@alenal5:

Mislim da mjesas dvije stvari:

1. Vlasnik WLAN-a koji ne zastiti svoju mrezu ne pridrzava se ugovora sa T-Com-om.

2. Treca osoba koja bez dozvole vlasnika koristi tu (nezasticenu) WLAN mrezu njezinom vlasniku pravi novcanu stetu.

Iz stvarnog stanja pod brojem 1 ti ne sudjeljujes u ugovoru. Zbog toga nemozes izvoditi nikakva prava iz tog ugovora - pogotovo ne predmet koristenja tog internet prikljucka na trosak vlasnika.

Sto se tice automatizma u Windows-ima: Ti kao korisnik odgovoras. Odgovoras zato, jer ih mozes potpuno kontrolirati - nije to neka stvar koja je van tvog utjecaja: Sam odlucivas, kako se Windows-i spajaju mrezama. Da to nije moguce, Microsoft bih vec izgubio milijarde po americkim sudovima.

Znaci ostaje samo pokusaj izgovora na bazi vlastite "neznanosti" baratanjem Windows-ima. Ja osobno ne mislim da bih to netko zaista vjerovao, ali nije ni bitno, jer: Neznanost ne stiti od kazne - barem ne pred sudom ;-)

Ajd' kupi americki auto pa kad te pajkani zaustave zbog pre visoke brzine ti se pokusaj izgovarati da nisi znao da taj tahometar pokaziva milje/h a ne km/h *<;-}

Da se ne razumijemo krivo:
Imam i ja malu usb-karticu koja ima snagu zracenja od 500 mW i osjetljivost manju od -76 dB. Na nju sam stavio industrijsku omnicu sa 9dBi pojacanjem - direktno, bez kabla. Kada laptop sa ugradenom antenom ne vidi nista, ukopcim taj stroj i vidim mreze kao da se popnem na krov nekog tornja. Na poslovnim putovanjima to moze biti vrlo susretljivo :-)