a zaš ne uzmeš za te pare 2 core ili core 2 duo?
a zaš ne uzmeš za te pare 2 core ili core 2 duo?
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Sorry, ali ti opet bacash bisere. C2D procevi su savim druga arhitektura i sasvim druga platforma.
A za socket 478 NE postoje dual core procesori.
Da bi chovjek ishao na C2D, morao bi uzeti ne samo novi proc vech i novu MBO, nove RAM-e (DDR2) i novu grafiku (PCI-E), a to je daleeko vecha investicija (chitaj: cca 3000kn).
Ne znam kako je kod drugih ali....to su meni...veliki novci.
@alex1: Chuj, ja ti samo rekoh da taj drugi proc nije toliko jachi od prvoga da bi vrijedio toliku razliku u cijeni. Pretpostavljam da si ih pronashao preko nabave.net, zar ne? Jedan si nashao u jednoj trgovini, a drugi u drugoj. Niti ja ne znam zashto su nabili takvu cijenu ovom pentiumu od 3.2 GHz, ali...chinjenica je da taj proc NE vrijedi niti priblizhno tih novaca. A ovih cca 600 kn za P4 na 3Ghz je...vishe-manje pristojna cijena.
Ne znam shto im je bilo u glavi da stave cijenu od 1700 kn. To samo oni mogu znati. Valjda oni imaju nekakav interes u tome. A ti (bez uvrede, naravno) ne budi glup i ne daj toliku lovu za jedan "out of date" CPU.
P.S. Ja ipak vidim neku logiku u tome da se ono...shto se teshko mozhe nachi (ono shto je...rijetkost), prodaje po vishoj cijeni bash zato jer je to - raritet.
A rariteti se....skupo naplachuju, zar ne?? Pretpostavljam da i oni idu s tom logikom. Istina, ljudi koji ipak imaju prosjechno znanje o IT industriji neche dati tolike novce, ali...tko zna, uvijek mozhe naletjeti i neki...naivac![]()
Zadnji uredio Goone : 22-03-2007 u 13:58
Šta se tiče ovog procesora za 1700 kuna ja njega nebi uzimao ni da mi je krepao ovaj celeron 2.6 i da sam prisiljen kupovat novi procesor za 478 socket, radije doložim još pa kupim MBO, DDR 2 memori i dual proc i imam jaci komp!
Procesore sam našao preko nabava.net, i ako uzimam, uzimam jedino onog za 600kn, šta je pristojna cijena!
Evo konacno sam kupio procesor!
Koja je normalna temp. procesora (P4 3.0Ghz prescott jezgra)
Svira samo Winamp i everest ultimate E. 2006 pokazuje 60 stupnjeva, jel to ok? Meni se vidi nekak puno! Imam originalni hladnjak koji sam dobio sa Celeronom 2600Mhz.
Bookmarks