Join Today

Vidi rezultate ankete: Hoće li avion poletjeti?

Glasači
150. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • DA

61 40,67%
  • NE

89 59,33%
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 694

Threaded View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    @Vuki
    Pročitaj moj post namijenjen night_whisper-u. Isto se odnosi i na tebe: navedi mi silu koja spriječava avion da krene i tad je rasprava gotova (naravno ako objašnjenj bude smisleno i fizikalno), te ćeš nas uvjeriti da će avion poletjeti. Ja sam svoje argumente iznio i detaljno obrazložio, a dok to ne pobiješ izjave tipa neće i točka su besmislene i samo pune stranice.

+ Mali update
    Malo sam brzopleto zaključivao, trenje je konstantno, ali je snaga potrebna za savladavanje te sile proporcionalna brzini. Znaći traka će utjecati samo uduplavajući snagu potrebnu za savladavanje sile trenja kotača, koja je prema otporu zraka, a da avion nema toliku rezervu snage, neki manervri bi bili nemogući.
    Ljudi avion stoji mirno znaći da nema sile uzgona na krila zar ste toliko zatvoreni u svoja uvjerenja!

Zar vam se mora crtati. http://hr.wikipedia.org/wiki/Uzgon

@MrBlc nema sile koja spriječava da avion poleti (nitko to nije ni rekao)ali nema one koja mu to u osnovi omogučuje. Nisu važni ni točkovi ni motori nego SILA UZGONA (ako ne kužiš sjeti se jedrilice kako leti zrakom? Šta je drži u zraku osim termalnih uzgona?)

= Citat = Izvorno postao MrBlc
    - Otpor zraka koji ovisi isključivo o brzini u odnosu na zrak, a kako se motori potiskuju o zrak, ni na to ne može utjecati traka,
    O brzini na odnosu na zrak >> e to si dobro sam sebi uskočio u stomak, brzine te nema, jer se na traci postiže nulti efekat tako da je u tome i sve o čemu pričamo! Početna snaga motora gura avion naprijed dok on svojim kretanjem kroz zrak(krila) ne zadovolji određene uvijete za uzgon

Svatko tko pažljivije pročita moja zadnja dva posta će razumjeti o čemu govorim!
    Ustvari ponavljam se stalno jer neki jednostavno ne kuže i ne žele da razumiju prirodnu ravnotežu fizikalnih elemenata.
    Zadnji uredio VuKi : 01-03-2008 u 13:47
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove