haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! ti si luda ženo!!!!
za 1600kn novi komp?.... pa dobro neki slabiji možeš......
upikni celerona 1.8 i jednu pločicu od 256mb rama... a onda još moraš i neku grafiku smislit gore..... i naravno neku matičnu...
Trebam savjet, pa odlučih tu staviti temu jer je ovaj dio foruma najgledanijiKoji komp bi mogla dobiti za cca. 1600 kn, bez monitora jer monitor mi netreba ono da je malo bolji i da po mogućnosti ima pržilicu. Sad imam pentium II-400 i kolko bi mogla dobiti za svoju kantu? Zavaljujem.
![]()
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! ti si luda ženo!!!!
za 1600kn novi komp?.... pa dobro neki slabiji možeš......
upikni celerona 1.8 i jednu pločicu od 256mb rama... a onda još moraš i neku grafiku smislit gore..... i naravno neku matičnu...
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
za svoj pentium II 400 nemozes dobiti nista ... mozes ga baciti! (dobro ne bash baciti ali prodati za 300 kuna MOZDA! vjerojatno nema ni graficku a ako nekim slucajem ima to je shrot!
1. CPU AMD AX-1900 XP (PALOMINO), 1.6GHz, FSB 266MHz, Socket A
Cijena: 483.69
Komada:
Ukupno: 483.69
2. MB Matsonic MS8188E, VIA KM400, SocketA, FSB333, ATA133, 2xDDR400, 8xAGP, 2 PCI, CNR, AC97, LAN 10/100, 6xUSB2.0, microATX
Cijena: 407.47
Komada:
Ukupno: 407.47
3. VGA GIGABYTE GV-R92S128T, Radeon 9200SE, 128Mb DDR, 64bit, 8xAGP, D-sub, TV-out, PowerDVD, 1 igra, retail
Cijena: 407.71
Komada:
Ukupno: 407.71
4. DDR 256MB/333MHz / PC 2700
Cijena: 305.21
Komada:
Ukupno: 305.21
5. HDD 40 Gb Seagate, ATA100, 5400 rpm
Cijena: 434.34
Komada:
Ukupno: 434.34
2038.42
a ovo ostalo zvucna, floppy (ne treba ti floppy grije ti hard, a sluzi nicemu), hladilo (cooler)... nadam se da te jeftine djelove mozes iscupati iz toga kompa i prebaciti u novi... postoji mogucnost da ih nova maticna nece prepoznati pa ces i to morat kupiti... ovo sto sam ti naveo kosta 2038.42 kuna (u lipu) ako imash para za samsung e700 imash para i za ovo. enjoy
chevapi for men
stari hard možeš ostavit pa dođeš na još jeftinije...
ali morat češ uzet matičnu...... to opče nije upitno...
Greška u tipkanju, mislila sam na 2600 kn, znači nadogradnja ovog mog koji nije šrot (btw. naravno da ima grafičku) jer platila sam ga 7000 kn u 9. mjesecu 2000 god. Imam i pržilicu, samo neznam dal nju mogu skinut s ovog i staviti na taj novi komp???
Zašto ne, a za 2600kn se da sastaviti već pristojan komp.
ali ko je ono rekao da ti ne treba floppy?? A kaj kad padne sistem ili treba formatirat hard, kak će se onda bootat komp??
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
to je kappa rekao, ali i ja mislim tako... nisam nikad bootao sa floppija niti ga nikad koristio... kad padne sistem, bootat sa cd-a...
sa cd-omPoslao: whiteboy
ali ko je ono rekao da ti ne treba floppy?? A kaj kad padne sistem ili treba formatirat hard, kak će se onda bootat komp??![]()
ja sam rekao da netreba floppy, a vjeruj mi ako se u nesto razumjem to je onda u kompjutere... a kada ti padne sistem ti spojis floppy i prepoznas ga u biosu nikakv problem... i przilicu mozes staviti na novi komp bez ikakvih problema.
chevapi for men
ma nemoras ni sa cd-ea mozes i sa memory sticka![]()
chevapi for men
ja recimo imam ludacko kuciste koje se ludacki grije imam 5 coolera i master cooler, da ih nemam izgorijo bih mi komp... inache imam pentiuma 4 CPU 1.6 koji radi ne 2.2 to je maksimalno sto mozes izvuci iz msi ultra 845 maticne koju ja imam... a floppy sam izvadio jer mi mi grije hard
chevapi for men
uzmi maticnu u kojoj je graficka ati 9200,zvucna za 715kn, memorija 300, procesor mores pirati od celerona pa sve do pentiuma 3,2mhz..ili ti uzmes obicni pentium-celeron-oko800kuna i to je to..maticna je vrlo povoljna..e da imas i tv aut..
najefrinija przilica ti je 300kuna, kupi i dvd-oko 200 kuna..
ali ja svakako preporučujem P4 procesor, to je mašina, ja sam se preporodio od kada ga imam (prije sam imao celerona 1.8)
...je samo što ti boot USBdrive opako prelazi cijenu polovine kompa koji kupuje (dok je floppy u ovom slučaju već postojeći)...Poslao: kappa
ma nemoras ni sa cd-ea mozes i sa memory sticka![]()
Ili riskiraj na njuzgrupama, za upola manje para možeš dobiti super komponente koje će raditi barem tri tjedna!![]()
You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]
ja imam graficku sa njuzgrupa i dobro me sluzi vec dugo vremena
chevapi for men
Samo ti zlato uzmi neki AMD za tu lovu uzmes neki 1.4 tak nesto 256 DDRa maticnu neku viakt333 ili nforce2 i peres.
nemoj pentium!ja imam taj amd t-bird 1.4 i u svim testovima perem 1.6 pemntium u vecini sam bolji i od 1.8.
svoj komp nemoj ni prodavat vise ti se isplati imat ga doma pa mozda kasniej umrezit.za to s dobit 400kn i to mozda.
sto se bootanja tice-da mze se sa cda lakse je i elegantnije samo brijem da vecina ljudi nezna kak to ide.Ni ja osobnoneam floppy al to zato ejr sam ga strgo neznam ni sam kak.
i moj floppy je pokvaren... ali ga nikad ne koristim... neznam stvarno šta če mi... jedino ak mi frend da na disketi slike nekih komada... onda bi mi trebao.
btw na matičnu treba posvetit najviše pozornosti od svih komponenti... jer sam ju ja nabrojao na kraju, kao da opče nije bitna...
Kaj velite na ovo:
Diamond II 2020W
-Pentium 4 Celeron 2.0 GHz
-RAM 128 MB
-HDD 20 GB
-DVD ROM
-Windows XP Home Edition
-Tipkovnica, scroll miš...
-Modem v92
-zvučnici
=2.810.00 kn
ili:
Nitro 6000W
-AMD Athlon XP
-RAM 256 MB
-HDD 80 GB
-CD snimač
-Zvzčnici 2 x 120 W
-Windows XP Home Edition
-Tipkovnica, optički miš, podloška
-Modem v92
=3.579.00 kn
ili:
Nitro 6000L:
-AMD Athlon XP
-RAM 256 MB
-HDD 80 GB
-CD snimač
-Zvučnici 2 x 120 W
-Linux Mandrake 9.1
-Tipkovnica, optički miš, podložak
-Modem v92
=2.812.00 kn
ili da dam još malo para i uzmem:
Intel Celeron 2.0 GHz
RAM 256 MB
HDD 40 GB
DVD+CDRW
Zvučnici 2x 120 W
Linux Mandrake 9.1 (btw. kaj to je?)
Tipkovnica, scroll miš, podloška
Modem v92
Monitor 17"Samsung/LG/ADI
Printer
=3.804.00 kn
Kaj da uzmem???:rolleyes
Zadnji uredio Mobyfan-ica : 09-02-2004 u 22:34
Linux Mandrake je verzija Linuxa, tj. besplatnog operativnog sustava, zato komp može biti jeftiniji, jači ili prodavači mogu više zaraditi ako stave umjesto Windowsa
Aha, a jel to kaj valja? Ja bi radije Windowse, jesu dobri ti XP Windowsi?
Ovo mi zvuči dobro:
AMD Athlon XP 1900+
RAM 128 MB
HDD 20 GB
DVD ROM
Windows XP Home Edition
Tipkovnica, scroll miš, podloška za miš
Modem v92
Zvučnici
=2.810.00 kn, bez DVD ROMA znači s CD ROM-om je 2755.00 kn
jel valja to kaj?
Pa, velike tvrtke su već počele prelaziti na Linux zbog veće isplativosti, a osobna iskustva sa nljim nemam.
Možda bi više memorije dobro došlo, a i koja je grafička?
Meni se nekako najisplativiji čini:
Nitro 6000L:
-AMD Athlon XP
-RAM 256 MB
-HDD 80 GB
-CD snimač
-Zvučnici 2 x 120 W
-Linux Mandrake 9.1
-Tipkovnica, optički miš, podložak
-Modem v92
=2.812.00 kn
Kupis piratirane Windowse XP i stavih njih umjesto linuksa.
Linux je bolji, brži i pouzdaniji od windowsa, ali za njega je puno manja podrška, skoro svi programi i igre rade na vindovsima...
Da, a kaj ja nemogu npr. njima u dućanu reći da mi stave Windowse umjesto Linuxa?
Bookmarks