To,da ce ti k-850 mnogo brze dosaditi je istina ali ni P1 nije tako dobar telefon koliko se hvali.Kamera je stvarno slaba(nisam video slabiju od 3,2 mp),displej nije bas nesto vidljiv na suncu,a ako se ostavi folija na displeju da se isti sacuva od grebanja postaje nevidljiv,zvuk na zvucniku bas i nije jak,signal uspostavljanja veze tih,sms izvestaj isti kao i dojava,aplikacija u nedovoljnom broju,za muziku se moraju kupiti bolje slusalice....
To je telefon za biznis sa osrednjom multimediom,tastaturom koja trazi privikavanje,displejom osetljivim na dodir koji ponekad moze da smara(neke opcije nije moguce ukljuciti bez upotrebe olovcice sto u nekim situacijama moze biti nezgodno).Kuciste dobro,nije spor ,cak naprotiv,brz je sa obzirom na prastari procesor,nema smrzavanja,stabilan je,baterija moze uz umereno koriscenje izdrzati 2 dana.Licno,nisam bas odusevljen ovim telefonom i smatram da je na polju smart telefona Nokia bolji izbor od SE.Do sada sam imao iskljucivo Nokia telefone i bili su mnogo laksi za rukovanje i vrlo pouzdani.(mogao sam pisati poruku jednom rukom,u autu,na biciklu,dok mi je druga ruka zauzeta i sl. dok je na p1 to mnogo komplikovanije i teze,nije mi se desavalo da sam nedostupan,prezivljavali su velike padove,ekran i sat na ekranu uvek su bili vidljivi,mnogo vise dostupnih aplikacija,bolji pc suite...).Sad,razliciti su ukusi i potrebe a ovo je moje misljenje.