Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kupujem digitalac...help !

Dakle, ništa novo i od mene. Trebam kupiti novi digitalac, ne kužim se 5% u taj djir, ne družim se s profićima, a idem na put vrlo skoro i želim imati nešto pri ruci za zabilježavanje iskustava/doživljaja i sl.

Do sada sam imao Canon Ixus...(edicija stara 3-4 godine) i bio vrlo zadovoljan . Htio bih ostati pri tome, no kako ne pratim tehonologiju ne znam da li se drugdje nešto događa.

Dosta putujem i fotografiram ljude, krajolike, ma sve moguće životne situacije (i po danu i noći). Naravno, ništa profi nego za svoj gušt.

Mislim potrošiti 3000 kn na: uređaj + dodatnu bateriju (sjećam se obilaska jednog velegrada i crkla baterija taj čas...uf... ) + memorijsku od 1 GB.

Bitno mi je da mi uređaj dobro sjedi u ruci, da je pouzdan, radi ok fotke (u svim uvjetima), da nema klasične baterije (e to mi je tek muka), da se baterija ne puni cijelu noć....da se mogu izraditi solidne fotke A4 formata.

Eto, još jedan koji bi nešto a ne zna što...vjerujem da vas ima koji bi znali što kupiti od prve....hvala na svakoj mogućoj sugestiji...
    Pozdrav

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao intrepidHR Pregledaj post
    Dakle, ništa novo i od mene. Trebam kupiti novi digitalac, ne kužim se 5% u taj djir, ne družim se s profićima, a idem na put vrlo skoro i želim imati nešto pri ruci za zabilježavanje iskustava/doživljaja i sl.

Do sada sam imao Canon Ixus...(edicija stara 3-4 godine) i bio vrlo zadovoljan . Htio bih ostati pri tome, no kako ne pratim tehonologiju ne znam da li se drugdje nešto događa.

Dosta putujem i fotografiram ljude, krajolike, ma sve moguće životne situacije (i po danu i noći). Naravno, ništa profi nego za svoj gušt.

Mislim potrošiti 3000 kn na: uređaj + dodatnu bateriju (sjećam se obilaska jednog velegrada i crkla baterija taj čas...uf... ) + memorijsku od 1 GB.

Bitno mi je da mi uređaj dobro sjedi u ruci, da je pouzdan, radi ok fotke (u svim uvjetima), da nema klasične baterije (e to mi je tek muka), da se baterija ne puni cijelu noć....da se mogu izraditi solidne fotke A4 formata.

Eto, još jedan koji bi nešto a ne zna što...vjerujem da vas ima koji bi znali što kupiti od prve....hvala na svakoj mogućoj sugestiji...
    Pozdrav
    Ultra compact aparati koje se isplati kupiti za iznos koji mislis dati i koji bi prema opisu tvojih zahtjeva, iste u najvecoj mjeri mogli zadovoljiti:

Canon

Ixus 750
    Ixus 65
    Ixus 75
    Ixus 800
    Ixus 850

Sony

DSC T30
    DSC T50

Olympus

Mju700
    Mju725
    Mju750

Samsung

NV3
    NV10

Pentax

T20

Preciznije od ovoga ne mogu. Kad izbor srezes na dva tri modela, javi se sa odabirom, oa cemo onda detaljnije oko svakoga od njih i oko komparacija.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo Canon dolazi u obzir, no u medjuvremenu mi jedan forumas odagnao dio muka oko klasicnih baterija, pa nisam siguran da li da idem u smjeru A710 ili da se držim Ixusa....

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...pa jel bi htio fotić s klasičnim (ali punjivim) AA baterijama ili Li-ion...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo Canon dolazi u obzir, no u medjuvremenu mi jedan forumas odagnao dio muka oko klasicnih baterija, pa nisam siguran da li da idem u smjeru A710 ili da se držim Ixusa....
    ne mres pogrijesiti ni sa jednim, pogledaj review-e

najbolji su

http://www.bmfoto.co.yu/review/Canon...anonA710IS.php

http://www.bmfoto.co.yu/review/ixuxvsf30/IXUSvsF30.php

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Definitivno se da naci argumenata i za i protiv AA formata baterije u digitalnim foto aparatima, isto tako i za ugradjene Li-ion ili Li polimer baterije.

U foto aparatima vrlo maloga formata (ultra compact klasa) puno vise smisla ima uporaba Li ion ili Li polimer baterija. Navedena vrste baterija omogucavaju proizvodjacu da beteriju dimenzionira specificno prema kucistu modela u koji ce se ista i ugraditi, te da ju time pozicionira na odgovarajuce mjesto u tijelu aparata. Kod ultra compact modela u kucistu je prilicna guzva, tako da je svaki mm vazan.

AA baterije su nesto nezgrapnije i vece, te je za 2 takva, a pogotovo za 4 potrebno izdvojiti prilican prostor u kucistu aparata, koji u ultra compact modela, definitivno necete naci. Pored toga takav ultra compact bio bi daleko tezi od konlurancije sa Li baterijama.

Kada govorimo o compact ili ultra zoom aparatima, tada AA baterije i nisu lose rijesenje. Naime ovi su modeli ionako nasto veci i tezi (pogotovo ultra zoom) pa nesto vise mjesta u gripu i nesto veca konacna masa radi koristenja AA baterija i nece biti takav problem. Prednosti AA baterija jesu jednostavnija nabava vise kompleta baterija. Tako dok jedne koristis druge punis...jedan komplet uvijek spreman za akciju. Znajuci da je komad kvalitetne AA beterije (2500 mAh +) cca 3-4 eura, cijeli komplet vrlo je povoljno rijesenje. Za jos jednu Li bateriju kakvu ti isporuce uz aparat nerijetko bi bilo potrebno izdvojiti i cifru od 100 njak eura. Pogotovo se osobito dobro osjeti kada ti Li baterija otkaze poslusnost ili joj se smanji kapacitet, pa pozeli novu. Tada mnogo korisnika vapi sto nisu uzeli model sa AA baterijama.

Dvojba Ixus - A710, je klasicno dvoumljenje izmedju ultra compact i compace klase digitalnih foto aparata. Sa ultra compact modelom ces dobiti izrazito male dimenzije i masu, te lijep izgled na racun prefrmansi, a kod compact aparata ces dobiti bolje performanse na racun dimanzija i mase.

Dakle pitanje je jednostavno...sto ti je bitnije: Dimenzije ili performanse aparata?

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.485, Nivo: 27
    Bodovi: 13.485, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čovjek mi nudi Canona ixus 60 za 1000 kn, potpuno novi dakako, ispod pulta! Da uzmem ? Mislim, nema nekih velikih razlika u odnosu na Ixus 65, zar ne?
    Nije ovo za mene ...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomislav10 Pregledaj post
    Čovjek mi nudi Canona ixus 60 za 1000 kn, potpuno novi dakako, ispod pulta! Da uzmem ? Mislim, nema nekih velikih razlika u odnosu na Ixus 65, zar ne?
    Vise puta postavljeno pitanje:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=38007

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    N96
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Canon Digital IXUS 700 + 1GB ... imam ga vec neko vrijeme, u biti dosta vremena i sve pohvale ... baterija dosta traje, brzo se puni, kvalitetne slike 7.1 MPix ... detalji http://www.dpreview.com/reviews/canonsd500/

digitalac nie profesionalni ... al je medu boljima po meni za amaterske fotografske entuzijaste a i za one koji jednostavno zele pristojne kvalitetne slike nezaboravnih trenutaka.

EDIT: odavno je ovaj topic
    U can only do what you allow yourself to do ...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Preporuka: digitalac za početnika (do 1000 kn)
    By nijala in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 01-08-2006, 22:42
  2. Koji digitalac uzeti Sony T30 ili M2 !!!!!
    By Frank in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 30-06-2006, 07:42
  3. Sony izbacuje novi high end digitalac!
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 13-09-2005, 01:03
  4. Digitalac za izradu web stranica
    By cyber in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 04-07-2005, 00:32
  5. Najmanji digitalac
    By cyberphere in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 01-03-2004, 20:54

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove