Mislim da će poletjeti.. I to onog trenutka kad nadjača brzinu vrtnje trake koja se mora vrtjeti duplo većom brzinom da bi situacija bila status quo. Onog trenutka kad dođe do +1 (teoretski), avion polijeće. (jer ne postoji traka koja bi podnijela toliku brzinu vrtnje) - to me podsjeća na onu teoriju o postizanju brzine svjetlosti gdje bi do njenog postizanja vrijeme sporije prolazilo, a njenim bismo se nadmašivanjem počeli vraćati u prošlost...
Da motori ne rade, nego da se samo kotači vrte (vlastito pokretani), avion bi stajao na mjestu. Hebe me samo uzgon - ako se avion kreće KROZ zrak dok normalno polijeće, pod krilima se stvara uzgon i tlačeni zrak ga diže. Ako avion STOJI, nema protoka zraka i nema uzgona ALI ima mlazni pogon.. U tom slučaju - taj motor bi morao biti faking raketni da ga derne kroz zrak?
Hmm.. ne bi trebao poletjeti osim ako ne nadjača brzinu trake za bilo koju vrijednost ili ako taj motor nije neki superultrahebeno jak (raketni).. A opet, ako je pokretna traka tu samo da nas zbuni (zašto bi bila različitija od piste koja je fiksna), zašto nebi i poletio da u postizanju vMax odjednom podigne stajni trap?
Bookmarks