Join Today

Vidi rezultate ankete: Hoće li avion poletjeti?

Glasači
150. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • DA

61 40,67%
  • NE

89 59,33%
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 694

Threaded View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Samsung A 53
    Operater
    altogether
    Godina
    54
    Bodovi
    20.541
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.541, Nivo: 34
    Bodovi: 20.541, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuki Pregledaj post
    De molim te obrazloži kakve veze ima brzina kotača ako je brzina trake recipročna toj brzini odnosno da je podloga u stanju mirovanja u datome trenutku, vrijednosti zar nebi bile iste brzine okretanja kotača???
    Strašno me zanima koncept objašnjenja istih sila na različite uvijete!
    ne znam što treba objasniti, ne znam kako razmišljaš
    misliš na brzine aviona i brzini neke recimo žvakaće gume zaljepljene na traku?
    Daj mi molim te odgovori na ova dva piztanjca:
    1. što bi po tvojem bilo kad bi se traka vrtjela recipročno duplo brže unazad nego avion ide naprijed, pardon, pokušava ići naprijed?
    2. a što bi bilo kad bi se traka vrtjela u pravcu kretanja aviona, naravno recipročno njegovoj brzini? da li bi poletio nakon 100-tinjak metara ili bi mu ipak trebao zalet kao da traka/pista stoji? po meni on bi poletio a da se kotači uopće ne bi okretali sa istim zaletom kao da traka stoji
    molim ta dva odgovora

RECIPROČNO >>> mislim da je ta riječ zbunjujući faktor u svemu ovome

edit
    nekad prije, prije 4-5 godina sam radio nešto honorarno za airvantage http://www.airvantage.org/airvantage.htm ili kod nas airvantage.hr
    firma se bavi izradom simulatora leta za pilote u zrakoplovnoj školi, kod nas u Zadru. Lufthansa ih plaća, da ne duljim dalje, poznam nekoliko pilota i svi su potvrdno odgovorili da će poletjeti. Rekoše da je traka trik u pitanju i s ovim obrazloženjem (laičkim) što ja iznosim su me uvjerili. Prije toga sam bio ono li-la jer me zbunjivala ta traka.
    Više se ne javljam na ovu temu i ne uvjeravam više nikoga pa da mi i koljeno vrtaju
    Zadnji uredio milo dete : 08-03-2007 u 01:48
    najbolje školjke su srednjoškoljke
    http://pics.livejournal.com/blblblblx/pic/000r554e

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove