Hoće, samo da privuku korisnike. Od UMTS-a ćemo svakako imati koristi jer će sigurno pojeftiniti običan razgovor, SMS i vjerojatno MMS. Što se mobitela tiče, u Austriji se prodaju po 550€ što i nije pretjerano skupo.
za 6 mjeseci
za 1 godinu
za 2 godine
za 3 godine
za više od 3 godine
da a za koga?Poslao: Dark
Ja mislim da bi u HR UMTS bio sprema u roku od najviše 1 god od prodaje licenci.
pa niko živ ni mms ne koristi.....
a rijetki su oni koji i gprs koriste.......
stoga od umts-a hrvati baš i neće imati neke koristi,osim ako ponude neke jeftine mobove i naprave uvjete i cijene za korištenje istih,ali naravno neće........
Hoće, samo da privuku korisnike. Od UMTS-a ćemo svakako imati koristi jer će sigurno pojeftiniti običan razgovor, SMS i vjerojatno MMS. Što se mobitela tiče, u Austriji se prodaju po 550€ što i nije pretjerano skupo.
a nadajmo se da hoće mada čisto sumljam da će to ikada zaživjeti kod nas,jer jest da je mms skup ali kad niko ni slike ne razmjenjuje onda definitivno neće ni video!
Zato jer je skupo. Ja sam zadnji MMS poslao pred 1 mjesec, a da je cijena upola manja sigurno bi slao svaki tjedan barem jedan MMS.
pa baš je Japan pokazatelj svih tih stvari koje sam nabrojao.Poslao: cyberphere
A čekaj. Kakkve onda UMTS telefone imaju u kini? Oni imaju UMTS već duže vrijeme. Čak počinju razvijati četvrtu generaciju mobilne telefonije
četiri japanska operatera koriste četiri različita standarda. I što kad dođe 3G u Hrvatsku i hočeš baš obavit video poziv s kompićem koji je u drugoj mreži, a ono štanga, nije moguće. Priznaj da to nisu baš najljepše strane UMTSa.
Što se tiće telefona u Japanu ja sam ga filao svako malo.
Živi pokazatelj ti je GPRS; kad počneš download sa 4 slota odnosno s nekih preko 50k, doslovno gledaš kako telefon ždere bateriju. Zamisli što se dešava s baterijom pri downloadu sadržaja brzinom od oko 370k.
dobar grah daleko se čuje
i interoperabilnost !
dobar grah daleko se čuje
...sad kad su u VIPu uveli EDGE,puno smo bliže UMTS-u...ja mislim da će za oko godinu dana to bit uveliko uvedeno...a najveći problem su "malo veći" mobilni telefoni...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Evo, dio predviđanja se ispunio: VIP je za manje od pola godine od početka ankete postao 3G mreža.
Bookmarks