Našo sam zgodnih patcheva za sw51 na siemensmaniji pa me zanima kak ih mogu instalirat. Anybody?
Našo sam zgodnih patcheva za sw51 na siemensmaniji pa me zanima kak ih mogu instalirat. Anybody?
Patchavi se stavljaju pomoću programa V_Klay. Kako u tom programu nema na listi C81, mora se napraviti Loader (objašnjenje je ovdje).
Prije stavljanja patcheva obavezno se mora napravit backup fullflasha, kako bi se u slučaju problema moglo sve vratit u normalu.
Fala! Sve je to lijepo i bajno al se ne kužim u v_klay. Skino sam 3.2 verziju, napravio loader u papui. Šta sad? Jel ima gdje opis kak se radi s v-klayom, a da nije na ruskom?
Dakle ukratko, priključiš isključeni mob, podesiš COM port.(podrazumijeva se da moraš imati instalirane USB-COM drivere, ako imaš usb kabel) Nakon toga odabereš iz popisa modela odgovarajući ( u tvom slučaju, ako si radio loader prema uputama, odabereš taj koji je napravljen) Nakon toga klikneš na Refresh i pojavi se pop-up prozor na kojem piše Connecting... i tu kratko pritisneš crvenu tipku na mobitelu. Ako ga ne spoji od prve, pritisni više puta, ali pazi da ga ne uključiš. Sad bi trebao dobiti poruku, ako je sve u redu, u kojoj na kraju između ostalog piše Work with phone.
V-klay će automatski prepoznati da se radi o novom mobitelu i sam napraviti backup. Ni u kom slučaju nemoj to prekidati.
Kad završi, pogledaj gdje ga je spremio i zapamti ili zapiši. Postoje sitacije kad ti taj backup može biti jedini spas.
Za samo patchanje prvo otvoriš mapu gdje su ti patchevi ( ikone na desnoj strani nije problem shvatiti) i kad učitaš patch u program (vidi se tekst patcha i HEX kod) klikneš na Apply Patch i pričekaš da završi. U slučaju da se je mob otpojio, tražit će te da se ponovo spojiš (crvena tipka kratko).
Ako te još nešto zanima pitaj, većinu mogućnosti možeš i sam skužiti.
I nađi verziju 3.3..
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Još jedna mala napomena, dobro je imat do kraja napunjenu bateriju, kako bi se izbjeglo prekidnje.
Je li tko uspio staviti patch za bolje fotografije...ima patcha je C81v51_photos_with_maximal_quality_411.vkp a može se skinuti na siemensmaniji
edit:jel ima netko Smelter koji radi normalno,jer svaki koji Smelter koji downlodam jednostavno ne radi,tj.program javlja grešku.Loader koji napravim u Papu-i stavim u loaders folder u V_klay datoteci ali kada pokrenem V_Klay loader za moj c81 se ne pojavljuje...HELP
EDIT:kako da vidim za koji varijantu mog v51 softvera patch?
Zadnji uredio Bens : 07-03-2007 u 21:36
Zaboravio sam napomenuti da treba paziti da se ne stavi patch za krivu verziju firmwarea.
I još nešto, dok se ne uhodate ne stavljajte više od jednog patcha odjednom. Tek kad se uvjerite da sve radi bez problema krenite dalje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Jel mi može netko odgovorit na moje pitanje iznad Sljakinog posta..please
Za patch ne znam, nemam C81.
Od kuda si skidao Smelter?
Loader se ne pojavljuje pod imenom C81 i nešto nego IMEI i nešto pa pogledaj.
Nije bitno koji je variant, bitna je verzija firmware-a.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nemogu ni pročitit koja je verzija programa,jer ga uopće nemogu pokrenut...jel mi možeš staviti link koji pouzdano radi?
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=18599
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=482887&postcount=38
ako neće ti taj napiši koju grešku javlja, jer program je ispravan.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Opet mi javlja grešku koja glasi ''Component 'MSCOMCTL.OCX' or one of its dependencies is not correctly registered:a file is missing or invalid''![]()
Nije greška u programu nego tebi nedostaje ta datoteka u Windows\system32.
Da ju ne tražiš evo ti je ovdje pa ju kopiraj u Windows\system32.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
zahvaljujem!![]()
Ja još uvijek nisam niš spečo jer mi ne radi usb-com driver sa dca-140
Pitanje:siemensmania je na ceskom,trazio sam dali ima neka opcija da se prebaci na engleski ali nema,jer nis ne razumijem,samo nagadam,a zanimaju me ovi patchevi i jos gomila stvari vezana uz C81,ali...
Per@
I da jel se dobilo kaj sa tim patchevima,koje su razlike,ak nije bed neka neko veli....
Per@
gdje ste skinuli papuu
Pogledaj malo u dijelu Siemens-Ostalo.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ŠLJAKA POMAGAJ!!!
NEMREM POSLAT SKEY NA MOB (C81). KAK DOĆ DO TOG SKEYA. JA SAM UPISAO SKEY KAO 12345678.HOČU GA POSLAT A ON MI IZBACI:
Sending SKEY to phone...
SKEY sent!
Pause 0 Second(s)...
SecurityStatus: CustomerMode TREBAM NA FACTORY MOD!!!!?!!!!
Ima tema kako odkodirati C81, u ovom trenutku ni ja ne znam više od toga. Moj C81 je još uvijek zaključan jer mi trenutno nije potreban na drugim mrežama.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ja sam probao sve kako ste napisali ali jednostavno nemogu stavit patch.
neznam kaj krivo radim...
1. problem je da nemogu pokrenut px75v1 na mobu (bs C81).
2. je da nemogu napravit .vkd file... tj. meni papua kao ocita kodove (IMEI...) i ja kliknem onaj gumb PV VKD jer imam V-klay 3.3 ali V-klay mi ne vidi C81.vkd a stavio ga jesam u loaders folder.
Jel mozete ikako pomoc?
thx
Parkour,Nogomet i Call of Duty 2 :D
Umjesto px75v1 treba koristiti BSreader. Imaš ga u temi Besplatni programi za manipulaciju....
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks