= Citat = Izvorno postao kinggo Pregledaj post
Brzina kotaca nema veze sa brzinom motora. Ti mozes pistu prosarati sa 10m leda, pa onda malo betona, pa onda recimo 10m ulja na betonu, pa onda opet cisti beton, pa jedno 50m zemlje, pa onda opet beton, pa jedno 50m blata i tako mozes kombinirati materijale u nedogled. Na svakoj od tih podloga ce zbog razlicitog trenja brzina kotaca biti razlicita. ALI TO NECE PROMIJENITI BRZINU SAMOG AVIONA.
Dali si ikada u smome životu vozio bicil po asfaltu pa naišao na jedan dio puta gdje je recimo nešto rađeno i nasut pjesak??
I ti meni još kažeš da različite podloge ne utječu na brzinu samoga aviona i još to velikim slovima!!!!
Kako neče promjenti brzinu aviona ako je avion u kontaktu s podlogom???
A totalno si zastranio od ČISTE POKRETNE PISTE
Ja bi otišao u kut i stavio si šiljatu kapicu na glavu!

= Citat = Izvorno postao kinggo Pregledaj post
Misici savladavaju trenje to je apsolutno tocno. Ali mozes ti imati ne znam kakve misice, ako nema trenja podloge ti se neces pomaknuti s mjesta.
A avion ne treba trenje podloge za polijetanje nego samo za slijetanje. Cak stovise bilo bi najbolje da ga uopce nema.
Sam si napisao odgovor : ako nema trenja podloge ti se neces pomaknuti s mjesta. Tako je!!! Da nema toga trenja nebi se ni avion pokrenuo s mjesta.
Jer ako nema trenja kotača možeš isto tako reći šta će ti zrak motori isto to mogu napraviti i u vakumu (bezzračni prostor)

Ne znam kako uspijavete izvuči neke tvrdnje iz konteksta i ne vidite da sami sebi upadate u stomak sa neki pričicama bez prethodnoga razmišljanja!!!!

Ne znam čega se ostali forumaši boje u ovoj temi ali ja se trudim da mi tamo netko ne dokazuje da je kvadrat kamena i kvadrat perja isto kao i kilogram kamena i kilogram perja!!