= Citat = Izvorno postao VuKi Pregledaj post
Ljudi avion stoji mirno znaći da nema sile uzgona na krila zar ste toliko zatvoreni u svoja uvjerenja!
Naravno da nismo, mi znamo da se avion mora kretati naprijed da bi se stvorio dovoljan uzgon na krilima.

@MrBlc nema sile koja spriječava da avion poleti (nitko to nije ni rekao)ali nema one koja mu to u osnovi omogučuje. Nisu važni ni točkovi ni motori nego SILA UZGONA (ako ne kužiš sjeti se jedrilice kako leti zrakom? Šta je drži u zraku osim termalnih uzgona?)
Kako nema sile koja mu to omogućuje? Potisak je ta sila koja ga gura u odnosu na zrak što rezultira samo strujanjem zraka preko njegovih krila. Ako i sam kažeš da nema sile koja sprečava avion da poleti (a to i sam govorim), onda ga jednostavno ništa ne sprečava da stvara potisak koji je glavna stvar kretanja aviona.

ps: motor je važan u ovoj priči

Ustvari ponavljam se stalno jer neki jednostavno ne kuže i ne žele da razumiju prirodnu ravnotežu fizikalnih elemenata.
Vuki, ja ću osobno priznati da sam u krivu kad vidim dokaze za to, fiziku, obični vektorski prikaz sila uz fizikalno objašnjenje istog. MrBlc, cvita, Vertigo, no name - svi oni stoje iza istoga kao i ja.

Ako netko ne želi razumjeti rješenje ovog zadatka kakvo god bilo, taj onda nema šta ni mudrovati Ovdje su uvjerenja i predrasude zadnje što treba spominjati i o čemu treba pričati. Fizika!!