Join Today

Vidi rezultate ankete: Hoće li avion poletjeti?

Glasači
150. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • DA

61 40,67%
  • NE

89 59,33%
+ Odgovori na temu
Stranica 28 od 28 PrvaPrva ... 18 24 25 26 27 28
Prikazujem rezultate 676 do 694 od 694
    Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ..dzizs..mislim da bum prije ja poletela nek taj avion..

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao druge2 Pregledaj post
    pa rekao sam ti sve ovdje u 664 postu...
    Znam, ali to je pobijeno (koja riječ )
    Sila trenja je konstantna i ne ovisi o brzini kako je i objašnjeno (583. i 587. post).

Potisak ovisi samo i isključivo o fluidu u kojem se stvara što je vidljivo iz formule (635. post)

Sila trenja je konstantna, čak je negdje i izračunata (samo treba brojke ubacit), uglavnom to je mala cifra u odnosu na potisak koji je isto negdje napisan za slučaj Boeing aviona. Na avion ne djeluju više nikakve nove sile, nije vezan ni sl... Otpora zraka i sl. sile su uračunate zbog prirode aviona.

Ukratko, ako onemogućiš potisak (npr stvoriš vakuum oko motora) onda avion ne leti... neće ni mrdnuti!
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    K610i
    Operater
    -T---Mobile-
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel se na kraju zna rješenje ovoga, mislim da je bilo dosta prepucavanja......hehe.
    ...plug it in my soul, I'm a renegade riot gettin' out of control, I'm a keepin' it alive, and continue to be, flying like an eagle to my destiny...

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Motorola ZN5
    Operater
    Tele2, Wind
    Godina
    34
    Bodovi
    7.213
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.213, Nivo: 20
    Bodovi: 7.213, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa zna se, avion ce poletjet

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao V3rt!g(o) Pregledaj post
    mi tu tražimo nove zakone fizike relativnog svemira koje budu uvjerile Vukija da bu prokleta naprava poletjela
    Jedino tako
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @druge2 (night)
    Nemoj izvračat što sam ja napisao. Prvo nisam napisao da je trenje zanemarivo, već da je ovisnost o brzini zanemariva, a nešto što je zanemarivo u odnosu na 2% težine, je hvatanje za slamčicu. Doduše, to ima smisla ako smatraš da se brzina avion mjeri u odnosu na traku, pa traka ubrza do beskonačnosti.
    Međutim, kako sam ti već objasnio, a evo i sažetak, u fizici, ako nije naznačen referentni sustav za dvije brzine, smatra se da je to promatrač, koji je isti za obe brzine, te se prema tome ne može gibati s avionom ni s trakom, jer da se kreće recimo s trakom (kako si ti zamislio), tad ne bi mogla postojati brzina trake jer bi značilo da se promatrač udaljava sam od sebe.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A je li to isto pitanje kao da li će jedrilica jedriti ako joj na krmu ugradimo ventilator koji će puhati u jedro?

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    K800, K320i, 6080
    Operater
    VIP/T-Mobile
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nije isto pitanje...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    k800i
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haha vi koji ste tvrdili da nece poletjeti, dal ste se nakon 2 i pol godine predomislili?
    Vuki?

PS evo dokaz http://www.youtube.com/watch?v=IbRcg...eature=related
    Zadnji uredio maxtheboss : 07-06-2010 u 14:06

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A tu je ta tema!

Ovo na videu je malo krivo, auto nemože toliko ubrzavati koliko avion.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao maxtheboss Pregledaj post
    haha vi koji ste tvrdili da nece poletjeti, dal ste se nakon 2 i pol godine predomislili?
    Vuki?

PS evo dokaz http://www.youtube.com/watch?v=IbRcg...eature=related
    Dokaz ti je jako klimav. Prvo bilo je govora o mlaznom avionu, a u filmu je avion sa propelerom. Tu ne važe isti zakoni fizike. Drugo, bilo je riječ o tome da traka ubrzava potpuno istom brzinom kao i aviona, to ovdje nikako ne može biti slučaj i treće, traka je jednom stranom na zemlji što isto povećava trenje i smanjuje ubrzanje trake koja ne može pratiti ubrzanje aviona kojeg propeler povlači naprijed. Dakle radi se o totalno drukčijim uvjetima, tako da nisi uspio dokazat da će zamišljeni avion poletjeti. Uostalom, poanta cijele priče je da navedene uvjete nemoguće ostvarit u stvarnosti. Kako god okrenuli, trenje je moguće smanjit, ali ga nije moguće eliminirat ...... Tako da je moguće jedio teoretsko razmatranje čitavog problema. Svi oni koji pokušavaju dokazat to u praksi ili nisu shvatili o čemu se radi ili varaju.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Dokaz ti je jako klimav. Prvo bilo je govora o mlaznom avionu, a u filmu je avion sa propelerom. Tu ne važe isti zakoni fizike. Drugo, bilo je riječ o tome da traka ubrzava potpuno istom brzinom kao i aviona, to ovdje nikako ne može biti slučaj i treće, traka je jednom stranom na zemlji što isto povećava trenje i smanjuje ubrzanje trake koja ne može pratiti ubrzanje aviona kojeg propeler povlači naprijed. Dakle radi se o totalno drukčijim uvjetima, tako da nisi uspio dokazat da će zamišljeni avion poletjeti. Uostalom, poanta cijele priče je da navedene uvjete nemoguće ostvarit u stvarnosti. Kako god okrenuli, trenje je moguće smanjit, ali ga nije moguće eliminirat ...... Tako da je moguće jedio teoretsko razmatranje čitavog problema. Svi oni koji pokušavaju dokazat to u praksi ili nisu shvatili o čemu se radi ili varaju.
    Pa ne mozes ga u stvarnosti "eliminirati". Gledaj to kao zadatak iz fizike.
    Ja u hrpu zadataka naidem na dio "silu trenja i otpora zraka mozemo zanemariti".

Osobno mislim da bi poletio. Jel avion bi dobivao na brzini i dosao bi do tog trenutka kada bi se "odvojio" od trake i poletio
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Šljaka, prijatelju, pa kakva je razlika između klipnog s propelerima i mlaznog morora? Obojica rade na istom principu, tj. na potisak. Jedan s kompresorom, drugi bez kompresora, ali je u oba slučaja u pitanju potisak. I mlazni motor koristi zrak iz okoline, komprimira ga i potom ispušta (banalizirano). Dakle, vrijede isti zakoni fizike. Razlika bi bila jedino da postoji avion s raketnim morotom, jer njegov potisak ne ovisi o vanjskim uvjetima. Evo i nakon ovoliko godina, da, avion će poletjeti (kad-tad ), a kotači na traci će samo prilagoditi brzinu, odnosno okretati će se oko osi onoliko brže koliko brzo traka šiba. Dakle, kretanje trake se poništava s prilagođenom povećanom brzinom korača aviona.

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zar opet?

Taj video je već prostudiran:
    http://cafe.mobil.hr/threads/37070-A...l=1#post748097

@Devil:
    Ali avioni moraju i sletiti negdje
    Piste ne moraju biti duge, pogledaj recimo nosače aviona... Ali oni imaju zid iza aviona koji efikasnije iskoristi potisak i katapulte koji ga lansiraju, a sve to u 100tinjak metara piste.
    edit: mda, Bluedevilov post netragom nestade, blah
    Keep calm and fastboot oem unlock.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prvi puta vidim ovu temu (bar se ne sjecam da sam je vidio prije)...koliko izgubljenoga vremena i rasprave nizasto...

...naravno da avion nece poletjeti...

...cudi me da netko ovdje nije bio odredjeniji (pa zar nemamo studenata PMF fizike ili strojarstva).

Uglavnom za domacu zadacu prouciti mehaniku i dinamiku fluida i sve ce biti puno jasnije.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sasvim jasno i detaljno je elaborirano da će poletit, pa kome se da čitati nek traži sve argumente. Mislim da stvarno nema smisla započinjati raspravu iz nule nakon što je u 28 strana rečeno gotovo sve što je moglo biti rečeno.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ova tema počinje dijeliti ljude na one koji vjeruju i one koji ne vjeruju, s obzirom da nitko od nas nema mogućnost da sam ovo provjeri u praksi i da se uvjeri i da eventualno dokaže drugima. Nadalje, možemo uzimati u obzir dokaze drugih ljudi, ali opet se postavlja pitanje doze povjerenja tim ljudima. Fakat, ja osobno više vjerujem Stephenu Hawkingu nego recimo Anđelku Kaćunku , ali ta vjera meni ne dopušta da omalovažavam one koji više vjeruju Kaćunku. Isto bi tako trebalo vrijediti i obrnuto. Zato predlažem da se ova tema koja je poprimilaa religiozne atribute, s prizvucima fanatizma, bude fino umirovljena jer bi u suprotnom moglo doći do netrpeljivosti većih razmjera. Ako se moramo mrziti zbog iPhone/Ostali mobiteli dulaizma ili HDZ/SDP ili možda Gay/Straight dualizma, bilo bi krajnje neodgovorno da se počenmo mrziti zbog letjet će/neće letjeti dualizma.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    k800i
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Gle, to ili razumiješ ili ne razumiješ.
    Avion će najnormalnije poletit, jedino će se kotači okretati dvostruko brže.
    Nema veze dal avion ostvaruje vučnu silu (propeler) ili potisnu silu (mlazni), jer avion potisak ostvaruje u odnosu na zrak a ne na kotače kao auto.

Ponavljam, razumiješ ili ne.

Bimbi razmisli, sve je objašnjeno u temi, stvarno nema potrebe se prepucavati više...

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    Ova tema počinje dijeliti ljude na one koji vjeruju i one koji ne vjeruju, s obzirom da nitko od nas nema mogućnost da sam ovo provjeri u praksi i da se uvjeri i da eventualno dokaže drugima. Nadalje, možemo uzimati u obzir dokaze drugih ljudi, ali opet se postavlja pitanje doze povjerenja tim ljudima. Fakat, ja osobno više vjerujem Stephenu Hawkingu nego recimo Anđelku Kaćunku , ali ta vjera meni ne dopušta da omalovažavam one koji više vjeruju Kaćunku. Isto bi tako trebalo vrijediti i obrnuto. Zato predlažem da se ova tema koja je poprimilaa religiozne atribute, s prizvucima fanatizma, bude fino umirovljena jer bi u suprotnom moglo doći do netrpeljivosti većih razmjera. Ako se moramo mrziti zbog iPhone/Ostali mobiteli dulaizma ili HDZ/SDP ili možda Gay/Straight dualizma, bilo bi krajnje neodgovorno da se počenmo mrziti zbog letjet će/neće letjeti dualizma.
    A što ti imaš protiv gay HDZovaca koji koriste iPhone, molit ću lijepo?

...ne, stvarno nema smisla nastavljati ovo, kad je jasno. I meni je jasno, a na početku sam tvrdio krivo.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

+ Odgovori na temu
Stranica 28 od 28 PrvaPrva ... 18 24 25 26 27 28

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove