P800 je bolji od 6600 ali ga ja ne bi uzeo zbog 4k boja i zato što mi je ružan i pre debel. A za P900 bih se mjenjao bez razmišljanja samo treba love
Olovka je pričvršćena sa strane, tako da ju ne primječuješ i lako je skidaš kad ju zatrebaš... U pakovanju dobijaš 4 olovke... U slučaju da ih izgubiš možeš ih kupiti u elektromagicu, a možeš se služiti i prstom i bilo čime drugim što neće oštetiti zaslon...
Puno je bolji od N6600!!! Imao sam oba! P800 neću mjenjati jer nema prave konkurencije osim handspring treo600 koji stoji oko 7000 kuna kod nas...
te se p900, koji ima samo neke naprednije funkcije (mp3 može koristiti kao zvono, integrirani video snimač, jači procesor, 65000 boja)....
Glupo je uspoređivati mobitel i smartphone... Osim toga argument da je ovaj ili onaj ljepši je subjektivan, jer je meni p800 lijepši i to puno! Čak mi je i 3650 lijepša od 6600! A što se debljine tiće ni 6600 nije baš najtanja! Ovo s bojama stoji, ali zašto onda ne razmisliš o kupovini nečeg jačeg, s 250 000 boja? Pa nek se šareni!
Osim toga s p800 dobijes i futrolu i stalak s usb kablom, zapravo svu opremu, dok s 6600 to sve moraš naknadno kupovati... I još imaju veću cijenu i problem mrtvih pixela za koje kod p800/p900 nisam čuo...
Čekaj pa o čemu mi pričamo? Pa 6600 i P800 su smartphone-i!!Poslao: baracuda
Glupo je uspoređivati mobitel i smartphone... Osim toga argument da je ovaj ili onaj ljepši je subjektivan, jer je meni p800 lijepši i to puno! Čak mi je i 3650 lijepša od 6600! A što se debljine tiće ni 6600 nije baš najtanja! Ovo s bojama stoji, ali zašto onda ne razmisliš o kupovini nečeg jačeg, s 250 000 boja? Pa nek se šareni!
Osim toga s p800 dobijes i futrolu i stalak s usb kablom, zapravo svu opremu, dok s 6600 to sve moraš naknadno kupovati... I još imaju veću cijenu i problem mrtvih pixela za koje kod p800/p900 nisam čuo...
cyber po čemu je tolko bolji P900 od tvoje 6600 da bi ga mijenjao
ima manje igara ali jesi li vidio kakve su to igre!!! MRAK
chevapi for men
Uzmi u ruke mobil, pa pogledaj sto spada u kategoriju smartphone, a što u kategoriju mobitel...
p800/p900 spadaju u buissnes klasu, pa igrice ne igraju veliku ulogu za tu vrstu kupaca, ali tko kaže da nema dobrih igara?
excell i word na p800/900 možeš i čitati i uređivati itd... a na nokiji 6600 ipak nije takav slučaj....
Neću više nabrajati... svi koji su probali znaju....
morao bi te ispraviti u par netocnih tvrdnji !!! 3650,3660,6600,ngage,sx1 to su sve mratphonesi !!! LOL to sto u mobilu je tako smjesteno to je njihov problem... iako se slazem da su p800/900 puno bolji od ostalih smratphonesa
chevapi for men
o.k. ali velike su razlike! Symbian ih čini smartphoneovima, to misliš? Bez stylus unosa teksta ipak su korak do smartphoneova, ali nek ti bude!!!
Svi su oni smartphonesi. Prvi je bio 7650. Znaci Nokie serije 60, tj. Symbiana 60, 7 i 90 su smartphonesi. Serije 40 nisu. SonyEricsson smartphonesi su T610, T630, P800, P900, K700 it, itd.
Smartphonesi su oni koji imaju OS, ali to nije ono sto ih odreduje Smartphonesima. I Nokia 6100 ima Symbian 40 (znaci oma OS), ali nije smartphone.
Smartphone se odredjuje na vise nacina, a to je, Operativni sustav koji podrzava nesto vise negoli samo srfanje kroz menue, tj. multimedija, camera itd...
Ako netko zeli tocno odrediti jeli njegov telefon ustvari smartphone, mora si malo vise procitati na netu, sto ga dijeli od ostalih proizvodjaca i ostalih modela ili pitati direkto proizvodjaca...
Toliko od mene...
Svašta si ti tu nadrobio. Od svega navedenog jedino su P800 i P900 smartphone-i. Series 60 je platforma koju je napravila nokia i vrijedi samo za modele nokije i za SX1. Dok recimo tvoj P900 i P800 imaju UIQ platformu. Nokia 6100 kao i sve ostale "obične" nokije imaju series 40 platformu. To nije Symbian 40. Dakle ne spadaju u kategoriju smartpone-a. Tako ni T610/630 i K700 ne spadaju u tu kategoriju
a ja se već poveselio da imam smatphonePoslao: cyberphere
Tako ni T610/630 i K700 ne spadaju u tu kategoriju![]()
Morat cu te razocarat, ali Nokia 6100 KORISTI SYMBIAN serie 40 i 7650, 3650,T610, T630 itd... JESU smartphonesi!!!Poslao: cyberphere
Svašta si ti tu nadrobio. Od svega navedenog jedino su P800 i P900 smartphone-i. Series 60 je platforma koju je napravila nokia i vrijedi samo za modele nokije i za SX1. Dok recimo tvoj P900 i P800 imaju UIQ platformu. Nokia 6100 kao i sve ostale "obične" nokije imaju series 40 platformu. To nije Symbian 40. Dakle ne spadaju u kategoriju smartpone-a. Tako ni T610/630 i K700 ne spadaju u tu kategoriju
Jer se ne gleda tko ima koji OS ili kako izgleda ili koja je platforma, VEC FUNKCIJE KOJE DOBIJAS UZ POSTOJECI OS. Tanka je linija izmedju smartphonesa i mobilnih telefona, a vec ekran u boji je veliki + ka smartphonesu.
Telefon koji ima OS, kameru (ili bilo koji drugi multimedijanli dodatak), mogucnost srfanja netom (ne wapom), BT i unutarnju memorije VEC JE SMARTPHONE, a da ne govorim o ostalom...
Mislim, sta se ja imam objasnjavat i raznjasnjavat, pa postoji milion clanaka na netu sto je smartphone i kako ih prepoznajemo...
Ja se nemam ovdje sta dokazivati i prepucavati. Dovoljno sam se dokazao tamo gdje je trebalo i tamo su me priznali. A i uostalom, net je obsiran pa si malo pogladajte...
KINFA @ ti imas smartphone. Dokaz tome je da si mozes instalirati dodatni program ili igricu unutra. To mogu samo mobiteli smartphones kategorije (ili vise kategorije).
Ma daj molim te. Od kud ti to?? Pto tvome svi su mobiteli smartphone. Prvi smartphone mobitel i to možeš provjeriti je bio onaj prastari Ericsson sa velikim ekranom. On nije imao puno fancy dodataka a bio je smartphone zato što je koristio Symbian. Ostali "obični" mobiteli ne koriste symbian. Pogotovo ne Sony Ericsson koji je licencirao Symbian za svoj PRVI smartphone mobitel a to je P800 koji je imao Symbian 6.
ja bi mobove podijelio u tri kategorije
obicni
napredni (svi sa symbianom...6600,sx1...)
smartphones unos sa stylusom ili sa full tastaturom (treo 600, p800,p900)
Može i to ali svi sa symbian-om su smartphone-i. tako da bi trebale biti kategorije:Poslao: coma_zgb
ja bi mobove podijelio u tri kategorije
obicni
napredni (svi sa symbianom...6600,sx1...)
smartphones unos sa stylusom ili sa full tastaturom (treo 600, p800,p900)
obični
smartphones: Nokia 7650, 3650,3660, 6600, 7610, Siemens SX1, i još par manje poznatih
napredni smartphones Sony Ericsson P800, P900, Nokia 7700, Treo 600 i još par manje poznatih
Um fakat si malo zasro stvar. Tvoja definicija smartphonea se ne slaže sa nijednom od bilo kojeg časopisa na tržištu, ili recenzentskog sajta na netu. totalno si zabrijo...
I molim vas, stay on topic!
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Napisao sam prvi post malo duzi, ali vidim da nema svrhe, pa cu popustit, jer kazu da pametni popustaju. Ali sve u svoje vrijeme. i jednog dana cete shvatit da sam u pravu, a i whiteboy ce se jednog dana domoci novina u kojima ce pisati tocne informacije...
Uzivajte...![]()
Oprosti na izrazu ali ti si glup! (um)! Kad ti ljudi kažu da je smartphone samo onaj mobitel koji ima os, onda ne možeš tu svrstati t610, 630 itd.... Izgled nije bitan... Imao sam nokiu 3300 i ona je po tome prije smartphone nego t610, ali nije jer nema OS i jer je series 40!!!!
No, dosta o toj temi! Za neke je smartphone i nokia 3310!!!
Barakuda, hvala na komplimentu. Neznam kolkiko ti je godina, ali nema potrebe vrijedjanja samo zato sto si tek krenuo u srednju skolu i sto si manje obrazovan sto se mobitel-svijeta tice.
Mogao bi ti reci svasta, no necu se spustati na tvoju razinu, procitaj si koji mobi casopis, prosvrljaj malo netom pa se onda ukljuci u raspravu.
Znas kako kazu, prvo ispeci, pa onda reci.
Onda je tebi nestalo plinaPoslao: -Um-
Barakuda, hvala na komplimentu. Neznam kolkiko ti je godina, ali nema potrebe vrijedjanja samo zato sto si tek krenuo u srednju skolu i sto si manje obrazovan sto se mobitel-svijeta tice.
Mogao bi ti reci svasta, no necu se spustati na tvoju razinu, procitaj si koji mobi casopis, prosvrljaj malo netom pa se onda ukljuci u raspravu.
Znas kako kazu, prvo ispeci, pa onda reci.![]()
Jel ovo što si ti provaliju su takve gluposti da nemaš pravo nekome nešto prigovarati
T610 je smartphone koji nije u klasi sa P900 i P800 ali je smartphone, to cu i dokazati.
Upravo sam na jednom engleskom forumu gdje se svi slazu samnom, osim vas ovdje, pa vam kasnije pustim i link da si procitate neke stvari...![]()
Bookmarks