Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 48

Tema: Canon S5 IS

Hybrid View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon S5 IS

Svo oni koji traze aparat u ultra zoom klasi, pa su neodlucni i more ih dvojbe i trojbe koji model uzeti i da li cekati jos koji trenutak sa odlukom dok ne izidje kakav novi model, najcesce mi postavljaju pitanje:

"Pa i Sony i Panasonic i Fuji su izbacili barem po jedan novi model u ultre zoom klasi, neki cak i dva, zasto je Canon ostao na S3 IS i da li ima izgleda da uskoro izidje sto novo?"

Pa evo ga izgleda da je to to.

S4 su u nazivlju preskocili, ali predstavljen je Canon S5 IS.

Pravih i ozbiljnih osvrta o navedenomu komadu tehnike jos nema, vecinom su to nekakve pretpostavke i preview - i, ali potencijalno se radi o jos jednome punome pogotku Canona.

Slike navedenoga modela su nize:

Za one koji zele znati vise...prilicno dobar dpreview preview navedenoga modela:

http://www.dpreview.com/news/0705/07050703canons5is.asp

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hm... zanimljivo kako su preskocili S4 lol...
    po karakteristikama je sigurno napredniji od S3 iako ni S3 nije puno naprediji od S2. vjerojatno je rijec o 10mpx senzoru... nagadjam.
    dizajn je uglavnom isti kao S3, tu itamo koji detalj je drugaciji, sto moze biti i dobro i lose... dobro zato sto mislim da je canon pogodio sa ovim dizajnom meni se jako svidja takav oblik kucista. lose zato sto je to vec 4. aparat gotovo istog dizajna, modza su ipak trebali napravit neke drasticnije promjene. po meni najveci + kod dizajna se desio na S3: crna boja kucista

bas me zanima kakav ce biti ovaj model, ali serija powershot S je ionako poznata po odlicnim karakteristikama.
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pošto sam ovih dana "ubo" S3 ne zanima me dok ne izađe serija S15 IS
    hehehehe!!!
    Osim večega ekrana, zuma i broja točaka nije baš i neka razlika a tko je treba neka uzme SLR.
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sve je lijepo u ovom aparatu ali me razočarao sljedeći detalj

• 1/2.5 " Type CCD
    • 8.0 million effective pixels

Čemu ovako maleni senzor? I baš me zanimaju fotke koje će ovaj aparat dati. Ako budu bolje od konkurencije onda je to barem neki dokaz da i manji senzori mogu dati kvalitetnu sliku na visokim ISO postavkama.
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31 Pregledaj post
    Sve je lijepo u ovom aparatu ali me razočarao sljedeći detalj

• 1/2.5 " Type CCD
    • 8.0 million effective pixels

Čemu ovako maleni senzor? I baš me zanimaju fotke koje će ovaj aparat dati. Ako budu bolje od konkurencije onda je to barem neki dokaz da i manji senzori mogu dati kvalitetnu sliku na visokim ISO postavkama.
    Ovako visoka rezolucija na ovako sitnome senzoru, po meni mora se negdje ocitovati u vidu kakve mane na forografijama. Bila to odredjena kolicina suma, pogotovo na visim ISO vrijednostima, ili odredjeni manjak u ostrini ili prikazima detalja... Pitanje je samo zamjetnosti i kolicini pojave ovih nezeljenosti. Taj parametar treba promatrati imajuci u vidu i cijenu aparata i grupu korisnika kojima je namijenjen, odnosno njihove prosjecne zahtjeve prema fotografskim rezultatima.

Mene osobno najvise smeta izostanak sirovoga formata kod ovakvoga modela. Sirovi format ne bi trebao biti privilegija SLR fotografije i bio bi vrlo, vrlo dobrodosao i u ovom Canonovom modelu.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    NOKIA 6280 (+1GB)
    Operater
    vip
    Bodovi
    5.555
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.555, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prije par dana sam uzeo S3 i opet mi se događa ista stvar kao i kad sam uzeo 6280_mjesec kasnije je izašla 6288...ne mogu vjerovat, baš nemam sreće. Jesam pogriješio što sam uzeo S3 s obzirom na to da uskoro stiže S5?
    Progooglo sam S4 i nisam naišao na išta konkretno, ali S5 mi nije bilo ni na kraju pameti...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zoom222 Pregledaj post
    prije par dana sam uzeo S3 i opet mi se događa ista stvar kao i kad sam uzeo 6280_mjesec kasnije je izašla 6288...ne mogu vjerovat, baš nemam sreće. Jesam pogriješio što sam uzeo S3 s obzirom na to da uskoro stiže S5?
    Progooglo sam S4 i nisam naišao na išta konkretno, ali S5 mi nije bilo ni na kraju pameti...
    Budeš li tako razmišljao onda nikada ne bi ništa niti kupio. Uvijek izlazi novo, bolje i jače. I uvijek bi čekao i pitao da li si pogriješio što si kupio.
    Ja sam 3 mjeseca kupovao FZ50, onda sam otišao i kupio ga. Dan poslije sam vidio nešto drugo ,nešto bolje, nešto jače. Ali briga me. FZ50 mi je super aparat. Imam frenda koji je kupio Fz50 i sada ga je prodao, kupio je EOS 400. I u čemu je on u prednosti: da skidam mu kapu jer su slike sa ISO 800 bolje u usporedbi sa FZ50. Ali meni FZ služi za slikanje po danu i ultra sam zadovoljan. Imam sirovi format, imam veliki i stablizirani zoom i vrhunske leće. Slikam Jupiter i Mjesec bez problema. Treba li mi bolje? Ne hvala
    Ono što si kupio iskoristi do kraja, uči i savladaj sve tehnike. Nije sve u aparatu: nešto je i u našoj kreativnosti...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31 Pregledaj post
    Budeš li tako razmišljao onda nikada ne bi ništa niti kupio. Uvijek izlazi novo, bolje i jače. I uvijek bi čekao i pitao da li si pogriješio što si kupio.
    Ja sam 3 mjeseca kupovao FZ50, onda sam otišao i kupio ga. Dan poslije sam vidio nešto drugo ,nešto bolje, nešto jače. Ali briga me. FZ50 mi je super aparat. Imam frenda koji je kupio Fz50 i sada ga je prodao, kupio je EOS 400. I u čemu je on u prednosti: da skidam mu kapu jer su slike sa ISO 800 bolje u usporedbi sa FZ50. Ali meni FZ služi za slikanje po danu i ultra sam zadovoljan. Imam sirovi format, imam veliki i stablizirani zoom i vrhunske leće. Slikam Jupiter i Mjesec bez problema. Treba li mi bolje? Ne hvala
    Ono što si kupio iskoristi do kraja, uči i savladaj sve tehnike. Nije sve u aparatu: nešto je i u našoj kreativnosti...
    Treba li uopce sto dodati

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Treba
    Treba dodati da se previše ne filozofira: nego se donese ispravna odluka, ode se i kupi aparat i krene u fotkanje. Još ima stvari na ovom svijetu koje nisu fotkane. Čekaju nas....

Jučer u 3:11 ujutro ...

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    NOKIA 6280 (+1GB)
    Operater
    vip
    Bodovi
    5.555
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok... što je tu je... review slijedi...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zoom222 Pregledaj post
    ok... što je tu je... review slijedi...
    Izvrsno, to ce ako se ne varam, biti prvi puta da imamo dvije recenzije istoga modela (jer recenziju S3 modela vec imamo) sto je potencijalnim korisnicima/kupcima, vrlo dobro dosla stvar, jer cesto puta da pogled na isti proizvod iz druge perspektive.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da je Canon ovog puta razocarao.Zadrzati se na istom senzoru,istom rasponu objektiva,bez povecanja sirokog ugla......promasaj.Taj eksterni blic ukoliko je kvalitetan kostace minimum ko pola aparata a bogami i vise.Mislim da ce ko ima para za dodatni blic,sigurno imati i za kakav takav DSLR.Bio sam Canonv fan i jedva cekao da izadje naslednik S3,ali mislim da ce sve aparate iz ove klase(posle mnogo pregledanih snimaka), definitivno pojesti Fuji 6500 ili 9600,narocito po kvlitetu slike(koji je valjda i presudan).
    Pozdrav.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.431, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s jedne strane nije to tako ni lose sto s5 i nije bas napredovao ....s3 bi trebao pojeftinity, pa potencijalni kupci dobiju cool foto za malo love
    sve u svemu, canon je nesto morao napraviti jer konkurencija je nemilosrdna i izaslo je dosta novih foticha...
    meni osobno s5 djeluje ljepse, no nije sve i dobro ako je lijepo
    RoBee

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao robee Pregledaj post
    sve u svemu, canon je nesto morao napraviti jer konkurencija je nemilosrdna i izaslo je dosta novih foticha...
    Procitao gomilu reviewa i misljenja korisnika, a nigdje nisam naletio na recenicu koja ovako dobro opisuje motive kreacije i distribucije S5 IS modela.

I doista sto vise citam o doticnome modelu, sve vise mislim da je nastao vise pod pritiskom marketinga i produkcije novih modela sa strane konkurencije, nego li iz razloga sto je Canon imao spreman i dobro odradjen projekt.

Ipak, kako Canon izvjestava, polucuje dobre prodajne rezultate.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nakon dosta procitanih review-a, i mog live preview-a...moram priznati da je trenutno najbolje za ulozeno....h9 ima losu platiku i onaj veliki pomicni display djeluje prilicno krhko..olympus 550 djeluje ok, no nema mogucnost prikljucka vanjske bljeskalice...tako da otpada....panasonic fz8 nije los i cijenom je je prilicno povoljniji, tako da ce imati svoje kupce...
    s5 je dobio na tezini, ozbiljnije je napravljen i u ruci djeluje ok..
    ono sto se meni osobno ne svidja je onaj mali preklopnik za rezim rada (pisc, rec i pregled)...mogli su to rijestiti i bolje...gumb joystick je doradjen i dobro hvata, display je cvrst....svakako treba napoemnuti da su koristili isti senzor kao i na s3....
    ima dosta mogucnosti sto se softa tice...mogu se mijenajti boje...i sl...
    moram ga jos testirati upaljenog da vidim kako rade taj famozni ultratihi motor
    RoBee

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SonyEricsson K750i
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao robee Pregledaj post
    nakon dosta procitanih review-a, i mog live preview-a...moram priznati da je trenutno najbolje za ulozeno....h9 ima losu platiku i onaj veliki pomicni display djeluje prilicno krhko..olympus 550 djeluje ok, no nema mogucnost prikljucka vanjske bljeskalice...tako da otpada....panasonic fz8 nije los i cijenom je je prilicno povoljniji, tako da ce imati svoje kupce...
    s5 je dobio na tezini, ozbiljnije je napravljen i u ruci djeluje ok..
    ono sto se meni osobno ne svidja je onaj mali preklopnik za rezim rada (pisc, rec i pregled)...mogli su to rijestiti i bolje...gumb joystick je doradjen i dobro hvata, display je cvrst....svakako treba napoemnuti da su koristili isti senzor kao i na s3....
    ima dosta mogucnosti sto se softa tice...mogu se mijenajti boje...i sl...
    moram ga jos testirati upaljenog da vidim kako rade taj famozni ultratihi motor

Drago mi je da ti se sviđa.

Jedva čekam da više nabavim svoj primjerak!

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aparat sam nakon dva dana poslala bas u taj centar u Hondlovoj ulici iako citajuci forume dobila sam informacije da dosta aljkavo rade svoj posao i da im treba dosta vremena da uopće otvore aparat i obavjeste te sta je s njim...U svakom slucaju hvala ti puno na informacijama:::

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sunshine9 Pregledaj post
    Aparat sam nakon dva dana poslala bas u taj centar u Hondlovoj ulici iako citajuci forume dobila sam informacije da dosta aljkavo rade svoj posao i da im treba dosta vremena da uopće otvore aparat i obavjeste te sta je s njim...U svakom slucaju hvala ti puno na informacijama:::
    Stoji da je servis Kodak cetnra prilicno aljkav i da je usluga koju tamo dobivaju korisnici, cesto puta ispod granice prihvatljivoga, ali posto trenutno nema kvalitetne alternative, mora se poslovati sa njima.

Ne znam koliko je rok koji su ti obecali, a u kojemu ce odraditi servis, ali ako ih koji puta nazoves i probas pozuriti stvar...definitivno ne moze stetiti.

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Razumjem!!!Od sutra su moji-ha,ha,ha...Cula sam za neki servis u LJubljani imas li kakvih informacija mozda???

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ljubljana
    3A SERVIS, Zaloška 161
    tel: (01) 546 10 00, 546 11 00
    fax: (01) 546 10 00 30
    mail: 3a@3a-servis.si
    odprto: pon, tor, čet. 8 - 16, sre. 8 - 18, pet. 8 - 15

Sližbeni canon servis u SLO.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dobila sam informaciju od photo servisa,otisla je cijela optika i jos bi neke djelove trebalo mjenjati,kazu cijena poprvaka oko 2000 kn sto mi se naravno ne isplati popravljati.Yanima me da li negdje mogu jos pogledati sta bi se moglo napraviti i da li gdje kupuju djelove da bar nesto ya njega dobijem.Hvala

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj u plavom oglasniku ako neko treba za rezervne dijelove. Ali ne očekuj više od 200..300kn
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    T630, K750
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trebao bi uskoro u kupovinu nekog ultrazoom-a, i jedina zamjerka na Canonu S5 je šta nema širokokutni objektiv kao konkurencija u tom razredu.

Ima li kakvih naznaka o nasljedniku S6 ili S7 ?
    I kada bi se mogao očekivati?

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    HTC ONE X, M8
    Operater
    ViP, T-MOBILE
    Godina
    38
    Bodovi
    28.220
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.220, Nivo: 40
    Bodovi: 28.220, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koji stativ da si uzmem za s5?!
    You Hack me!
    We Hack you!
    by cafe.mobil team

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao microhard Pregledaj post
    koji stativ da si uzmem za s5?!

Koji god uzmeš je dobar jer je aparat ispod kile. Diskutabilno je da li hoćeš punu visinu ili neki koji stane u džep. Puna visina neka ne bude ispod 150cm, a od malih ti je jako prakričan Jobo Gorillapod. Dobre cijene su ti u Praxisu. Tamo imaš Cullmanna i Jobo.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Canon S3 IS vs Sony H5
    By refugee in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 02-10-2006, 18:25
  2. Nikon d70 Vs Canon Eos 350d
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 06-10-2005, 11:58
  3. Canon divlja sa novitetima