= Citat = Izvorno postao XLR8R Pregledaj post
..odnosno HDR Vidio sam dosta takvih fotki i moje prvo pitanje je da li je moguće direktno slikati nekim fotoaparatom HDR fotku?

Našao sam nekih podataka o tome, ali nigdje nisam vidio postoje li neka nepisana pravila o toj metodi.

Dalje, imam neki obični foto (Canon A530). Vidio sam da je za izradu HDR fotke u Photoshopu potrebno napraviti (minimalno ) 3 fotke: jedna sa -3EV, jednu neutralnu i jednu na +3EV. EV je elektronvolt..?
Pitanje: moj foto nema opcija podešavanja tih EV-a, može li se to nekako preko ekspozicije?
Metoda o kojoj pricas nije niti jednostavna, a svakako nije niti lako objasnjiva!

Ako te doista zanima sto je HDR fotografija i tehnika fotografiranja, objasniti cu, ali za to treba malo vise vremena i prilicno dulji post, pa napomeni, ako zelis znati detalje, potruditi cu se kad smognem vremena napisati nesto suvislo.

Za sada ukratko...nema sanse da sa aparatom kojega posjedujes fotografiras HDR fotografije, "direktno" kako ti kazes ni u najludjim snovima, a kasnijim spajanjem u photoshopu, moguce, ali ces za to trebati pribaviti kakav stativ da fiksiras aparat za vrijeme fotografiranja dvije ili vise fotografija sa razlicitim vremenima ekspozicija, jer je ovakav aparat gotovo nemoguce zadrzati pri okidanju dvije ili tri fotografije za redom.

Postoje digitalni foto aparati koji imaju mogucnost visestruke ekspozicije, pa tako nijma postoji i mogucnost HDR tehnike, ali radi se o SLR modelima prilicnih cijena!