jedva cekam da mu to kazem , oduvijek sam mu govorio da je ta fax za geekove bez života i da mu u pravom poslu nece nis znacit sve te nastrebane forumule![]()
stamp1Poletjet ce sigurno, a ak se vec digne sto ga tjera da opet padne!?da sjebo sam ovo za uzgon , to je u svim fluidima.
kaze frend ferovac da nece poletjet sigurno al da ce se modaz malo dic , i onda spustit. to ima veze s nekakvim tezistem aviona i s tim da djeluju na njega dvje osnovne sile - uzgona koja gadize gore i sila teza koja ga spusta dole
Teziste mora biti ko inace, ko da polijece s piste. Ubiti, s ovim zadatkom nema veze teziste.
Na avion u letu djeluju 4 osnovne sile (potisak, otpor, uzgon i tezina), pri polijetanju djeluju 3 (osim uzgona).
Kada avion dobije brzinu, dobiti ce i uzgon, kad taj uzgon nadmasi tezinu, nista ga ne sprecava da leti.
Znaci FER-ovac je zakljucio da ce avion dobit brzinu i uzgon al da nece poletit... Ne zna bas...
Zadnji uredio maxtheboss : 11-03-2007 u 20:25
jedva cekam da mu to kazem , oduvijek sam mu govorio da je ta fax za geekove bez života i da mu u pravom poslu nece nis znacit sve te nastrebane forumule![]()
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Ajd nek netko onda to napravi, ili da autor ove teme napravi...
Ajd,ajd...![]()
eto, pošto za koji dan putujem u njemačku, priupitat ću usput nekog pilota za ovo.
baš me zanima što će reći...
i, naravno, još me više zanima koliko će to što će reći značiti nekim ekspertnim glavama na ovom forumu.
Meni neugodno slati mejl Lufthansi. A i ne mogu naći prikladnu adresu na njihovim stranicama... Da ne bi došlo u ruke nekoga na mentalnoj razini raznoraznih bisera iz SZK naših mobilnih operatera.![]()
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ja sam odgovorio DA ce poletjet...nism citao komentare nit razmisljao o kakvom je avionu rijec jer ne pise...no ima aviona kojim ne treba nikakav zalet,tj mogu poletjet s mjesta tipa helikopter,ne mogu se sjetit naziva...
bio nekad oglas...
dubravaja sam odgovorio DA ce poletjet...nism citao komentare nit razmisljao o kakvom je avionu rijec jer ne pise...no ima aviona kojim ne treba nikakav zalet,tj mogu poletjet s mjesta tipa helikopter,ne mogu se sjetit naziva...Bell-Boeing MV-22 Osprey, onaj koji ima dva rotora koji se okrecu...?
To nije avion, zapravo u ovom zadatku se misli bas na avion ko avion
Zadnji uredio maxtheboss : 12-03-2007 u 18:28
...harrier je jedini (koliko znam) avion koji može poletjet bez zaleta, zbog mogućnosti potiska prema dolje...
![]()
Dubrava je spominjao rotore, vjerojatno je mislio na Osprey.
EminemPa to je kolko TI znas, a ocito ne znas puno......harrier je jedini (koliko znam) avion koji može poletjet bez zaleta, zbog mogućnosti potiska prema dolje...
Ovdje na popisu ima onih koji imaju zakretne rotore (tiltrotor) i koji koriste potisak mlaznog motora prema dolje
A
Augusta-Westland Erica (tiltwing)
B
BA609 (tiltrotor)
BAe Harrier II - vectored thrust
BAE Sea Harrier - vectored thrust
Bell Boeing V-22 Osprey (tiltrotor)
Bell Boeing Quad TiltRotor
Bell Eagle Eye (tiltrotor)
Bell X-14
Bell XV-15 (tiltrotor)
Bell/Agusta BA609
Boeing/Mcdonnell Douglas AV-8 Harrier - vectored thrust
Boeing-Vertol VZ-2 (tiltwing)
Boeing X-50
C
Canadair CL-84 Dynavert (tiltwing)
CarterCopter - compound autogyro
Convair XFY-1 Pogo (tailsitter)
D
Dassault Mirage IIIV - separate lift and thrust engines
Dornier Do 31
Doak 16/VZ-4DA - Wingtip mounted Ducted Fans
E
EWR VJ 101 - Rotatable engines at the wingtips, two further lift jets in the fuselage to supplement the main engines in hovering flight.
F
F-35 Joint Strike Fighter
Fairey Gyrodyne - compound autogyro
Fairey Rotodyne - compound autogyro
Focke-Wulf Triebfluegeljaeger (tailsitter)
H
Hawker P.1127 (prototype of Kestrel/Harrier) - vectored thrust
Hawker Siddeley P.1154 - vectored thrust supersonic design not completed
Hawker Siddeley Harrier - vectored thrust
Hawker Siddeley Kestrel (evaluation aircraft forerunner of Harrier) - vectored thrust
Hiller X-18 (tiltwing)
J
Junkers EF 009
K
Kamov Ka-22
L
LLRV
Lockheed XFV-1 "Salmon" (tailsitter)
LTV XC-142 (tiltwing)
M
Moller Skycar
R
Rockwell XFV-12
Rolls-Royce Thrust Measuring Rig - vertical engine testbed
Ryan X-13 Vertijet (tailsitter)
S
Sikorsky X-Wing
Short SC.1 - separate lift and thrust
SoloTrek XFV
Springtail Exoskeleton Flying Vehicle
T
Trek Aerospace Dragonfly
V
VFW VAK 191B - vectored thrust plus verticla lift
W
Williams X-Jet
Y
Yakovlev Yak-141
Yakovlev Yak-36 - vectored thrust
Yakovlev Yak-38 - separate lift and thrust
Skoro pa ih sve znas
Sve jedno. Ja sam na predhodnoj stranici izveo argumentirani zaključak da će se čak i auto kretati na traci po zadanim uvjetima.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
A ne znam tak sam se naviko..
Pa trudim se pojasnit koliko god to mogu i stajati iza svog odgovora.
Opet pokusavas provocirat, i to jadnim forama. Toliko me mrzis, zbog toga sto te uvijek proturijecim pa pokusavas s ovim jeftinim...![]()
Samo nastavi, pisi i dalje hrpu BS-a na ovoj temi
Zadnji uredio maxtheboss : 12-03-2007 u 21:20
...gle, zaboli mene što ti toliko pametuješ s tim svojim avio-znanjem...ti si tu u tome očito najpametniji (pa čak i od tipa koji je stariji od tebe 14 godina)...al nema veze...
...slučajno sam zaletio u ovu temu i iznio svoje mišljenje, kao i ostali članovi, i naravno ti svakoga, tko je napisao da neće poletjeti, smatraš budalom i neznalicom (bar sam JA tako shvatio iz tvojih izjava) jer su tvoji "profesori" potvrdili što ti ovdje pišeš, al me samo zanima koji su to i odakle.... stoga daljnja diskusija o ovome s tobom nije potrebna, a ja se vraćam standardnom poslu i odgovorima u pametnijim temama...EOD...
još nije ni približno izjednačeno u anketi, a predizborna kampanja je pri kraju. bili u pravu ili ne pobjeda je slatka.
![]()
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
nece poletjeti definitivno. nemoze nikako. posto avion stoji u mjestu. put gore nemoze letjeti, a naprjed isto tako nemoze jer ga nema sto pogurast posto stoji na istom mjestu. da bi se avion otisnuo treba mu pritisak pod krilima sto se postize zakrivljenoscu krilaca i brzinom dok vozi, a posto on ovdje ne vozi nego stoji u mjestu nema teoretske sanse da se makne![]()
kekec_kompleks:: A ti si ka ono....luđa ekipa, a?
_ebeš ti to stvorenje koje krvari 7 dana u mjesecu pa ne crkne !
eh da mi je uć u anketu pa da ukucam glasova do izjadnačenja![]()
![]()
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
Bookmarks