Bok svima

koliko vidim svi ste iznijeli svoje mišljenje o N95, a zaključak je kako se nekima sviđa a nekima ne sviđa. I svatko je obrazložio zašto mu se (ne)sviđa, pa tako i ja u svojem tekstu o N95. S obzirom da mobitele recenziram 8-9 godina mogu reći da se radi o dobrom uređaju, koji je zaista skup ako se pogleda cijena. Međutim, neka komparacija postoji i sigurno da ne može koštati 4000 kuna kao neki drugi mobiteli, jer bi onda ti mobiteli od 4000 kuna trebali biti jeftiniji. Svi znamo da su Nokije nešto skuplje u odnosu na druge proizvođače, naročito ako ih se uspoređuje sa Sony Ericssonima koji su uvijek povoljniji. Telefon sam koristio tjedan dana i ima slide kvalitete kao i većina drugih takvih telefona, znači klima se. Ovaj je telefon nešto deblji i zbog toga je i klizni mehanizam manje stabilan, ali to je tako i da drugim telefonima. Osim na E65 koji ima praktički savršen slide mehanizam. Fotić radi jako dobre fotografije, a da bi se reklo da ima bolji ili lošiji od nekog drugog mobitela onda bi trebalo istu stvar fotografirati u isto vrijeme s oba mobitela. Sve drugo su pretpostavke.
GPS je nešto slabiji nego u slučaju samostalnih GPS prijemnika, i to sam i napisao u tekstu. U mojem tekstu piše da GPS-u nekada treba i po 15 minuta da se spoji sa satelitom. Tamo sam objasnio i problem s kartama - trenutno je karta HR velika gotovo 150 MB, a recimo Slovenije 8 MB, ako se ne varam. Problem je u Nokiji koja je u kartu HR stavila i dijelove nekih okolnih zemalja, ali će se to uskoro ispraviti i sama će karta biti velika 10-20 MB.
Valjda smo svi već postali svjesni da ne postoji savršen mobitel i da ga nikada neće biti! Proizvođači će uvijek napraviti neke nedostatke kako bi korisnici gledali u nove modele i slinili za njima.