Druge mreže im puno vise mogu ponudit. Gige npr onaj Net za posvuda kod T mobilea, ili ponude od bonbona s 50% na kombinacije.
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
Druge mreže im puno vise mogu ponudit. Gige npr onaj Net za posvuda kod T mobilea, ili ponude od bonbona s 50% na kombinacije.
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
....
Dabome!
Ja sam uzeo VIP prije malo više od 7 godina. Razlog je bio: HT-ov monopol. Jednostavno mrzim monopol tvrtki i ak mogu birat nešto adekvatno to i napravim. Nisam od onih: kud svi tud i čoravi Mujo ili svi kupuju mercedes ili bmw pa sad budem i ja. VIP i Volvo. Za me nema boljeg. Ne budem sral po drugim mrežama jer to mi nije namjera - a i nisam probal druge mreže,pa neću srat o nečem kaj nisam probal ili sam čul od prijatelja. Ak mi je nekaj dobro ja to ne mijenjam - zakaj bi kompliciral ak mi bolje i ne treba. Ili da mogu svima reči da sad imam novu igračku ili boljeg oparatera. Hmmm, treba proč bar godina da moreš nekaj govoriti i o našim operaterima. Ak na jedan ili dva problema mijenjaš operatera onda nemamo kaj pričat više. Tak budeš cijeli život i na kraju budeš imal sve i nikaj.
Uglavnom, ja zadovoljan sa VIP-om. Nije sve ružičasto i deru nas svi, al do sad nisam imal problema sa signalom, uspostavom poziva i sl. Trenutno sam na tarifi 200 i taman potrošim te novce na pozive i poruke (računi su mi do nekih 250kn).
Nemojte me krivo shvatiti, nije mi namjera nikog uvrijediti (ipak sam novi ovdje i nikog niti ne znam).
Unaprijed se ispričavam na malo duljem postu jer se radi o copy/paste maila koji sam slao SZK Vipa.
Poštovani, ...
... 4.7.2007. u 13:20 kupujem bon od 200 kn putem SMS poruke. Nekoliko minuta nakon autorizacije dobijam dvije poruke. Prava koja kaže da mi je račun napunjen s 200 kn i druga da će mi u roku od 24 sata biti aktiviran topup tarifni model. Odmah zatim šaljem poruku na 791 želeći da mi se aktivira Easy tarifa. 6.7. ujutro oko 8:30 sati zovem SZK i prijavljujem da mi nije aktivirana Easy tarifa iako je prošlo više od 36 sati od trenutka kada je zatražena. Djelatnik SZK-a uredno je primio moju reklamaciju i rekao da ću dobiti odgovor u što kraćem roku. Poslije 12 sati istoga dana zove me djelatnica iz SZK. Kaže mi da Easy tarifa nije aktivirana zbog toga što ne mogu primati SMS poruke jer da mi je inbox u mom mobitelu pun. Na moju tvrdnju da to nije točno odgovorila mi je da je tu informaciju dobila od tehničke podrške. Uz to predložila mi je da sam provjerim da li primam poruke tako da mi neka druga osoba pošalje poruku?! U ovom trenutku sam već pomalo nervozan jer nisam zadovoljan ovakvim načinom detekcije problema u kojem je korisnik tj. ja kriv bez ikakvih argumenata od strane Vip-a. Tražim da mi pošalju test poruku iz tehničke podrške i prekidam razgovor. Još jednom provjeravam da li mi je inbox pun i zaključujem da nije. Zovem drugu osobu da mi pošalje poruku koju sam dobio iste minute nakon što sam završio razgovor (12:55). Skoro u istom trenu dobijam i test poruku od tehničke službe Vip-a (12:56). Ponovno zovem SZK sad već vidno uzrujan i ljut. Dobijam treću osobu kojoj sam morao opet od početka ispričati priču. Uredno me saslušala i potvrdila da sam u pravu odnosno da problem nije u mom mobitelu i ne primanju poruka, ali problem je i dalje ostao. U 14:17 istoga dana (6.7.) dobijam poruku sa servisa 7700 da mi je aktivirana Easy tarifa.
Od mog prvog poziva SZK do detekcije problema od strane Vip-a prošlo je oko 4 sata unatoč tomu što je već prošlo 18 sati od trenutaka u kojem je trebala biti aktivirana Easy tarifa. Da ne spominjem da je detekcija bila potpuno kriva što me kao korisnika jako naljutilo i razočaralo. Tvrditi da mi je inbox pun, bez ikakve provjere slanjem test poruke je apsolutno neoprostivo. Kako bi se vi osjećali na mom mjestu. Uredno Vas obavjestim o uočenom problemu, a za odgovor dobijem da sam si sam kriv?! Zatim, iako neargumentirano optužen tražim dokaze da nisam kriv i ponovno zovem SZK da bih dokazao da uzroci problema nisu oni koje je Vaša tehnička služba navela. I ponovno čekati da se ukloni kvar. I gle čuda. Nakon sat i pol od mog trećeg poziva SZK problem je bio riješen.
I što se dogodilo na kraju. Easy tarifa je aktivirana i to je sve. Niti jedna riječ isprike od strane Vip-a. Nitko se nije pitao da li sam ja imao nepotrebnih troškova. O stvaranju lošeg raspoloženja nije potrebno govoriti. Samo ću napisati: "INSPIRIRANI VAMA...VIP"
Teorija je kad se sve zna, a ništa ne radi.
Praksa je kad sve funkcionira, a nitko ne zna zašto.
Odgovor me jako razljutio i sad kada je prošlo već neko vrijeme od tada dođe mi loše u želucu. Opravdavanje postupaka djelatnika i tvrtke u kojoj radi potpisani gospodin u ovom je mailu dosegao vrhunac. Pogotovo pozivanje na članak 9. To je samo dokaz nemoći Vip-a da se ne prihvača pritužbu s konretnim argumentima. Drugim riječima "ako imate problema nemoj te se žaliti" jer tu je uvijek famozni članak 9. Ispravite me ako griješim!
Postovani gospodine
zahvaljujemo Vam na upucenoj e-mail poruci i iscrpnom opisu dogadjaja.
Uvidom u povijest podataka utvrdjeno je da je sa Vipnetove strane uistinu ucinjeno sve sto se moglo uciniti, kada ste se javili u svezi upita. Tocna je informacija da Vam nije bilo moguce isporuciti poslane sistemske poruke, zbog cega Vam je poslan i testni sms od strane tehnickog odjela, koji ste zaprimili. Da bi se utvrdila poteskoca potrebno je suradjivati, jer bez suradnje druge strane nismo u mogucnosti napraviti provjeru i utvrditi o kakvoj je poteskoci rijec. Iz tog razloga ste isprva zamoljeni od strane djelatnika Sluzbe za korisnike za provjeru mozete li opcenito primati poruke. U takvim situacijama je isto tako korisno provjeriti ispravnost SIM kartice i telefona, ukoliko poteskoca nije do spremnika poruka, kao sto ste sami naveli.
Primite isprike ako je doslo do bilo kakvog nesporazuma. Ujedno treba imati u vidu da sve Usluge funkcioniraju unutar tehnickih mogucnosti sustava, kako je to predvidjeno Clankom 9. Opcih uvjeta poslovanja, koji vrijedi za sve korisnike. Iz svih zapisa nam nije moglo biti jasno da ste u toj mjeri bili nezadovoljni cijelim postupkom pruzanja pomoci i rjesavanja Vaseg upita. Niposto nam nije cilj nezadovoljan korisnik, ali zauzvrat isto tako ocekujemo razumijevanje, sto je preduvjet dobre i uspjesne suradnje.
Naravno, i ubuduce cemo nastojati u slucaju poteskoca pruziti Vam pomoc, no isto tako Vas molimo da strpljenje jer je za svako rjesenje potrebno vrijeme da se nesto napravi. Vjerujemo u nastavak uspjesne suradnje, a u slucaju potrebe slobodno nas kontaktirajte i ubuduce.
S postovanjem
Vipnet d.o.o.
Dalibor Tufekcic
Odjel za prituzbe
Sluzba za korisnike
Tel: 091/7700
Fax: 091/7709
Teorija je kad se sve zna, a ništa ne radi.
Praksa je kad sve funkcionira, a nitko ne zna zašto.
'ajde da sada ni ja ne serem....ali zar nije logicnije uzeti nesto jeftinije ako je vec jiste kvalitete....znaci,teras kontru samo zato sto vecina mili drugacije...mozda nekada i bude dobra ta tvoja opcija,ali ipak...ja biram po sebi,sta meni najvisae odgovara,a ne po tome da li svi to koriste ili nitko....
Zadnjih dana na vipu mreza opako zeza, neke poruke uopce ne stizu, dok neke stizu i s preko 12 sati kasnjenja, lose...![]()
Da ukratko opišem svoja iskustva sa dotičnim reketarima:
Djevojka i ja korisnici smo njihovog mobile connecta od srpnja ove godine. Potpisali ugovor na 24 mjeseca i aktivirali račun preko carneta radi 50% popusta, paket 512MB.
1. Sa uključenjem računa su kasnili 10 dana, što znači da smo čekali milost njihovu 10 dana na moru ko budale
2. Nakon čekanja njihove milosti obećali su da za slijedeći mjesec neće zaračunavat potrošnju, tj. da ćemo u znak isprike za nastalu tehničku grešku(čitajte "nesposbnost") moći besplatno surfati internetom.
3. Na kraju "besplatnog" mjeseca došao je račun u iznosu od 304,36kn. Naravno da sam kontaktirao sa njima i pokušao doznati o čemu je riječ, ali svaka komunikacija sa dotičnima je bila nalik komunikaciji sa govornim automatom, ukratko bez ikakvog efekta. Zvao sam ih maltene svaki dan i obećavali su riješenje problema. Savjetovali da tražimo retrogradnu specifikaciju za taj mjesec što smo i učinili i na kraju ništa od specifikacije kao i riješenja problematike, naprotiv, dobili smo dopis koji u kojem nam prijete ovrhom ukoliko ne platimo račun za taj mjesec + navedena LAŽ u dopisu da su nas pokušali kontaktirati ali da nisu dobili odgovor od nas(telefon je 0-24 uz mene, nije teoretski moguće da sam previdio poziv i sl).
Nakon svega toga platili smo taj prokleti račun i mislili, hajd, idemo vidjet dalje.
4. Danas, otvaram pristigli račun za period 16.09.2008. - 15.10.2008. u iznosu od 231,33kn i u specifikaciji navode da je potrošnja u tom periodu bila 875,447MB, a counter njihovoga softwarea kaže da je potrošeno 405MB.
Naravno, uslijedila je komunikacija sa našim najdražima što je za posljedicu imalo slijedeće:"kontaktirat ćemo vas u najkraćem mogućem roku, proslijedili smo pritužbu", na moj upit o mogućnosti raskida ugovora sa dotičnim reketarima odgovor je bio:" možete ali morate otplatit potrošnju do kraja isteka ugovora"(što bi okvirno iznosilo 1600kn), nakon čega sam ih upitao a što ako korisnik nije zadovoljan sa njihovom uslugom:"možete poslati zahtjev za raskidom ugovora i oslobođenjem isplate do kraja isteka ugovora u trajanju 24mj. na fax te će vijeće razmotrit vaš zahtjev"(znači: odgovor je NE), da bi nakon svega, vrhunac bio resetiranje countera vodafone mobile connecta s njihove strane kako nebismo imali pristup informaciji o iznosu potrošnje za nevedeni period.
Dovedeni smo u šah mat poziciju i što nam slijedeće preostaje? Pozvat se na "zakon o zaštiti potrošaća" , proslijedit ovaj lopovluk u medije or else?
Bookmarks