U redu, ali ja jednostavno ne mogu razumijeti taj stav "kol'ko para tol'ko muzike". Ja ne tražim slanje MMS od 20MB ili surfanje UMTS-om ili nekim 4G protokolom od 300 mbita, ja samo tražim da poruka koju sam poslao stigne do primatelja. Kakve to ima veze sa cijenom usluge osim ako to nije posebno naznačeno.
Pazite, ako ja s vama potpišem ugovor da ću vam sagradit kuću za 23 lipe za mjesec dana, ja to moram izvršiti u tom roku i kvalitetno. Cijena usluge ne može i ne smije uvjetovati kvalitetu. Moj je problem (kao nekog graditelja) što sam vam ja naplatio tako jeftino, a njihov što naplaćuju sms 1, 10 ili 30 lipa. Oni su te poruke naplatili, ali te poruke nisu stigle ili barem nisu stigle na vrijeme što mi je u tim trenucima uzrokovalo neugodnosti. U nekim trenucima se jednostavno ne možete javiti na telefon već jedino komunicirati sms-om. OK, neka postoji rok, ako sms nije isporučen u roku od sat vremena sms neće bit naplaćen i sve pet, ali ne mogu mi naplatiti poruku (makar to bilo i 33 lipe) ako ona nije stigla na vrijeme, a nekad se radi o danima. Iako graniči sa nevjerojatnim i još ne mogu to objasniti i ne mogu vjerovati da je u tom slučaju bio problem sa tele2, ali jedna poruka je prošle godine kasnila 5 (pet) mjeseci. Poslana u 7. stigla u 12. mjesecu. Znam da zvuči izmišljeno, ali to je stvarno istina. Možda je bio problem u primateljevom mobitelu ili nečem trećem, ali ipak da spomenem kao zanimljivost.
Ovaj sam post pokrenuo tek toliko da vidim da li je to češći slučaj i kod drugih korisnika da svoj i njihov problem proslijedim nadležnim institucijama ili barem udruzi "potrošač".