= Citat = Izvorno postao Moby Pregledaj post
Ja ću isto razvrgnuti ugovor i u protivnom zahtjevati da mi pošalje dopis kojim od mene traži da u slučaju raskida moram vratiti mobitel i podmiriti dugovanja. To ću inzistirati da mi nađu u zakonu.

Slažem se da mobitel nema veze s pretplatom. Ako se bolje razmisli stvarno nema-kako mobitel može ovisiti o npr. Knock out tarifi 150? Po čemu je mobitel vezan uz tarifu? Ja jesam kupio mob uz pretplatu, ali tu prestaje svaka dodirna točka mobitela i pretplate. Mob pošteno platio-koštao koliko koštao.
Ima tu i ponesto kompliciranijih scenarija. Mislim da bi najbitnije bilo da se nadju svi ugovori koji su potpisani i uvjeti na koje se pristalo, lako moguce da je tamo preciznije definirano. Ne bih se naime cudio da se kod prodaje telefona uz tarifu na neki nacin uvjetuje i vracanje telefona u odredjenim situacijama tako da ono sto sam napisao da telefon i pretplata nisu direktno vezani ipak samo uvjetno vazi. Iskustvo iz Njemacke je recimo to da tamo mozes i preko interneta uzet pretplatu i telefon, i imas 7 dana vremena ua povrat ukoliko nisi zadovoljan. Ne mozes ti uzet telefon i preptplatu pa onda unutar 7 dana vratit pretplatu a rec da bi telefon zadrzao. Sigurno su se i nasi operateri osigurali po tom pitanju.
Mislim da je najbolje to sto kazes - pitat Tele2 po kojoj osnovi traze telefon natrag i nek oni razjasne dilemu.