Join Today

Vidi rezultate ankete: Hoće li avion poletjeti?

Glasači
150. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • DA

61 40,67%
  • NE

89 59,33%
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 694

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    K800, K320i, 6080
    Operater
    VIP/T-Mobile
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post

EDIT: no name bijaše brži i baš ko za inat je spomenuo hidroplan
    hehehehe...
    ma ja to spominjem kao primjer za one koji ne kuže da avionski kotači i sama podloga ne utječu na njegovo polijetanje

istina, trenje koje voda ostvaruje je veće, ali je bitan sam princip uzleta.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2004
    Mobitel
    Sony z7, SE x10
    Operater
    Tele2 (Simpa, Vip)
    Godina
    39
    Bodovi
    11.686
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.686, Nivo: 25
    Bodovi: 11.686, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pokazano je da ce avion poletjeti i to je to... sad te price, da je ovo...da je ono.... da ima ovo... da ima ono... ODGOVOR je: avion LEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTIIIIIIIIIIIII i gotovo(točka)
    cvita

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    93.768
    Nivo
    74
    Bodovi: 93.768, Nivo: 74
    Bodovi: 93.768, Nivo: 74
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cvita Pregledaj post
    pokazano je da ce avion poletjeti i to je to... sad te price, da je ovo...da je ono.... da ima ovo... da ima ono... ODGOVOR je: avion LEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTIIIIIIIIIIIII i gotovo(točka)
    ...misliš na onaj kratki video isječak s onim avjončekom...da, da...ok...

...a dok ne naprave PRAVI test s pravom pokretnom trakom i pravim avionom - stojim iz svoje izjave - neće poletit... ...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao //Wild-Boy\\ Pregledaj post
    ...misliš na onaj kratki video isječak s onim avjončekom...da, da...ok...

...a dok ne naprave PRAVI test s pravom pokretnom trakom i pravim avionom - stojim iz svoje izjave - neće poletit... ...
    A ja tvrdim da druge geleskije ne postoje dok netko ne ode tamo i vidi da li stvarno postoje, a ni tad neću vjerovati, nego ću tražiti da se odem osobno uvjeriti. Ovo je tako jadno hvatanje za grančicu, kao sebi ne bi priznao da nisi u pravu.

@Vuki
    Pročitaj moj post namijenjen night_whisper-u. Isto se odnosi i na tebe: navedi mi silu koja spriječava avion da krene i tad je rasprava gotova (naravno ako objašnjenj bude smisleno i fizikalno), te ćeš nas uvjeriti da će avion poletjeti. Ja sam svoje argumente iznio i detaljno obrazložio, a dok to ne pobiješ izjave tipa neće i točka su besmislene i samo pune stranice.

+ Mali update
    Malo sam brzopleto zaključivao, trenje je konstantno, ali je snaga potrebna za savladavanje te sile proporcionalna brzini. Znaći traka će utjecati samo uduplavajući snagu potrebnu za savladavanje sile trenja kotača, koja je prema otporu zraka, a da avion nema toliku rezervu snage, neki manervri bi bili nemogući.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    @Vuki
    Pročitaj moj post namijenjen night_whisper-u. Isto se odnosi i na tebe: navedi mi silu koja spriječava avion da krene i tad je rasprava gotova (naravno ako objašnjenj bude smisleno i fizikalno), te ćeš nas uvjeriti da će avion poletjeti. Ja sam svoje argumente iznio i detaljno obrazložio, a dok to ne pobiješ izjave tipa neće i točka su besmislene i samo pune stranice.

+ Mali update
    Malo sam brzopleto zaključivao, trenje je konstantno, ali je snaga potrebna za savladavanje te sile proporcionalna brzini. Znaći traka će utjecati samo uduplavajući snagu potrebnu za savladavanje sile trenja kotača, koja je prema otporu zraka, a da avion nema toliku rezervu snage, neki manervri bi bili nemogući.
    Ljudi avion stoji mirno znaći da nema sile uzgona na krila zar ste toliko zatvoreni u svoja uvjerenja!

Zar vam se mora crtati. http://hr.wikipedia.org/wiki/Uzgon

@MrBlc nema sile koja spriječava da avion poleti (nitko to nije ni rekao)ali nema one koja mu to u osnovi omogučuje. Nisu važni ni točkovi ni motori nego SILA UZGONA (ako ne kužiš sjeti se jedrilice kako leti zrakom? Šta je drži u zraku osim termalnih uzgona?)

= Citat = Izvorno postao MrBlc
    - Otpor zraka koji ovisi isključivo o brzini u odnosu na zrak, a kako se motori potiskuju o zrak, ni na to ne može utjecati traka,
    O brzini na odnosu na zrak >> e to si dobro sam sebi uskočio u stomak, brzine te nema, jer se na traci postiže nulti efekat tako da je u tome i sve o čemu pričamo! Početna snaga motora gura avion naprijed dok on svojim kretanjem kroz zrak(krila) ne zadovolji određene uvijete za uzgon

Svatko tko pažljivije pročita moja zadnja dva posta će razumjeti o čemu govorim!
    Ustvari ponavljam se stalno jer neki jednostavno ne kuže i ne žele da razumiju prirodnu ravnotežu fizikalnih elemenata.
    Zadnji uredio VuKi : 01-03-2008 u 13:47
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao VuKi Pregledaj post
    Ljudi avion stoji mirno znaći da nema sile uzgona na krila zar ste toliko zatvoreni u svoja uvjerenja!
    Naravno da nismo, mi znamo da se avion mora kretati naprijed da bi se stvorio dovoljan uzgon na krilima.

@MrBlc nema sile koja spriječava da avion poleti (nitko to nije ni rekao)ali nema one koja mu to u osnovi omogučuje. Nisu važni ni točkovi ni motori nego SILA UZGONA (ako ne kužiš sjeti se jedrilice kako leti zrakom? Šta je drži u zraku osim termalnih uzgona?)
    Kako nema sile koja mu to omogućuje? Potisak je ta sila koja ga gura u odnosu na zrak što rezultira samo strujanjem zraka preko njegovih krila. Ako i sam kažeš da nema sile koja sprečava avion da poleti (a to i sam govorim), onda ga jednostavno ništa ne sprečava da stvara potisak koji je glavna stvar kretanja aviona.

ps: motor je važan u ovoj priči

Ustvari ponavljam se stalno jer neki jednostavno ne kuže i ne žele da razumiju prirodnu ravnotežu fizikalnih elemenata.
    Vuki, ja ću osobno priznati da sam u krivu kad vidim dokaze za to, fiziku, obični vektorski prikaz sila uz fizikalno objašnjenje istog. MrBlc, cvita, Vertigo, no name - svi oni stoje iza istoga kao i ja.

Ako netko ne želi razumjeti rješenje ovog zadatka kakvo god bilo, taj onda nema šta ni mudrovati Ovdje su uvjerenja i predrasude zadnje što treba spominjati i o čemu treba pričati. Fizika!!
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Kako nema sile koja mu to omogućuje? Potisak je ta sila koja ga gura u odnosu na zrak što rezultira samo strujanjem zraka preko njegovih krila.
    Evo ovako sila potiska motora se poništava na površini na kojoj avion polijeće a to je u ovome slučaju pokretna traka negativnoga efekta što znaći da se sila strujanja zraka ne može postići da bi avio ustvari pomoču uzgona poletio!!

Avion u ovim uvjetima ne može poletjeti nikako!
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove