Znam da ima već dosta sličnih tema, ali ja nisam uspio pronaći konkretne odgovore na pitanja koja me zanimaju. Mogao sam ovo staviti i u podforum "Bežični prijenos podataka" ali zanima me baš za Nokiu N80:
Koliki je domet wlana na otvorenom? Koliko je Zagreb pokriven wlanom (pretpostavljam da je centar dobro pokriven, ali što je s ostalim dijelovima grada, konkretno Špansko/Malešnica ako netko zna)? Da li je surfanje preko wlana isto kao na PC-u (banalan primjer: mogu li gledat klipove na youtubeu ili gledati PDF privitke s rezultatima kolokvija na stranicama EFZG)?
Kao što se može zaključiti, totalni sam početnik što se wlana tiče i cijenio bih svaki odgovor![]()
Sam nisam provjerio (još), ali čitao sam da se preko sadašnjega WLANa na mobitelima ne može slušati iliti prenositi zvuk, tako da Youtube otpada (osim videa).
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
a koliko to kosta ?
kako treba narihtati postavke za to
Krivo. Normalno slušam radio stanice streamane preko neta. A Youtube i slične streamane video klipove nećeš moći gledati.
U kvartovima koje si nabrojao iskoristivost WLANa ovisit će o količini privatnih nezaštićenih access pointova, a u centru imaš hrpe nezaštićenih, kao i komercijalnu VIPovu i TComovu.
Meni je WLAN jako koristan, prije spajanja na net po gradu uvijek provjerim ima li kakva nezaštićena mreža u blizini, pa ne trošim promet na VIP Mobile Broadbandu bezveze.
Testis unnus, testis nullus!
300m, a u zatvorenom 30 m, al to ne ovisi o mobitelu, nego o routeru na koji se spajaš.
Na prvo sam ti odgovorio, a drugo ćeš moći, samo trebaš instalirat PDF Viewer na N80, nisam siguran da li dolazi predinstaliran. U svakom slučaju ga imaš na Nokijinim stranicama!Izvorno postao vladobrad
Zadnji uredio marko6630 : 28-03-2007 u 22:29 Razlog: dopuna
Joj mislim da ti 300metara sa ovim telefonima baš i nije realno, a u zatvorenom isto manje. Ja se sa svojom E70 mučim oko wlana. Mreža je sve manje i manje otključanih, a ona koja je inda najviše koristim za ICQ.
Ali sve u svemu čini mi se da mi nije baš koristilo, više je to geek gadget više/manje koristan
zašto da se svađam kada sam u pravu?
ma iskoristivost je velika, npr u OS ima kafica koji nude free wlan a tu je i vip i tmobile of kors.
jeli to idem na spajanje i sta dalje
tools/settings/connection/access points
Sad neznam dal preko browsera mozes naci neki connection point i direktno se spojit na njega bez da ga postavljes i podesavas prvo no mislim da i nikakvo podesavanje ne bi trebao biti problem.
web/settings/access point/always ask
Kada je ova postavka uključena mobitel pri svakom uključivanju web browsera traži trenutno dostupne mreže i nudi ih na izbor.
ja sam se spoio ali mi je skidalo sa racuna.
jer si se spojio na gprs. a ne na wlan.
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
Evo, došlo je do novog raspleta događajaLINK
Bookmarks