= Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
Bez uvrede, ali mi polako počinješ dizati tlak. Ovako diplomatskog odgovora bi se posramili i u TELE2 službi za korisnike :-)

Ti kao da ne čitaš druge postove nego tupiš svoje. Moj post objašnjava fizikalno uz detaljno opisane sile da će se avion kretati. I sam se slažeš da je jedini uvjet da avion poleti dovoljna brzina. Ja sam opisao koje sile djeluju u horizontalnom smjeru i pitao te koja to sila još postoji koja će spriječiti gibanje aviona naprijed. Na tvoje pitanje sam ja dao odgovor na pretprošloj stranici i ponovio sažetak na prošloj, te postavio pitanje na koje ti odgovaraš protupitanje na koje sam već dao odgovor!

Znači, napiši: sila ta i ta će biti tolika i tolika, tog reda veličine ili makar reci da će biti dovoljno velika uz neko logično fizikalno objašnjenje!
Oprosti ako se vrijeđaš ali ne znam zašto jer ovdje samo raspravljamo.

Sila tvojih motora koja će pokrenuti avion da se počne kretati na kotačima (da bi uhvatio zalet za silu uzgona) aviona biti će poništena recipročnom ili ti istom silom trake koja bude djelovala na točkove aviona tako da uslijed tih poništavanja sila avion bez obzira na ubrzanje strujanja zraka preko ili kroz motor ili bilo kakvoga potiska neće moći postići brzinu koja bi stvorila potisak zraka koji bi djelovao kao uzgon za podizanje aviona u zrak, a potisak na krila se stvara kretanjem kroz zrak samoga krila koje će biti statično jer avion ne kreče se jer je na j×××××j traci.!
= Citat = Izvorno postao no name Pregledaj post
e tu sam te čekao...
fluid oko aviona ne miruje jer ga motori pokreću.
(i da, da se ne bi uhvatio da je ovo mlazni motor, i propelerni djeluje po sličnom principu)
Odgovor je u redu višlje.

ŠTA TU NIJE JASNO??? Sad i mene boli glava od toga više ali budem odgovorio na svaki pristojan upit.