Mislim da se mozes spojit samo probaj naci dobar signal, jer i ja imam isti problem (ali sad sam obiljeziopolozaj antene tako da nemam problema vise )
Da, vrijedi samo neznam dali je legalno ili nije (nadam se da je)
Mislim da se mozes spojit samo probaj naci dobar signal, jer i ja imam isti problem (ali sad sam obiljeziopolozaj antene tako da nemam problema vise )
Da, vrijedi samo neznam dali je legalno ili nije (nadam se da je)
@MrBlc:
Ja sam citirao sasvim drugi clanak a ne "ostatak clanka 223" . Ako tocno procitas u clanku 224 nigdje ne pise, da postoji neki izuzetak. Isto tako u clanku 223 ne pise da upadanjem u tude mreze clanak 224 ne vrjedi.
Zakon je podjeljen u razlicite clanke jer svaki clanak opisiva razliciti kazneni predmet.
Upravo sam si zamislio facu suca, kada mu ti objasnjavas taj "stos" u kaznenom zakonu koji ti dozvoljava surfati na trosak tvog susjeda :throw:
@malena01:
Instaliraj Netstumbler (http://www.netstumbler.com/) i prosetaj malo svojim strojem. Tako najlakse mozes pronaci najbolju poziciju za primanje mreze.
Ako ti prikaziva da je signal dovoljno jak a nemozes se nikako spojiti, mreza je najvjerojatnije zasticena na neki nacin, koji Windows-i ne raspoznavaju.
pozdrav
ovako, vi ste se okacili na kazneni zakon. to je u redu. medjutim, postoji i gradjansko pravna dimenzija svega i nacin da se pravno naplati potrosen promet.
radi se o institutu condictio sine causa, tj. stjecanju imovinske koristi bez pravne osnove.
nije nista komplicirano, nego samo mi pravnici to volimo uciniti nerazgovjetnim, tako da zvucimo hoh...![]()
u biti, radi se o ovom: svako stjecanje bilo cega mora imati neku pravnu osnovu, npr. kupoprodaja, darovanje, nasljeđivanje i tako dalje.
ono što si od drugoga stekao, a nema pravne osnove, moraš mu vratiti + kamate (ako on to traži, naravno)
naravno postoji i res nullius, tj. ničija stvar. tu stvar, ako ju pronađeš, možeš za sebe zadržati i nikome ne moraš ništa platiti.
ovo međutim nije "ničija stvar", nego je "nečija stvar", koju je čovjek platio, pa i to otpada.
moj savjet je da, ako se živi u gradu gdje ima puno otvorenih ap-ova, uzma malo od svakog. tako recimo, ako imaš desetak oko sebe, uzmeš svakom po gigu/mj, to njima dodje dodatnih dvadeset kuna/mj i u pravilu neće ni primijetiti. ti dobiješ besplatnih deset giga i za svaku normalnu upotrebu ti je valjda normalno.
ako nekome sjedneš za vrat i napraviš mu deset giga, pa to mora platiti parsto kn, onda je već druga priča....
www.rugby-rijeka.hr
Može li jedno legalno pitanje? Zanima me kako spojiti PDA FS loox N 520 koji ima WLAN sa PC tj da mogu surfat na PDA-u a PC mi je spojen na ADSL (kasda). Da li postoji USB WLAN adapter ili tako nešto da se mogu spojiti.
Bookmarks