Eto...izbor ti je kao da si mene pitao.
Objektiv koji si odabrao, pod uvjetom da si korisnik Canon D serije, jest ono sto bih ja savjetovao kao br. 1. za fotografiranje prigoda poput svadbi, krstenja...
Nevedeni objektiv (uz uracunati crop faktora aparata, osim ako niste ponosni vlasnik D1 modela) daje vrlo kvalitetan raspon, kojemu bi se mozda moglo sitnicu prigovoriti u wide dijelu. U tele dijelu je nesto bolje pokriven iako mu niti tu koji mm vise ne bi lose dosao. Ipak u prvome planu nam je kod fotografiranja svadbi i slicnih dogadanja, pouzdanost i brzina rada objektiva. Tu izvrsne odlike ovoga objektiva dolaze do izrazaja. Fiksna blenda 2,8 omogucava fotografu izuzetnu slobodu u radu, preciznost i izvrsan kontrast cak i u uvjetima prilicno smanjena svjetla. Navedena sloboda se povecava sa sitnim podizanjem ISO ne 160 ili 200 sto nece narusiti kvalitetu fotografija.
Kao univerzalni objektiv, ga ne bi preporucio. Odmah naglasavam da je ova konstatacija ipak subjektivna i da se pri njenome donosenju vodim onim sto je mani bitno. Tvoja su trazenja, sto se performansi objektiva, toce, mozda razlicita od mojih pa ces istim objektivom biti zadovoljan, koristeci ga kao univerzalni.
Mene bi osobno ipak (kod univerzalnoga koristenja) zasmetala ogranicenost raspona ovoga objektiva. 24-70, uz crop faktor 1,6 (pretpostavljam prema objektivu koji si napisao da posjedujes, da si vlasnik ili modela 350D ili modela 400D) to daje vrijednost 38-112 mm. Nelosa vrijednost, ali po mome misljenju ipak premala i u wide i u tele dijelu. Ipak objektivi vecih raspona zarisnih duljina cine kompromis, jer je nemoguce ostvariti iste performanse uz velike raspone, iako je to danas sve vise i vise relativan pojam. Naglasavam kako bi bez obzira na raspon sjajno bilo imati u radu slobodu koju pruza f2.8 fiksni, tako da je navedena cinjenica definitivan + objektivu, ako se mozemo pomiriti sa rasponom.
Sto se cijene tice![]()
![]()
Nema sanse (nazalost) da u ZG nadjes doticni objektiv ispod 10 000 kn.
Jedino ako si spreman kupiti "na crno"...tada baci pogled na ovo:
www.fotoaparati.net
Vise o uvjetima i nacinu kupnje na navedenomu linku se vec pisalo na foruumu, pa ti donosim i taj link:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...otoaparati.net

) daje vrlo kvalitetan raspon, kojemu bi se mozda moglo sitnicu prigovoriti u wide dijelu. U tele dijelu je nesto bolje pokriven iako mu niti tu koji mm vise ne bi lose dosao. Ipak u prvome planu nam je kod fotografiranja svadbi i slicnih dogadanja, pouzdanost i brzina rada objektiva. Tu izvrsne odlike ovoga objektiva dolaze do izrazaja. Fiksna blenda 2,8 omogucava fotografu izuzetnu slobodu u radu, preciznost i izvrsan kontrast cak i u uvjetima prilicno smanjena svjetla. Navedena sloboda se povecava sa sitnim podizanjem ISO ne 160 ili 200 sto nece narusiti kvalitetu fotografija.
Odgovori uz citat
Bookmarks