Dal neko zna postavke za dotični model na vipu (vipme)?
Zvao sam službu za korisnike, al oni nemaju za taj model, a javio mi se neki ne baš bistri momak, pa ništa nismo složili...
Pliz!!!!
Dal neko zna postavke za dotični model na vipu (vipme)?
Zvao sam službu za korisnike, al oni nemaju za taj model, a javio mi se neki ne baš bistri momak, pa ništa nismo složili...
Pliz!!!!
Ponekad ti pojedeš medvjeda, a ponekad... medvjed pojede tebe.
Ja imam isti problem. Pokusao sam poslati PM na neke istaknute forumase, ali, zacudo (ha,ha), i nisam bas dobio neke odgovore!!
Ja sam WAP uspio 'napiknuti', neznam bas niti kako! MMS i e-mail sam blizu, ali mislim da bez pomoci nece ici!!
Ako sto skuzim - svakako cu napisati i PODIJELITI SA DRUGIMA, jer mislim da je to bit ovog foruma!!
Do tada, dajem jedan zgodan link, koji opisuje sve postavke Motorole V525 Vodafone za drugu mrezu (u ovom slucaju T-Mobile ili D1). Ako neko zna njemacki i VIP parametre na nekom drugom mobitelu - moglo bi se vrlo lako prevesti i iskoristiti!!
http://www.yartab.com/V525/d1configv525.htm
mene je zeznuo tip iz vip službe za korisnike, jer mi je rekao krivi dial up broj. Malo sam traio po netu pa sam našao. Ima na vip stranicama za t7201(http://www.vipnet.hr/cw/d_show?idc=3...s=83751&page=1 , a dosta je slično.
evo kak sam ja složio:
Za wap: meni ->vodafone live ->web sessions ->new entry ->
name: vip.wap
Homepage: http://wap.vip.hr
gateway IP 1 : 212.091.099.091
port1: 9201
domain1: prazno
service type1: wap
gateway 2: prazno
port 2:9201
domain2: prazno
service type2: wap
DNS1: prazno
DNS2: prazno
Timeout: 2 minute
CSD No. 1: +385917122222
User name1: 38591
password1: prazno
speed1: 9600
Line type1: ISDN
Dalje sve niže je prazno
Za mms: ponovo meni ->vodafone live ->web sessions ->new entry ->
name: vip.mms
Homepage: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
gateway IP 1 : 212.091.099.091
port1: 9201
domain1: prazno
service type1: wap
gateway 2: prazno
port 2:9201
domain2: prazno
service type2: wap
DNS1: prazno
DNS2: prazno
Timeout: 2 minute
CSD No. 1: +385917122222
User name1: 38591
password1: 38591
speed1: 9600
Line type1: ISDN
...
GPRS APN: mms.vipnet.hr
User name: 38591
Password: 38591
Nakon toga: u Msg center menu-> message setup-> mms message setup
mijenja se samo:
server info-> napravit new nazvat ga vipMMS
Server name:http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
Web session name: vip.mms(onaj gore koji smo napravili)
E-mail:
u Msg center menu-> email msg setup-> ISP setting
conection type CSD
Dial-up Number: +385917122222
User name 38591
Pass 38591
DNS IP prazno
E-mail provider: custom
User ID: vaš account name
Password vaš password
sending host: mail.vip.hr
sending port: 25
Receving host: vaš incoming mail server
Receving port: 110
Return adress: vaša adresa
Name:
Cleanup: None
Save on server: yes
Notification on
Check new messages: no (jako bitno!!! da ti se ne spoji svakih 5 min i ne pojede svu lovu preko noci)
Dalje po želji
To bi bilo to.
Ako ima pitanja izvolite...
Wap je OK, ja sam isto vrlo slično! Port2 sam ostavio prazno, ali to nije baš bitno!! Wap sigurno šljaka sa ovim postavkama!!
MMS mi ne šljaka, ali nisam siguran da li su krive postavke MMS ili nešto ne štima (trenutno) kod VIP-a. Čuo sam se sa nekom pametnom ženskom u VIP-u koja je po postavkama Motorole C450 uglavnom potvrdila sve ove postavke za MMS!! Znači, vjerojatno su to OK postavke samo smo ja ili VIP nešto zabrljavili!!
E-mail - to bi trebalo biti kao najjednostavnije! Jedna RAZLIKA koja bi mogla biti bitna!! Rekla mi ženska da je broj (Dial-up Number) +385917100000 a ne +385917122222!!
PITANJE: Je li E-mail provjeren pa mi je ženska dala krivi broj ili ipak treba ispraviti broj????
U svakom slučaju, HVALA na BRZOM i KONRETNOOOOOOM odgovoru!!! Dao Bog još takvih na ovom i sličnim forumima!!!![]()
ja sam upravo uspješno prebacio ringtonove i wallpapere u attachmentu preko maila na mob i obrnuto, tak da je ovaj (+385917122222) ziher dobar(jedino ako si ti na pretplati, mozda je drugacije...).sretno. Ja još nisam isprobao poslat mms jer nemam kome, ali sam ga aktivirao i od vipa dobio onaj pocetni mms tak da vjerujem da radi.
![]()
Poslao: ihaladin
ja sam upravo uspješno prebacio ringtonove i wallpapere u attachmentu preko maila na mob i obrnuto, tak da je ovaj (+385917122222) ziher dobar(jedino ako si ti na pretplati, mozda je drugacije...).sretno. Ja još nisam isprobao poslat mms jer nemam kome, ali sam ga aktivirao i od vipa dobio onaj pocetni mms tak da vjerujem da radi.
![]()
MMS postavke u redu - isprobano!! Primio i poslao MMS!!!
E-mail radi na broju sa NULAMA - isprobano. Onda vjerojatno radi na oba broja! Ja nisam slao att. nego sam slao i primio 'obične' e-mailove. Za sada jedino vidim da kod prijema e-maila na PC-u ne vidim svoju adresu (e-mail, pošiljatelja) iako mi je uredno upisana u mobu!!
Ja sam na VIP.ME - prepaid! Mi moramo ići preko CSD a nemožemo preko GPRS - što bi bilo bolje i brže, pa i jeftinije - što da ne!! Simpići mogu sa prepaid -om preko GPRS-a!!!
Ide to ide, malo kilavo ali da se...
mein kad primim mail na komp piše ona adresa koju sam stavio pod "return adress".
Jos jedan dodatak za nove korisnike: automatsko stelanje WAP postavki je na ovoj stranici:
https://secure.mouse2mobile.com/clients/hellomoto/WAP/
Izaberes vrstu mobitela, zemlju, operatera i nacin spajanja!! Upises broj svog moba (PAZI! treba ispraviti predbroj za zemlju, jer stavljaju automatski +44)! Za sekundu stize SMS, izaberes UPDATE i postavke za WAP su postavljene i RADE!
Onda se to moze kopirati i malo prepraviti za MMS, kao sto je ihaladin opisao!!
Ne znam gdje bi ovo stavio, a ne otvara mi se novi thread!!
Dakle pitanje: Imate li u Motoroli V525 odnosno V300 odnosno V600 extra menu-e!! Mislim na menu od operatera!! Ja sam na starom mobu imao Vip menu sa servisnim brojevima i drugim glupostima (kupi bon itd..)!!
Na V525 toga nemam, a bogami niti neznam kako bi to i gdje ukljucio????
Recite ljudi....
Ja to nikad nisam imao ni na jednom mobu (možda zato što ni jedan nije kupljen u Hrvatskoj), a čini mi se da ni ovaj nema. Imaš jedino one sve moguće brojeve pod applications-> dialling services->service dial.
Evo jedno moje pitanje: u tom istom meniju ima onaj quick dial i tam možeš namjestit 3 broja. Kako to koristit? Mislim ono sa stisneš jednu tipku pa da bira. Zove se quickdial, a ja ga ne znam namjestit da bude quick.![]()
Ovo je vec nesto - neki su brojevi tu!! thanx, nisam ovaj podmenu niti gledao!!
Sto set tice Quick dialinga - ova tri cuda su mi nejasna, ja najmjestim, zovem stalno zauzeto, a nije quick jer moram uci u menu, podmenu itd.
Ja imam setirane brze brojeve (stisnes broj od 2 - 9, malo duze drzis, on zove) tako da sam brojeve spremio u PHONE (ne na SIM), a tamo te pita koja tipka (broj) je za quick zvanje!!
Nije nesto, ali mozda pomogne!!
Znam to sa imenikom da možeš postavit, jedino mi nije bilo jasno ovo sa quick dial.
Jedna jako glupa stvar: ako imaš npr. Marko Markić pod 0002# u memoriji moba i Pero Perić pod 0120#. sad oćeš peru stavit pod #0002 da ti bude na "quickdialu" (ono dugo držiš 2 pa ga nazove). Kad peri promjeniš broj u 0002#, on ti izbriše jadnog Marka iz imenika.![]()
![]()
![]()
Zašto im jednostavno ne zamjeni brojeve?!
Ste znali ovu stvar? Ja sam slučajno naletio na to jer nikad ne čitam upute... Moda bi trebao, može se otkrit dosta zanimljivih stvari... Dakle: kad si iznad bilo koje naredbe u meniu, dugo držiš "meni" tipku i on te pita da to spremiš u favourites. Tako sam si ja stavio favourites na desnu tipku joysticka i tamo mi je sve kaj trebam. Također ako je neka stvar npr. "mew message" u favourites-ima na broju (2) onda kad stisneš "meni"->2 ode na novu poruku.
Vjerojatno ovo već znate, ali meni se ovo jako sviđa. Možeš napravit cijeli novi meni, točno kak ti treba.
EVo sve mi postavke rade osim za E-mail
Mob mi se spoji, provjeri poštu ali kod preuzianja prekine i napiše koliko me poruka ček au sandučiću a da nijednu nije podigo
Šta da radim??
Imam v300 kupljenu u HT-u, unlokiranu, pa sad na njoj koristim Vip. Sve radi odlično. Podesio sam vip wap ali imam problem. Kad sam na wapu mogu čitati samo Vipove i Htmobile wap stranice. Sve drugo što pokušavam otvoriti, npr. euploader, napiše mi "400: Neispravan zahtjev". Zna li netko u čemu je problem?
Ja bi s e želio spojit preko GPRS-a šta onda treb a promjenit?????
Izvorno postao Beta
Tip veze: GPRS
APN adresa: gprs0.vipnet.hr
Korisnicko ime: 38591
Zaporka: 38591
DNS IP: 212.091.097.003
Ostali podaci su isti kao i za CSD.
Btw. CSD se navodno ne placa prvih 30 sekundi (ali to ce vjerojatno promjenit ako vec nisu) pa tu ima prostora za besplatno dopisivanje![]()
Zadnji uredio CabDriver : 12-12-2004 u 19:12 Razlog: OK
Idi naIzvorno postao ihaladin
http://direct.motorola.com/GER/natio...&Selectedtab=1
i tamo ti sve pošalju po sms. Desno od spoda klikneš i pitate šta hočeš, klik na operater setting i ide sve automatski!!! Probaj!!
Bookmarks