pošto si skinuo ventilator, jesi ponovo stavio vodljivu pastu? ako nisi, sad ti se vjerojatno procesor zagrije za tih 5-10 sekundi, i automatski gasi, jer je podešeno u BIOS-u da kad dosegne kritičnu temperaturu - računalo se automatski ugasi.
Situacija je ovakva. Raskopao sam komp jer sam čistio ventilator. No sad, upalim komp, on radi 5 - 10 sekundi i onda se gasi sam od sebe. Skinuo sam ventilator s procesora no vratio sam ga, a svi kablovi su provjereni i spojeni. Jel imate kakve ideje što bi to moglo biti? Hvala
pošto si skinuo ventilator, jesi ponovo stavio vodljivu pastu? ako nisi, sad ti se vjerojatno procesor zagrije za tih 5-10 sekundi, i automatski gasi, jer je podešeno u BIOS-u da kad dosegne kritičnu temperaturu - računalo se automatski ugasi.
problem rijesen, nisam dobro vent od procesora namjestio pa se ovaj gasioa nisam stavio vodljivu pastu, radi sad normalno, valjda se od pokusaja paljenja zagrijala pasta pa se sad opet "zaljepila" za ventilator?
ajde jos jedno pitanje, prije odstekavanja tog sugavog ventilatora (sad mi je zao kaj sam to opce iso radit) temp procesora je bila oko 35 a sad oko 45-50, jel to problem?
...koji procesor imaš...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
kupi ljepo novu pastu, opet skini vent, detaljno ocisti od stare paste i ventilator i procesor (ako se tesko skida zagrij fenom), stavi novu pastu u tankom i ravnomjernom sloju i vrati sve nazad.
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Kolko dodje ta pasta, meni sad za par dana stiže procesor P4 3.0 Ghz, grijat ce se ko mutav pretp. pa da nebi bilo problema, i dodatnih troškova!?
Pazi samo koliko ćeš paste nanijeti. Pasta ne služi tome da samo ona prenosi toplinu, već da izravna sitne ogrebotine na površini procesora i hladnjaka.
Iz tog razloga ju je za optimalan efekt potrebno nanijetu u tankom sloju. Veličina zrna riže je obično dovljna za jedan procesor, samo treba to lijepo razmazati.
Pa to sam i napisaoNego, s čim si izmjerio 0.4mm?
![]()
oko sokolovo
After all...
ma nije bitno koliko naneses, svejedno se to stanji kad se vent stisne uz proc... (normalno da ne trebas nanijeti 3kg, al ne moras ni mjeriti koliko ces stavljati)
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
najbolje se razmazuje sa bankovnim karticama, nije da zjebavam, al tanka tvrda plastika naravnomjernije raznese pastu. osobno iskustvo![]()
Mozes i telefonsom karticom!!!da ne prljate kreditne kartice!![]()
kaj se ne stavlja inače malo (cca 1 kap) na sredinu proca, a pritisak venta to ravnomjerno raširi
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ma stavlja se, samo tu ljudi iznose neke svoje tehnike, koje su po mom misljenju nepotrebne... Meni sve super radi, a stavio sam onako seljacki s prstom i razmazao tako da svugdje bude pomalo i onda stisnio to sve s ventom i radi... Kako god stavis, najbitnije je da stavis...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
Bookmarks