= Citat = Izvorno postao ExCenTric Pregledaj post

1. radio sam dv capture ( jesam mozda trebal radit mpeg capture ???)??
2. dvd sam przil u best kvaliteti ( jel mozda bolje ako stavim na auto kvalitetu)?
3. audio kompresiju sam stavil u mpa ( mpeg-1 layer 2). jos imam na raspolaganju PCM i dolby digital 2 i 5.1 kanal
4. to sam sve skuril na dvd i zauzima mi samo 2 gb. dobro nisam sve sa kazete stavljal na dvd tak da mislim da je to ok
5. stavil sam u dvd player ( TV ) i sve radi, cak sam uspio i chaptere slozit ..
6. kod reprodukcije na tv-u, slika mi lagano titra, zapravo putuje od gornjeg ruba tv-a pa dolje i tako skoro pa cijelo vrijeme. a i slika lagano titra, ali onak full na sitno, to je mozda moja greska. mislim da nije bila ukljucena stabilizacija na kameri,a ja sam i u pnnaclu ukljucil onaj efekt stabiliziranja,pa je mozda cak i zbog toga.

7. kvaliteta slike nije kak sam ja mislil. kakva slika treba zapravo bit?? cista ko na obicnom tv-u ili je stvarno takva lagano snjezna? bolje je nego na dig. foticu, ali sam mislil da ceto bit bolje.
Proslo je podosta vremena kako sam ja sa Pinnacleom radio. Vise nemam niti volje niti vremena da ga provodim u natezanju da prebacivanjem sa DV - a u neki digitalni format, pa kompilacije, pa menu - i...joj kad se sjetim

Ugl, otprilike ovako:

1. DV capture je ispravan odabir. Pinnacle inace ima odlicno rijesen sustav detekcije informacija koje dobiva od kamere prilikom DV capturea (detektira svaki puta prekinuti snimanje npr. i prema tome dijeli citav stream na kazeti na clipove prilikom capture - a).

2. Osobno uvijek sam koristio best postavke, nekada cak niti njima nisam bio prezadovoljan (ovo auto je ti vise radi "kompatibilnosti" sa performansama racunala).

3. MPA je logican odabir. Odabir ove opcije ovisi o tome sto ti je kamera kojom snimas u stanju podrzati. Dolby definitivno ne daje, niti 2 niti 5 kanalni (postoje neki nacini da iz stereo zvuka, ako ga kamera podrzava dobijes 2 kanalni, pa cak i 5 kanalni dolby surr., ali osobno sam vrlo skeptican prema razultatima).

4. Ovo je otprilike "tezina" zapisa i kakovu sam je dobivao. Dakle, nakon obrade u best kvaliteti mi je na DVD stalo oko 2,5 sata snimljenoga materijala u DV zapisu.

6. Ne zban od kuda ovaj efekat...nikada nisam susreo nesto slicno.

7. Slika nikada nece biti "kao na TV - u". TV kamere su svijet za sebe i performansama i cijenom (tu se krece od cca 50 000 sura po kameri sa opremom). Takodjer, ce definitivno biti bolja od one sa moba. Trocipne kamere su meni osobno najbolji kompromis izmedju cijene i kvalitete slike. Takodjer kvaliteta ce slike ovisiti o umjesnosti onoga koji je snimao.

Toliko!