Nema šanse da poleti. Da može poletjeti bez piste, piste ne bi radili.
Nema šanse da poleti. Da može poletjeti bez piste, piste ne bi radili.
Vidjenje jednog laika koji je siguran da ce avion normalno poletjeti za sve one koji misle da nece:
NE grupa stoji sa strane i promatra traku i avion koji stoji na njoj. Ajmo reci da ce se traka kretati na desno, a avion na lijevo. Avion je upalio motore i dalje stoji na mjestu zato jer mu kroz turbine ne prolazi dovoljno zraka da bi se pokrenuo. Dodavanjem gasa avion pocinje zahvacati dovoljno zraka da se kroz NJEGA KRECE brzinom od 1 m/s a traka se istovremeno pocinje kretati brzinom od 1 m/s u suprotnom smjeru. Za NE grupu avion i dalje STOJI na mjestu. Avion dodaje jos gasa i turbina zahvaca dovoljno zraka da se kroz NJEGA KRECE brzinom od 10 m/s, a traka se istovremeno pocinje kretati 10 m/s u suprotnom smjeru. Za NE grupu avion i dalje STOJI na mjestu. Avion jos dodaje gas i turbina zahvaca dovoljno zraka da se kroz NJEGA KRECE brzinom od 500 m/s, a traka se krece takodjer 500 m/s ali u suprotnom smjeru. Za NE grupu avion i dalje STOJI na mjestu. Pilot i dalje dodaje gas pa turbina zahvaca dovoljno zraka da se kroz NJEGA KRECE brzinom od 50 km/h a traka se vrti 50 km/h u suprotnom smjeru. Za NE grupu avion i dalje STOJI na mjestu. Pilot dodaje jos gasa i sada turbina zahvaca dovoljno zraka da se kroz NJEGA KRECE brzinom od 150 km/h i traka se krece brzinom od 150 km/h u suprotnom smjeru. Za NE grupu avion i dalje STOJI na mjestu. Pilot i dalje daje gas i turbina sad zahvaca dovoljno zraka da se kroz NJEGA KRECE brzinom od 300 km/h i gle cuda, avion polijece jer u odnosu na zrak ima brzinu koja mu je potrebna za polijetanje. A traka nek se i dalje vrti jer je nebitna u toj cijeloj prici.![]()
Ovisi o tome na kojem se planetu taj avion nalazi, kolike je veličine taj planet, kolika je gustoća zraka, sila trenja između trake i gume, jačina motora, gustoći materijala aviona kao i o samoj strukturi aviona, njegovoj težini te broju putnika u avionu. Ukratko ako je na zemlji jedan normalan avion, nemože poletjeti jer on poljeće sa brzinom od kojih 300-400 km/h.![]()
Pa u mom primjeru on ima brzinu od 300 km/h. Mogao sam napisati i 500 ili 700. Uglavnom avion ce uvijek dosegnuti brzinu potrebnu za polijetanje bez obzira na traku. Traka ponistava kretanje kotaca uzrokovano kretanjem zraka kroz turbinu ali ne anulira i samo kretanje zraka kroz istu. Znaci avion u odnosu na zrak u kojem se nalazi ubrzava i u jednom tenutku polijece.
Nadji nekog modelara pa drzi onaj njegov avioncic u ruci a on nek vrti motore pa mi reci da li osjecas da ti avion zeli pobjeci iz ruke. Po tvojem ne bi trebao, jer ga ti drzis i on nema brzinu. Ali ipak probaj.
Ma mislio sam da 300-400 kmh u odnosu na neki predmet u daljini a ne traku.
Osim toga, zar nebubamo svi tu neke pretpostavke?
Uf kako smo pametni, a opet ja kažem, da je nemoguće odgovoriti na pitanje jer je pramalo podataka. Pa mi gospon inteligntni reci nešto protivOvo da ce poletit je potvrdeno od 2 pilota i prof. u srednjoj zrakoplovnoj skoli..![]()
jezik pregrizo kad sam se uključio u ovu raspravu. na planeti zemlji nema polijetanja takvog tipa. poletit s mjesta može sea harrier koji ima pomične motore, a pomiču se iz horizontale u vertikalu. brzina potrebna za polijetanje je tu nevažna, važna su samo krilca, koja trebaju vjetar. oblik krila je najvažniji, što bolje krilo potrebna je manja uzletna brzina...bla.... isključujem se iz ove rasprave, jer ste počeli lupat bedastoće.:throw:
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
Zadnji uredio milo dete : 03-03-2007 u 11:53
najbolje školjke su srednjoškoljke
http://pics.livejournal.com/blblblblx/pic/000r554e
Nije ni bitno kolko je duga traka, razlika je: kotači će se okretati brže dok se rulaju po traci, a kad pređe na nepomičnu pistu će rulati normalno...
Al ovo mi je 'the best off...'
Izvorno postao mpalajs3
Izvorno postao milo dete
Najbolji primjer da će avion poletjeti su ovaj s ledom (dobro si se sjetio dete dragoIzvorno postao mpalajs3
) i onaj sa skateboardom..
Pa nek netko tvrdi da djed Mraz postoji!![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks