Join Today

Vidi rezultate ankete: Hoće li avion poletjeti?

Glasači
150. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • DA

61 40,67%
  • NE

89 59,33%
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 694

Hybrid View

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 mille:

Mislim da će poletjeti.. I to onog trenutka kad nadjača brzinu vrtnje trake koja se mora vrtjeti duplo većom brzinom da bi situacija bila status quo. Onog trenutka kad dođe do +1 (teoretski), avion polijeće. (jer ne postoji traka koja bi podnijela toliku brzinu vrtnje) - to me podsjeća na onu teoriju o postizanju brzine svjetlosti gdje bi do njenog postizanja vrijeme sporije prolazilo, a njenim bismo se nadmašivanjem počeli vraćati u prošlost...

Da motori ne rade, nego da se samo kotači vrte (vlastito pokretani), avion bi stajao na mjestu. Hebe me samo uzgon - ako se avion kreće KROZ zrak dok normalno polijeće, pod krilima se stvara uzgon i tlačeni zrak ga diže. Ako avion STOJI, nema protoka zraka i nema uzgona ALI ima mlazni pogon.. U tom slučaju - taj motor bi morao biti faking raketni da ga derne kroz zrak?

Hmm.. ne bi trebao poletjeti osim ako ne nadjača brzinu trake za bilo koju vrijednost ili ako taj motor nije neki superultrahebeno jak (raketni).. A opet, ako je pokretna traka tu samo da nas zbuni (zašto bi bila različitija od piste koja je fiksna), zašto nebi i poletio da u postizanju vMax odjednom podigne stajni trap?

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    galaxy s
    Operater
    V.I.P.
    Bodovi
    9.796
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.796, Nivo: 23
    Bodovi: 9.796, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e sad u naćelu bi ako je to neki vojni avion sa dva motora i full snagom , al recimo neki boing bi trebao zalet
    www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
    moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a to je vec ono filozofija al ako je dano da se ova moze okretat kontra i to uvijek razmjernom brzinom kotaca nevidim na koju foru, al nije receno ostalo...ma

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzmimo npr. riječni brod koji plovi uzvodno rijekom. Recimo da je rijeka jednako brza kao brod ali u suprotnom smjeru. Brod će stajati na mjestu zar ne. Sad, dodajte tom brodu krila. Mislim da su ovdje krila i "avion" stavljeni namjerno da zbune nas odgonetače zagonetki.
    Avion neće ni poletiti niti se maknuti s mjesta. Sila potiska se ne može stvoriti kad je avion u mirovanju.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ::diaboliq:: Pregledaj post
    2 mille:

Mislim da će poletjeti.. I to onog trenutka kad nadjača brzinu vrtnje trake koja se mora vrtjeti duplo većom brzinom da bi situacija bila status quo. Onog trenutka kad dođe do +1 (teoretski), avion polijeće. (jer ne postoji traka koja bi podnijela toliku brzinu vrtnje) - to me podsjeća na onu teoriju o postizanju brzine svjetlosti gdje bi do njenog postizanja vrijeme sporije prolazilo, a njenim bismo se nadmašivanjem počeli vraćati u prošlost...
    Opet mislim da to nema veze, jer teoretski gledano, avion može poletjeti i bez kotača, jer ima uzgon, samo bi ga tu jebavalo trenje koje bi otežavalo poljetanje. Uostalom kako poljeće s vodene površine. Poljetanje s tekuće trake bi po mom mišljenju rezultiralo isključivo štetom za trakiu i za ležaj kotača.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove