Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Sony dsc-t7

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony dsc-t7

zanima me posto nemogu nigdje nac ixus 65 za kupit vise, zanima me jel dobar ovaj fotic? 2.5'' display, neznam jel malo zaostao, a nije bas jeftin pa da se ne zaletim i uzmem nesto jos losije od sadsnjeg sony w30... ima samo 5.1mpx, al je to najmanji t model, tanak je samo 15mm i to me najvise fascinira za lagano nosenje u đepu...a sad dal je prihvatljivo dat 1500kn za godinu dana star fotic?..tj zanimaju me njegove performanse s obzirom da nije noviji model, vidim da pise jako slaba baterija 150slika samo, ma najvise me zainteresirao kolko je tanak jer najbolji fotic je onaj koj je kod tebe i koj koristi jel...

jel w55 il canon ixus 60 dosta bolji od njega,ili?

edit: eto citam users review http://www.dpreview.com/reviews/read...&opinion=26946

i razocarao sam se sto citam... vecina kaze da nisu ostre slike, ono sto mi je najvaznije slikat navecer ljude,kazu da je katastrofa blic za slikanje u mracnijim prostorijama, baterija da traje 35min, i ovaj poklopac da se stalno otvara u đepu i potrosi odmah bateriju, zar je stvarno tako los? jedino po cem ga hvale jest da je tanak, eh..dal su onda i ostale u t-seriji losi, t30,t50?
    a nije mi samo do toga, ionak imam k800,pa posto mobitel uvijek imam kraj sebe,ipak bi trebao nesto kvalitetnije za slikat..olympus fe170 me super zadovoljava kvalitetom slika,jedino mi je mali ekran i malo velike dimenzije,pa ne znam ja te usporedbe, kolko je t7 losiji od njega??,također me na mobitelu zivcira taj klizni poklopca koj se sam otvara stalno al sam mislio da je na foticu bolje... pa je glupo dat tolko para za los fotic..ili?kakvi su vasi dojmovi ko ga je koristio...?

pa ne vjerujem, sad s iste stranice citam kako ljudi pljuju po fe170 isto kao slab flash,lose slike u mraku, .... a sto se tice fe170 slike su mi stvarno predobre, blic je predobar-savrsen, na bivsem samsungu mi je bio prejak i svaki put bi zmirili ljudi il ja kad bi slikao makar znam kad ce blicnut tesko drzat oci otvorene...i sad tu pljuju po blicu, e ako je takav na t7 onda je i taj sony predobar, najvise slikam u zatvorenom navecer u polumraku ljude pa se trebaju vidjet al i ne treba bit blic da se ne moze gledat...sad opet razmisljam..ajmo neki savjet,preporuka,gdje mogu dobit dobar savjet?
    Zadnji uredio dubrava : 21-04-2007 u 13:36
    bio nekad oglas...

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaj se nitko ne kuzi u to...il je koristio sony t7 da potvrdi jel se isplati uzimat, vrijedi li sta il ne?ajmo, sutra bi ga mogao uzet il ne
    bio nekad oglas...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    nokia 8910
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slusaj ja imam t7 za moje potrebe je sasvim ok,istina da ces primijetit neke slike da su zrnastije kad malo vise zumiras.Zadovoljan sam s njim dobro lezi u ruci i odlicno izgleda,snima ti kvalitetne filmove takodjer...sta se tice slikanja u mraku meni sliku tu ispadaju odlicne..a sve ovisi za sta ti treba ja mislin da neces falit,ali ako trazis nesto vise pogledaj malo jace modele T serije...

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    super,netko ko bas ima taj fotic...moze pitanje, zanima me jer reducira ikako crvene oci ili su jako izrazene u mraku s blicem, i kolko je jak taj blic,svugdje pisu je jako slab,al jel dovoljno da kvalitetno osvjetli ljude?a jesi uspoređivao slike s drugim foticima, sad imam neka 2 fotica s 6mpx pa me muci da ne bi dosao na losije nego sto imam...makar moji nisu neki(slab videoi velik,drugi mal disply) pa ih zato i mjenjam , a ovaj sony je stvarno tanak pa mi se sviđa,i jel se taj poklopac cesto sam otvara u đepu ili klizi sam od sebe kako su to lose napravili na k800, pa ne znam kak je na foticu,i ono 5.1mpx, iso 400 samo makar se ne kuzim u te karakteristike i to, pa mi je vazno samo misljenje ljudi koji vec imaju iskustva s tim...ma gledo sam t50 al 2900kn mi je puno previse dat za fotic, ovo bi dobio duplo jeftinije a treba i za more skupljat,jer onda nema smisla od fotica jos sam razmisljao o ixus 60(mozda o w55 isto), dođe oko 1600 u ducanu, pa se dvoumim..ako moze jos odgovor na ovo bio bi zahvalan
    bio nekad oglas...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidim da dvojis oko Ixus 55/60/65 i Sony T7 modela.

Bilo je na forumu vec srodnih tema u kojima bi mogao naci informacija koje te zanimaju, pa ti ih za pocetak navodim:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=ixus

U gore navedenim postovima mozes naci i objesnjenja oko toliko spominjanoga efekta crvenih ociju, koje je prilicno ucestalo pri fotografijama koje su nacinjane ultra compact digitalnim aparatima. Rijesenja koja proizvodjaci nude su mnoga, od automastkoga SW rediciranja pri komprimiranju podataka sa senzora u JPEG, do ne ortodoksnoga smjestanja bljeskalice (sto dalje od objektiva). Ipak najcesci je pokusaj proizvodjaca da reduciraju efekat crvenih ociju, onaj sa Red Eye red. modom rada bljeskalice. Navedeni mod se bazira na tome da prije nego li okine fotografiju, u bar kratkih rafalnih bljeskova osvjetli kadar. Radi toga intenzivnoga svjetla se ljudima koji se u kadru nadju zjenice smanje (jednako kao kad izidjemo iz tunela npr. na dnevno svjetlo). Upravo zbog toga, kada aparat konacno okine fotografiju sa konacnim bljeskom, nema loma unutar oka ljudi koji se na fotografiji nalaze i Red Eye efekat izostaje.

Rezultati koji se dobivaju ovim modom rada bljeskalice su razliciti, a prilicno ovise i o uvjetima uporabe. U svakom slucaju ne moze se ocekivati cudo, pogtovo u uvjetima sa ekstremno smanjenim intenzitetom svjetla.

Sve bljeskalice ultra compact aparata daju razmjerno slab intenzitet svjetla. Ipak osim same snage bitna je o boja i distribucija svjetla kojega daju. Tako npr. u nekim uvjetima, pogotovo pri fotografiranjima u interijerima na malim udaljenostima, prejake bljeskalice mogu biti i kontra produktivna („efekat spaljene“ fotografije, gdje se narusava kompozicija boja i unistavaju i one pozeljne sjene na fotografiji). Prema mojim iskustvima Sony T serija daje vrlo ujednaceno i prilicno toplo svjetlo sa svojom bljeskalicom, te se sa navedenim dosvjetljenjem mogu dobiti prilicno zadovoljavajuci rezultati, uzevsi u obzir domet, koji je realno max 5-6 m.

Ipak, ako imas sredstava i mogucnost nabavke, os modela koje si naveo dao bi prednost modelu Canon Ixus 65. Navedeni model je najbolji „paket“. Dakle od navedene cetvorke nudi najvise za ulozeni novac. Pored toga ima i najveci ISO raspon, sto je prilicno bitno za fotografiranje u uvjetima smanjena svjetla (ipak treba uzeti u obzir i cinjenicu da je recimo pri ISO 800 na ovome modelu, pogotovo uz uporabu bljeskalice slika prilicno degradirana). Ima i najveci display (3 incha, premda moram napomenuti da ne treba ici po svaku cijenu u kupnju aparata sa sto vecim display – om jer je razlika izmedju recimo 2,5 i 3 incha primjetna ali ne i presudna, jer je i zaslon od 2,5 incha i vise nego dovoljan, a trosi nesto manje energije baterije).

U trojbi Canon Ixus 55/60, Sony T7 odlucio bi se za T7 model.

Sto se upita o izradi i kvaliteti kucista Sony T7 modela tice, mogu reci samo da time sigurno neces biti razocaran. Sony T serija je oduvijek bila pojam za kvalitetu izrade i dizajna.
    Zadnji uredio Bimbi : 22-04-2007 u 19:23

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na opsirnom odgovoru,pomoglo mi je dosta da skuzim neke stvari tipa rada red eye red...no ima problem,nigdje nema za kupit np-ft7 bateriju koja ide u taj sony t7..hm,ima np-ft1 po cijeni od 450kn negdje... a izgleda da tom foticu najkrace traje baterija pa je malo banana..il di ima i po kojoj cijeni jer duzni su bar 5god osigurat opremu i to za uređaje jel?

molim odgovor..jer dogovorio sam kupnju ovog modela napokon..i zato bi mi pomoglo kad bi mi rekli da ima za kupit tih baterija za 50kn ma salim se al valjda je oko 400 il 300kad bi bilo jer prica se da dosta kratko traju...
    Zadnji uredio dubrava : 23-04-2007 u 21:34
    bio nekad oglas...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    nokia 8910
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Goolgaj malo..... ja za sada nemam problema sa baterijom a imam ga godinu i pol tu negdi..

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @samsung900- il ako jos netko zna,hitno pitanje:
    imam problem, uzeo sam fotic i sve se cinilo ok, usred sunca pa jedino nisam blic isprobo..i navecer probam i izgleda da ne radi blic, ukljucim blic al nece kao da zatreperi al kao da se isparznio nema svjetlosti,a vidi se onak sitno da zatreperi i vidi se razlika obicnim blicem i red eye red, al nema uopce blica ni malo...i zovem zensku koja mi ga je prodala, ionak cemo se nac sutra da mi da karticu, nadam se da oce jer imam samo njen broj moba,i salje mi poruku da sve radi samo se treba ukljucit nekak, ispitat cu je sutra,i ako ne radi valjda ce se javit i bit postena da zamjenimo natrag, nego... postoji li mogucnost da se negdje treba dodatno ukljucit blic osim kod "kruga" komandi,gornjom da narihtam blic, kad to ukljucim onda slika ali samo zatamni sliku jer nista ne baca van, a imam upute al su na spanjolskom jer je kupljen tamo fotic i ku*** kuzim citat...a zenska je djelovala posteno i ok, i jos ce mi dat karticu 512mb kao gratis sutra, il se nece pojavit
    al da upitam postoji li sansa da se negdje drugdje mora dodatno ukljucit blic,hvala...inace fotic izgleda mrak, al ipak bi volio da mogu i po mraku slikat
    bio nekad oglas...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    nokia 8910
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidi sta san ti posla na pm hebeno je to kad nemas upute na hrvatskom ili engleskom mozda postoje na netu u PDF formatu pa ih skini...

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao samsung900 Pregledaj post
    Vidi sta san ti posla na pm hebeno je to kad nemas upute na hrvatskom ili engleskom mozda postoje na netu u PDF formatu pa ih skini...
    da, procitao sam , hvala.. al malo se igrao sa postavkama, i stavljam sve i naravno program i auto mode, pa ukljucim blic i ne radi, kao da trepne u ritmu blica al samo zatitra kao da je prazan...a nis izgleda da je sjeban blic, sutra cu se nac sa zenskom ionak smo se trebali nac po dogovoru, pa je rekla da ce narihtat makar stvarno svaka cast ak se to moze narihtat il popravit..zna li netko otprilike kolko bi dosao popravak ako je otisao taj blic? otrpilike onak, dal da je trazim razliku popravka il pare natrag ak se pojavi uopce inace cini se simpa cura,takve su najgore
    bio nekad oglas...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    nokia 8910
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A bolje ti je trazit pare natrag nego se zahebavat s popravcima ko zna koliko se popravak moze odugovlacit i slicno...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dubrava Pregledaj post
    da, procitao sam , hvala.. al malo se igrao sa postavkama, i stavljam sve i naravno program i auto mode, pa ukljucim blic i ne radi, kao da trepne u ritmu blica al samo zatitra kao da je prazan...a nis izgleda da je sjeban blic, sutra cu se nac sa zenskom ionak smo se trebali nac po dogovoru, pa je rekla da ce narihtat makar stvarno svaka cast ak se to moze narihtat il popravit..zna li netko otprilike kolko bi dosao popravak ako je otisao taj blic? otrpilike onak, dal da je trazim razliku popravka il pare natrag ak se pojavi uopce inace cini se simpa cura,takve su najgore
    Sto je na kraju bilo sa aparatom, odnosno bljeskalicnom...kako se ovo rijesilo?

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Sto je na kraju bilo sa aparatom, odnosno bljeskalicnom...kako se ovo rijesilo?
    i mene zanima..ma bas je u servisu u ilici vec 3dana..reko je covjek kroz 2-3dana nazvat..pa cemo vidjet kolko ce ispast popravak..nadam se ne previse, inace fotic je preopakog izleda, steta sto sony ne izdaje novije modele bar t-serije da su tako tanki, vecina su po 20mm debljine a tolko je otprilike i w serija i jos dosta fotica..hm, valjda ce sutra javit da ce mi sredit besplatno to.. heh
    bio nekad oglas...

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove