Join Today

Vidi rezultate ankete: Hoće li avion poletjeti?

Glasači
150. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • DA

61 40,67%
  • NE

89 59,33%
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 694

Hybrid View

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuki Pregledaj post
    Brzina svijetlosti je matematička teorija koju još ljudski rod nije svojim prisustvom dokazao nego samo svojim teorijama obrazlaže zactanu mjeru.
    Krivo misliš. Brzina svjetlosti je itekako empirijski dokazana, kao i ogroman dio specijalne teorije relativnosti koja se bazira ba brzini svjetlosti kao apsolutnoj za tijela s masom.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    Krivo misliš. Brzina svjetlosti je itekako empirijski dokazana, kao i ogroman dio specijalne teorije relativnosti koja se bazira ba brzini svjetlosti kao apsolutnoj za tijela s masom.
    Ne mislim krivo!
    Nisi pažljivo pročitao moje komentare!
    = Citat = Izvorno postao Vuki
    Brzina svijetlosti je matematička teorija koju još ljudski rod nije svojim prisustvom dokazao nego samo svojim teorijama obrazlaže zactanu mjeru.
    Ili se ja nisam dobro izjasnio?! e=c2m

empirijski dokaz = pretpostavlja postojanje nositelja iskustva!
    Zadnji uredio VuKi : 17-03-2007 u 15:21
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuki Pregledaj post
    Ne mislim krivo!
    Nisi pažljivo pročitao moje komentare!

Ili se ja nisam dobro izjasnio?! e=c2m

empirijski dokaz = pretpostavlja postojanje nositelja iskustva!
    Ali brzina svjetlosti JE izmjerena I to prilicno tocno, tako da se ne moze vise govorii samo o teoriji.
    Isto tako je tocno dokazana vremenska dilatacija, naravno pokusima. Npr. Otklon Merkurovog Perihela I ubrzavanje "mezona" u akceleratoru. Ovo potonje je dokazalo formulu koja je do tada bila samo u teoriji. Formulu po kojoj se povecanjem brzine vrijeme rasteze a masa povecava. Pa jedna sekunda nije vise 1 nego 1/sqrt(1-v^2/c^2) sekundi a masa 1sqrt(1-v^2/c^2)
    Iz toga je slijedilo e=mc^2 I ispostavilo se da za pokretanje beskonacne mase treba uloziti beskonacnu energiju, koja ne postoji. Jer pri brzini svjetlosti vrijeme I masa su beskonacni (dijeljenje s nukom). Kad se tome jos pridoda kontrakcija duzine tijela, ispada da tijelo koe putuje brzinom svjetlosti ima beskonacnu masu I duzinu nula.
    E sad zasto sve to pricam. Zato jer su ovi mezoni koji su ubrzavanai u akceleratoru na 60% brzine svjetlosti zivjeli duze tocno onoliko koliko je ona formula s pocetka mog posta pokazivala.
    Znaci sve oko brzine svjetlosti je dokazano, ma koliko prkosilo zdravom razumu.

Sto se teorije kaosa tice, ona je jos uvijek u povojima, bez obzira na Lorentza I njegob atractor. Uspio je iz kaosa u pocetnim uvjetima izvest pravilo, ali to je jos uvijek poprilicno krhko, jer je na slijedecim stupnjevima matematika zakazala. Proci ce jos vremena dok novi genijalci tu teoriju dovedu na visu razinu.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove