Evo s www.nabava.net sam ti izdvojio najjeftinije ponude traženih modela i još nekih koji ulaze u cjenovni razred.
Olympus FE-200 digitalni fotoaparat, 1369kn, Ve-mil
Digitalni fotoaparat SONY DSC-W35, srebrni, 1329kn, Optimum računala
Digitalni fotoaparat OLYMPUS µ[mju: 600 Digital (6.0 Mpixela), optički zoom 3x, srebrni, 1399kn, Hgspot
Digitalni fotoaparat CANON A540 (6 Mpixela), optički zoom 4x, 1399kn, Hgspot
Sljedeći modeli ili prelaze cijenom 1400 ili su dosta jeftiniji modeli.
Panasonic DMC-TZ1EG-S digitalni fotoaparat, 5 MP, 10x opt. zoom, srebrni, 1759kn, Ve-mil
Digitalni fotoaparat Canon PowerShot A530, Akcija!, 996kn, Optimum računala
Canon PowerShot A550, dig. Fotoaparat 7.1MP - 4x optical, 1250kn, Nitel
Digitalni fotoaparat Canon PowerShot A460, silver, 949kn, Optimum računala
Ovdje sam ti napravio usporedbu jedan pored drugoga karakteristika modela Olympus FE-200. Olympus mju 600 Digital (Stylus 600), Sony DSC-W35 i Canona A550 na stranicama www.dpreview.com
http://www.dpreview.com/reviews/comp...fe200&show=all
Sony je najmanji, i Sony i Olympus spadaju u kompaktnu klasu.
Canon je već model s gripom. Već tu možeš odabrati model u ovisnosti o preferenciji.
Svi su 6mpx osim Sonyja koji je 7mpx.
Olympus FE200 ima fini optički raspon zooma od 28 do 140 što je 5x povečanje, Canon 4x, a ostala dva klasično 3x.
Olypus mju podržava ISO 1600 (koliko je to uporabljivo možeš naći pod nekim reviewom ili samples).
Fe200 ima mali raspon otvora blende od F3.3 do F4.8 (no mislim da to kod kompaktnih modela i nije neki veliki minus).
Canon podržava dugu ekspoziciju od 15 sekundi, a Olympus mju najbržu od samo 1/1000 što nije pohvalno.
Ukoliko ti je važno uzastopno okidanje Canon podržava do 2.3s/sec.
Fe200 snima video od najviše 320x240 (u današnje vrijeme standard je 640x480) pa samo napominjem ako ti je ovo važno.
Sony ima najmanji LCD , od 2", ostali 2.5".
Najteži ti je Canon s 230 grama (on je i najveći), a najlakši je Sony od 149g.
E da, Canon ti podržava manualne kontrole tipa prioritet Blenda, prioritet Brzina okidača.
Ukoliko su ti važne manualne kontrole i ostale karakteristike koje su na strani Canona i veličina ti nije bitna - glasujem za Canona.
Ukoliko ti je veličina bitna i zoom onda dajem glas FE200.
Ukoliko ti je veličina bitna, ali ne i veći zoom onda je moj glas Sony.
Pozdrav,
/mach1

Odgovori uz citat
razlika je jedino u LCD-u, MPixelima i objektivu...

Bookmarks