http://www.gsmarena.com/nokia_n73-1550.php
Evo vam odgovora. Podržava A2DP.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Probaj ovako:
Tools - Settings - Connection - Packet data - te pod Packet data conn.odaberi When needed
lol koje gluposti...jednostavno u postavkama odi u mreze i na redi rad na jednu frekvenciju jer ti je naredito da radi na obje il tak nes...
Šefe, meni je rad na dve frekvencije pa nemam taj problem. A inače probao sam napravit kako sam predhodno opisao, samo sam pod Packet data conn. stavio da isprobam When available i desilo mi se ono što kolegu muči, samo je meni riječ o GPRS vezi pošto nemam 3G signal.
Ovako: na njemu sada koristim Tele2 SIM karticu, prije sam koristio VIP SIM karticu, kretao se na istim mijestima kao i sada sa Tele2 SIM karticom, imao 3G signal sa VIP SIM kartici i nisam ima problem.
Mislim koda sam nešto slično i imao ili se znalo dešavati kada sam slao MMS ili bio konektiran na vodafon.live. Shvati to da nije bilo nikakvih problema, kao i što sada nemam.
Neka se malo jave ostali pa da vidimo i dali koriste rad na jednu ili dvije frekvencije.
mislim da razumiješ.
kada si spojen na mrezu (internet) onda imas dvije strelice suprotne kao tab na tipkovnici, samo sto su one boldane i pune kada si spojen a iscrtkane kada nisi.
mislim da se na net spaja preko edge-a. pa ti je iznad tih strelica veliko e.
a to kaj pise 3g, to je napiso i sonyck, to znaci da je dostupna 3g mreza i mob se prebacuje na nju, a ti mozes birat koji ces nacin odabrat u settingsu mreze. usotalom to je sonyck vec rekao.
ja koristim dual mode.
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
To je meni jasno i imaš pravo i to znam. Ja sam samo naveo svoj primjer. A sad kolegu dali to muči ili što drugo, je sam prepostavio da je o tome riječ i htio pomoči. Ako tko zna neka mu pomogne, a on neka napiše dali je riješio problem i nakoji način.
Hvala na odgvoru ali nije to...
U general profilu je i sve je po je namjesteno, ima zvuk za poruku, na najjace, dojava vibracijom i sve to stima. Nego jednostavno cak niti u standby modu, ono kad se pokaze 1 new message ili sto vec na dnu ekrana nema ni toga. Niti male ikonice gore kod baterije. Niceg. Samo dok je u onom screen saveru onda pise 1 poruka i kad udem u poruke pokraj inboxa je crvena tockica ona. Nista drugo. I mobitel sam formatirao i opet. Kako to mogu rjesit?
e sad neznam, probaj Hard reset ili jednostavno one fore: ugasi mobitel, izvadi na kratko malo bateriju pa ponovo upali.
Ovo sa gasenjem-paljenjem sam probao puno puta a prije par sati sam napravio i reset. Jel moze to biti zbog jako puno poruka u inboxu? oko 1900?bilo ih je preko 2300 pa sam ih brisao a taj problem mi se pojavio od negdje 2100 poruke. neznam dal to moze imat veze, a brisat sve mi je zao :S
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ovako, prije tri dana sam kupio novu N73ME.
Sada, sve je OK, ali me zanima jedna banalna stvar, a ne mogu je naći na netu.
Kada otvorim poklopac kamere, one tipke na boku (za okidanje, zoom...) mi svijetle bijelom bojom, ne plavičastom.
U čemu je caka i kako vama svijetli?
Kažem, nije da me nešto smeta, ali kako je mob kupljen na crno ipak me kopka, da se možda ne radi o nekakvoj običnoj N73 obučenoj u crnu masku...
U Mobisu!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
...molim, što toliko poruka, neznam što da kažem to bi prije bilo da ti toliki broj usporava rad s porukama, a to da ti zbog toga ne zvoni i ne vibrira, stvarno neznam. Usput ja ih nikad nisam imao više od 20, uglavnom ih svako toliko brišem. I sve mi dobro radi.
Formatirao sam opet mob i restorao samo kontakte i poruke i sve radi super![]()
hmm sta je sad ovo ugasim mob i upalim i svaki put mi izgubi vrijeme i datum?prije je to bilo samo kad se izvadi baterija...
nikom drugom?
Mislio sam je to slučajnost, ali...
Imam N73 brandiranu TIM i u njoj Tele2 SIM.
U RH sve funkcionira izvrsno, no u roamingu nikako. Poruke šalje normalno, ali čim pokušam nekog zvati ekran počinje treperiti i javlja General system error te se zatim resetira. Stvar se događa bez obzira na operatora (probao mijenjati mreže - SI Mobitel, I Wind, I TIM) i bez obzira da li radi u Dual mode ili GSM režimu.
Na računu imam dovoljno i previše kuna, SIM kartica je u redu jer mogu zvati sa drugih uređaja. Također N73 normalno radi sa Vip i Simpa karticom.
Softver je najnoviji dostupan za TIM brand (ne namjeravam stavljati nikakve Balkans pakete)
Ima li tko kakvu ideju?
Ako sam dobro pohvatao, problem se javlja sa Tele2 SIM karticom u romingu na N73. Isto sam imao i ja problem. E sad neznam, probaj ponovo ugasiti pa upaliti mobitel te kad zadraži PIN ukucaj ga bez jedinice (1) ispred. Mislim da bi ti trebalo onda raditi. Ako ne to isto napravi ali s jedinicom.
E, da, još jedna stvar koju nisam imao dok sam posjedovao TIM-ovu N73 black.
Ta je da mi mobitel svaki put kada ga idem uključiti on lagano zavibrira.
Verzija softa je potpuno ista onoj koju imadoh na TIM N73ME.
Inače, provjerio sam Product Code, on je 0539295 (Gulf).
U Mobisu!
Ovako Moby, što se tiče osvijetljenja na N73 meni svijetli plavo kad se pomakne poklopac kamere, a kad se pali i vibracije mislim da je i meni nekada znalo lagano zavibrirati, ali mislim da ne svaki put. Ne palim gačesto ovijek je ON.
E sad mislim da to nebi trebao biti nikakav problem, mislim da nije neko kinesko sr..nj. Vidi malo specifikacije si i ako je Symbian mislim da je OK. Možda po novom i svijetli bijelo...bo
Bookmarks