ja sam takodjer nedavno nabavio n80, i s obzirom da koristim wlan 20-ak minuta dnevno drzi oko 2 dana, ali kad nisam na faksu pa ga ne koristim za net nego samo poveremeno poziv/poruka, potegne i do 5-6 dana. uz normalno koristenje, bez da se stedi. ali jasno mi je zasto se zale na nju, no uzmite u obzir da koristenje wlana 1 sat je nesta malo ispod 2 sata razgovora sto se tice potrosnje, tako da ne znam kako vi silujete svoje baterije, ali sam ja sa svojom zadovoljan.
ali ima jedan trik koji ce vam produziti bateriju bar za 75% ako vec nije ukljucena, naime mob je podesen tako da svakih 5 min refresha dostupne wlan tocke. to vam se nalazi u alati>postavke>spajanje>wlan>prikaz dostupnosti. to postavite na nikad i isljucili ste nepotrebno trosenje baterije s obzirom da vjerujem da kad zelite nac pristupnu tocku, to ucinite sami. wlan nije moguce potpuno iskljuciti i zato n80 ima problema sa baterijom i ovo je jedini trik s kojim ce trajat zadovoljavajuce
e sad, vidio sam gore post koji je doduse star ali je presmijesan. mikrokontroler u bateriji? OMG. istina je da mob nema nista sa samim punjenjem, ali baterija jos manje. punjenje je kemijski proces i prakticki je nemoguce napuniti bateriju do kraja, ona se puni logaritamski, tj ima krivulju koja pokazuje da sto vise vremena prolazi sporije se puni. a mobitel zna koliko je ona puna/prazna po naponu koji mu baterija predaje. jer iako vam na bateriji pise karikiram 3.7 v ona kad je puna pocne od recimo 3.9 a gotov je na 3.5V jer se napon koristenjem smanjuje, a noviji firmware ima samo finije podesene granice gornjeg i donjeg slucaja, te zato prividno "manje trosi" ali baterija zapravo traje jednako, a mob kasnije javlja da je baterija prazna. primjetili ste da gotovo uvijek novi firmware "manje trosi"? to je jer su potrebna testiranja da bi se saznala prava iskoristivost baterije i prosjecna donja granica kod koje je moguce da se mobitel sam ugasi nenasilno

Bookmarks