Ja sam Metronetov korisnik već dva mjeseca... Rade mi torrenti savršeno, promet preko neta mi je oko 100GB mjesečno u prosjeku (svako malo mi nestane mjesta na hardu, inače može daleko više). Najveći promet sam uspio u jednom danu napraviti 11,3 GB - što znači da bi teoretski bez problema mogao i 300GB.
Ako se forwarda port na routeru - torrenti rade normalno, i svi ostali p2p programi koje sam probao (eMule, iMesh, LimeWire,...) jedino mi nije radio AppleJuice - ali mi ga se nije dalo naštimavati, moguće je da bi i on radio.
Download mi je u prosjeku između 200 i 300 KBps
Ocjena kvalitete usluge ADSL-a - 9 od 10
Služba za korisnike je vrlo ljubazna i odmah rješavaju probleme (u jednom im se trenutku desilo da su imali problema s DNS serverom i tip u službi je uredno 10-ak minuta objašnjavao što im se desilo i što rade na otklanjanju problema, te kada će rješiti problem). SZK - ocjena 10 od 10.
Naravno imam flat voice opciju - za 30 do 50 sati razgovora u fiksnoj telefoniji platim samo 70kn. Super opcija za one koji puno zovu poput mene. Jedina loša stvar je još uvijek problematična kvaliteta glasa - u 90% slučajeva je OK, no neki puta mi se zna desiti pojava jeke, odnosno povratnog signala s kašnjenjem od pola sekunde - što vrlo otežava normalan razgovor. (Ovo je najveći problem, ali se nasreću dešava rijetko - samo mi se par puta desilo). Drugi problem je vjerojatno u kompresiji zvuka koju koriste (telefonija je digitalna - telefon se priključuje u router koji digitalizira zvuk) - odnosno kada šutite ne šalju se podaci - a to se nažalost osjeti kao serija prekida glasa - nečuju se pozadinski zvukovi - u početku mi je to posebno smetalo, ali nije tako problematično kad se čovjek privikne.
Ocjena usluge telefonije 7 od 10 (da nema flat voice opcije bilo bi 5 od 10)
I još nešto - kod priključivanja nije bilo nikakvih problema - došao je tip - priključio router i sve je odmah radilo - nikakva namještavanja routera - unosa passworda ili slično (za t-comov ADSL treba minimalno 10 min onome koji zna što radi, a obično dva sata ako ste dobili u ruke router a nemate pojma kako naštimati). WLAN je uredno zaštičen WAP ključem u startu, za što se kod t-comovog routera gubi najviše vremena (samo bi luđak ostavio otključan WLAN, posebno ako živi u gradu)
Ako vam je dostupan Metronet svakako ga preporučujem (za skidanje 700MB s torrenta treba oko sat i pol)

... Rade mi torrenti savršeno, promet preko neta mi je oko 100GB mjesečno u prosjeku (svako malo mi nestane mjesta na hardu, inače može daleko više). Najveći promet sam uspio u jednom danu napraviti 11,3 GB - što znači da bi teoretski bez problema mogao i 300GB.

Bookmarks