RTFM. Odnosno to ti ovisi o routera do routera, pa pročitaj uputstva. Oni iz SZK ti samo pročitaju iz brošure koju imaju za model koje oni daju.
Molio bih ako mi netko može napisati postavke za wlan router koji je spojen na dsl modem da mi se ne mogu susjedi spajat na moju dsl internet konekciju. Kupio sam MSI wlan router i usb wlan stick za PC ali mi je u defaultnim postavkama pristup otvoren, a htio bih stavit 128bitnu wep enkripciju ili što već treba.
Zvao sam T-com službu za korisnike i tip kaže da mi oni ne mogu reći kako da to podesim. Nevjerojatno, znam da ljudima uopće ne kažu da si trebaju stavit password kad uzmu wlan od njih, ali ovo da ako znaš da to trebaš napravit a oni ti ne žele reći kako da to napraviš je teški bezobrazluk.
RTFM. Odnosno to ti ovisi o routera do routera, pa pročitaj uputstva. Oni iz SZK ti samo pročitaju iz brošure koju imaju za model koje oni daju.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Upravo tako... pogledaj svoju IP adresu koju ti je router dodijelio...
i onda prstupi na x.x.x.1 ( gdje x označava brojeve tvoje IP adrese, do k ovaj zadnji mora biti 1 - gateway )
Tada pristupaš routeru i upisom defaultne lozinke koju ćeš naći u upustvima ti imaš mogućnost podešavanja wirelessa itd...
cijeli postupak ne bi trebao biti mnogo težak i smatram da ti je dovoljno jednogodišnje znanje engleskog jezika preko računala da podesiš router i staviš neku zaštitu...
Tcom nije odgovoran za tvoj router koji kupiš. To jednostavno nema nikakve veze sa njima , tako da je opravdano to što ti oni ne pomažu...
Budem se pozabavio tim postavkama. Problem je što u uputstvu routera nema ništa o tome, a mogućih postavki ima prilično. Ali ima neki tutorial kad se ulogiram na sučelje za podešavanje routera pa ću pomoću njega pokušati.
Bookmarks