= Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
Nokia 5230 - mobitelu je cijena u slobodnoj prodaji možda 1300kn maksimalno. U tele2 je na 50 kn pretplatu 600kn za produženje, tarifa 150=195kn. A šta će im tih 195 kn. Zašto nije kuna. Šta će im i onih 600 kn - zašto nije kuna? Pa to je mob vrijednosti oko 1000kn...smiješno, presmiješno. Kupit ću mob u Brčkom na pijaci!
Ja imam taj mobitel i zato sam ga prvog zapazio!
Inace u Mobisu je cijena 1600kn a na prepaidu sam ga ja dobio za 995kn (100kn popusta za starog korisnika).
Ja sam vise naveo taj mobitel kao primjer kako ni kod drugih operatera za otprilike tu pretplatu ne dobijes povoljniju cijenu, a i nije bas nesto puno jeftinije od prepaida. Zato i dalje drzim da si t-mobile moze dopustiti luksuz nizih cijena jer je njima pretplata od 150kn smijesna (znam ljude koji su na prepaidu trosili 150-200kn ) a kod Tele2 koji propagira jeftino bi bilo cudno da uvode pretplate od 300kn pogotovo kad su im cijene poziva jednake kod svih pretplata. Dok t-mobile igra na kartu sto veca pretplata jeftinijie ali opet puno skuplje nego Tele2, sto opet dovodi da nasi ljudi kupuju gledajuci cijenu mobitela a ne pretplate i cijene razgovora/sms-a.
I ja se slazem da ocigledno u Tele2 ne prate bas cijene dok kod t-mobile sigurno imaju malu armiju ljudi koji kalkuliraju koji mobitel po kojoj cijeni i kada.