Kupih Samsung AQ12FA 3,6kW, klima lijepo izgleda sad samo treba vidjet kako radi kad se montira![]()
Kupih Samsung AQ12FA 3,6kW, klima lijepo izgleda sad samo treba vidjet kako radi kad se montira![]()
http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
Vidim da ovdje ima eksperata sto se klima uredjaja tice, pa imam ar pitanja, bio bi zahvalan ako netko tko se razumije u doticnu tematiku moze odgovoriti!
Uzeo bi klimu za stan. Stan je jos u gradnji, tako da bi sada samo uzeo uredjaj, a montirao bi po zavrsetku izgradnje. Uzimam sada jer se ne zelim uvaliti u sranja saa cekanjima po dva, tri tjedna, em uredjaja, em majstora, kada krene ono ludilo po ljeti.
U stanu imam pripremu za klimu napravljenu (tako sam trazio pri kupnji, u gradnji). Dakle podzbukno mi je provicena cijev fi 70 mm, od mjesta na koje bi pozicionirao unutarnju jedinicu, do mjesta na koje bi smjestio vanjsku.
Kupujem mono split sustav, snage 4,5 kW ili vise (max 5,5 kW).
Imam iskustava do sada sa Samsung klima uredjajima i Mitshubishi. Mitsubishi je vrlo pouzdan i radi besprijekorno, evo vec petu godinu (uz redcovno odrzavanje jednom godisnje od strane servisera). Samsung svake godine ima barem jednu intervenciju, zbog raznih kvarova. Istina je da su tu Samsung klimu montirali neki pametnjakovici koji prije podne peku burek, a popodne montiraju klime.
Jesu li Samsung klime inace tako nepouzdane ako ih postavljaju kvalificirani ljudi?
Sto mozete preporuciti za moje potrebe (Samsung, Panasonic, LG).
Samsung mi je najpovoljniji cijenom (imam ponudu za 5,3 kW combo bez invertera, za 4000kn bez montaze).
Lg i Panasonic istih performansi su cijene cca 5000-5500 kn.
Vanjska jedinisa locirana je na terasi u blizini spavace sobe, tako da bi bilo pozeljno da je sto tisa (postoji li uopce razlika u jacini buke medju raznim proizvodjacima, ako govorimo o uredjajima iste snage?).
Hvala na eventualnim odgovorima.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks