Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 31

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    BenQ Siemens C81
    Operater
    VIP, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vanjska i unutarnja jedinica bi bile udaljene za debljinu zida. Raspitao sam se kod ovlaštenog servisera i reko mi je 1000kn za montažu (što mi je malo visoka cijena). Kolko sam čuo, ako je udaljenost vanjske i unutarnje jedinice manja od 1m da ne treba vakumirat cijevi...sad ne znam kad se ne bavim tim

S Quadrovim klimama se odmah dobije i materijal kolko sam upoznat. Izgleda da ću baš pozvati majstora, ali prije ću se još raspitati u okolici ko ima klime da čujem ko im je montirao, cijena, kakva je usluga (znači da ne naprave nered kao da je pala atomska bomba).

E da, mislim klimatizirat nekih 17 kvadrata za što mislim da je sasvim dovoljna klima od 2.5kW.

Lijep pozdrav
    http://www.justbeonline.net @ web katalog
    jel bitno??!?

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SE D750i
    Operater
    t-debile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao d@d Pregledaj post
    Vanjska i unutarnja jedinica bi bile udaljene za debljinu zida. Raspitao sam se kod ovlaštenog servisera i reko mi je 1000kn za montažu (što mi je malo visoka cijena). Kolko sam čuo, ako je udaljenost vanjske i unutarnje jedinice manja od 1m da ne treba vakumirat cijevi...sad ne znam kad se ne bavim tim

S Quadrovim klimama se odmah dobije i materijal kolko sam upoznat. Izgleda da ću baš pozvati majstora, ali prije ću se još raspitati u okolici ko ima klime da čujem ko im je montirao, cijena, kakva je usluga (znači da ne naprave nered kao da je pala atomska bomba).

E da, mislim klimatizirat nekih 17 kvadrata za što mislim da je sasvim dovoljna klima od 2.5kW.

Lijep pozdrav

cijevi treba vakumirati uvijek. makar bilo 15 cm cijevi, jer u unutarnjoj i u vanjskoj jedinici isto imas cijevi (kad skines filtere vidis)

s quadro klimama se dobije 3 m cijevi al konus na njima je lose izveden, tako da se treba radit novi.

2.5 kW ce ti bit dosta

= Citat = Izvorno postao gaginjo Pregledaj post
    Eto kekec ti je sve rekao.Najbolje ti je pogledati klimu u kojoj je uključena i montaža,a negdje se prodaju i klime sa cijevima,ja mislim do 3metra,koje su već pod tlakom(vakumom).Znači trebaš izmjeriti kolko ti je udaljena vanjska i unutarnja jedinica,pa kupiti vanjske kozole(nosače) gdje češ staviti klimu,mislim,ima tu dosta posla,a ako si neiskusan,bolje nemoj sam montirati.
    cijevi nemogu bit vakumirane ako nisu spojene. jer nema sto drzato vakum.

cijena od 1000 kn je malo, al malo velika. meni (tj. mom ocu za kojeg radim) je cijena 900 kn do 3 m instalacija. svaki daljnji metar + 100 kn (razlika u materijalu). za to dobijes pecat i njegov potpis i imas garanciju od 3 godine (ima ugovor s brodomerkurom) nije potreban nikakav servis da se produzuje garancija (sto je potrebno kod LG zastupnika).

najbolje (mozda ne i najjeftinije, al nije velika razlika (cca. 200kn)) uzet klimu za koju imas servis u gradu di zivis, i kod nekog koji ima ovlastene montazere i servisere.

tako je u splitu. uzmes kod brodomerkura DeLonghi klimu, ovlasteni servis je u splitu, i imas 10 ovlastenih montazera (i ja radim za jednog).

i stvarno ti NE preporucam da to radis sam, jer treba iskustva (to je najbitnije). ja dosad imam preko 300 klima "u nogama" i bilo je jebenih situacija. od onih gdje namirise kabel u zidu, koji bi ja sigurno probija (a onda si tek najeba) i željeza promjera 16 mm kojeg treba uru vremena s veeelikom busilicom izbijat, pa do penjanja na nekih 6-7 m sa vanjskom klimom (cca. 50 kg) na ramenu. nekazem da je tvoja takva, al svakako treba prakse.

eto ako ikad otiđes do šolte u nečujam tako sam ja montirao 50-ak klima u apartmanskom naselju

Zadnji uredio kekec : 31-03-2007 u 14:36
    kekec_kompleks:: A ti si ka ono....luđa ekipa, a?

_ebeš ti to stvorenje koje krvari 7 dana u mjesecu pa ne crkne !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Trebam GPS savjet - GPS uređaj MyGuide 3020
    By symbianer in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 27-12-2006, 15:10

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove