Nisam ja bahat, nisam se ja hvalio da sam tek na 3coj godini ekonomije.
Gle, i ja imam puno problema sa Tele2. U 3 mjeseca sam imao 2 reklamacije (uvazene, kod T-Coma u istom periodu 3) jer sto slucajno sto namjerno povremeno zaracunaju vise nego sto bi trebali. Cijene i usluge su miljama daleko udaljene od onog sto ista ta firma nudi u zapadnim drzavama, ali ja govorim o tome da su i ostali nasi operateri u najmanju ruku po mnogocemu i gori od Tele2. BTW, i ja sam Tele2-u "prijetio" raskidom ugovora ako mi ne daju neki ustupak (ozbiljno), na moj blef medjutim nisu nasjeli (vjerojatno zato sto mi je potrosnja ona minimalna od 65 Kuna, ili koliko vec). Shvatite da smo svi mi na istoj strani, ja samo govorim o tome da se operateri ponasaju onako kako im trziste dozvoljava. Meni su smijesni ljudi koji s operaterom potpisu ugovor kojim se obvezuju da ce i za 2 godine placat ove bolesno visoke cijene, i onda isti ti ljudi jamraju kako je telefonija kod nas skupa. E pa jebi ga miki, "motiviraj" operatera da snizi cijene: ako si nezadovoljan, predji drugome. Ako ti je skupo ne potpisuj ugovor na dvije godine i ne nasjedaj na nekakve bodove i klubove, gasi sekretaricu i kratko telefoniraj i korsiti fiksni telefon kad mozes (ne govorim to tebi naravno).
Tele2 je firma koja je zadnja dosla na trziste koje je vec imalo prilicno visoku penetraciju. Sustav obracuna je preko ICFa koji itekako nepogoduje manjim i novim operaterima. Zakoni i pravilnici takodjer ne idu na ruku novim i malim igracima. K tome, Telekom agencija ne samo da ne cini nista kako bi pomogla da se trziste razbukta vec sustavno sabotira svaku konkurenciju T-Comu i Vipu. Kad se sve to uzme u obzir, Tele2 - koji je zaista pridonio tome da se barem malcice snize cijene - je u nezavidnom polozaju i stvara gubitke. I onda mu jos dodje nasa vlada i kaze - e sad cete vi operateri placat 6% poreza na promet. I naravno da se vladu nece ticat sto ta mjera puno vise pogadaja male operatere nego one velike koji imaju marzu sa kojom lako pokriju taj namet. I onda uleti neki forumas i kaze da zeli "znak paznje od Tele2". Ja sam kod Tele2 ne zato sto si ne mogu priustit T-Mobile vec zato sto smatram da tako najbolje pomazem trzistu - dugotrajno, dakle i za sebe ocekujem dugotrajnu korist. Netko drugi ce imat ssasvimd rugacije motive, i ja to postujem. Ali ljudi stvarno ne bi trebali ocekivat jednaki support kod Tele2 kakav je kod T-Mobilea.
Pokusajte malo smanjit emocije, operateri se bore za kupce, ako kod jednog niste zadovoljni odete kod drugog. Ako Tele2 zaista vodi pogresnu politiku onda ce bankrotirat, forumasi kojima se fucka za Tele2 ce i to ionako biti svejedno.

.
Odgovori uz citat

Bookmarks