= Citat = Izvorno postao AutoXpert Pregledaj post
Normalno da će "Sea Harrier" poletjet kad mu motori daju uzgon u vertikalu. me čudi da papci već nisu na nosače aviona postavili pokretne trake. da ne pričam o aerodromima koji bi se napravili na recimo prostoru veličine nogometnog igrališta. zašto uopće širit zagrebački aerodrom?? stavit aerodrome na kuće i nebodere i riješit problem. kaj još nema dobrih i kvalitetnih traka? koja je uopće uloga krila i zakrilaca kod aviona?.... ovo mi sve ide u SF... možda u bližoj budućnosti.... a ideja da su kotači (skije, baloni) sporedna stvar svašta...
****** ja glasao za ne al kad malo bolje promislis, itekako može...kad dostigne oderđenu brzinu, naglo se digne budući da motori rade punom parom...zapravo nemoguće bi ga bilo dugo zadržati na pokretnoj traci jer bi se u jednom trenutku samo počeo uzdizati zbog pritiska motora

ZAŠTO NE GRADE POKRETNE TRAKE???

pa bar je to jasno da bi pokretna traka došla kao 5 aerodroma a da ne pričam o održavanju i potrošnji energije, podmazivanju i amortizaciji...
dakle...užasno skupa niš-koristi investicija koja bi služila samo za poljetanje.... za doljetanje opet treba pista...tak da...