molio bih vas da mi preporučite neki jednostavan programski jezik. Bio sam neš počeo malo u BASICU, a ono u školi mi stave terrapin logoGAMAD!!!
molio bih vas da mi preporučite neki jednostavan programski jezik. Bio sam neš počeo malo u BASICU, a ono u školi mi stave terrapin logoGAMAD!!!
Svi mi imamo VREMENSKI STROJ:
u PROŠLOST nas nose sjećanja
u BUDUĆNOST nas nose snovi CLICK HERE Thx
probaj s osnovama C-a......
Neznam dal da ovo stavim ali eo jedan forum otvoren prije tjedana.Tako nekako.Pogledaj.Ima svašta.Ima i mali dio s programiranjem.Možda ti neš pomogne
http://www.cyber-security.co.nr/
Lijenost se isplati sada a rad se isplati poslijeJel to to?
Pocni sa C i onda kasnije prelazi na nesto "naprednije".
ako želiš jednostavno napraviti GUI aplikaciju onda za početak C pa C#, ako želiš veće performanse i slobodu, ali ipak malo teže korištenje grafičkih elemenata onda Python
Najbolje ti je početi sa C-om,pošto ima prilično jednostavnu sintaksu i stvarno je lagan za skužiti. Kasnije na C++ ili C#,oni se nekako najviše koriste (barem koliko sam ja čuo),pa ti neće biti problem naći tutoriale i ostale oblike pomoći na netu
naravno, pretpostavljam da ovdje svi mislite na Visual C(Microsoft), a ne Borlandov, skupa sa mnom
![]()
Uzmi javu (skines s njihove stranice ono sa net beansom)... bolja je od c-a, a mozes pisati iste kodove, samo ce ti biti lakse kad se naviknes na javu, neces morati ponovno privikavanje...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
O čem ti maniac pričaš?!?! Kada se navikneš na javu nećeš morati ponovno privikavanje, wtf?!?
@hacker, što fali logu? To je smao didaktički alat koji te treba naučiti razmišljati, poanta programiranja je ipak razumijeti problem i znati ga riješiti, hoćeš li kôd napisati u c-u, basicu, javi, phpu, pythonu, perlu, rubyju je manje bitno...
Privikavanje - znaci u skoli kad pocinjes uciti prvo logo, onda basic, onda pascal, onda c i tek onda javu, al sve se to svodi na isto... Samo ako s nekim programom radis duze, lakse ces ga razumjeti i neces imati problema... Nece nitko danas traziti basic programera, nego svi hoce java programera jer java ima beskonacno puno mogucnosti...Java obuhvaca c, a c je jako slican pascalu ili basicu, samo je razlika u imenovanju naredbi...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
većinu sam radio u basicu - s početka u qbasicu, sad nedavno se malo više "bavim" dark basicom. dakle vi mi preporučate c...
e da - na bugovom dvdu sam našo "SharpDevelop 2.0". obuhvaća c jezik i malo vb-a. a jel znate gdje bi se mogla kupit knjiga za c? po mogućnosti @ zg...
Pa ako tek počinješ sa C-om,preporučio bih ti "C++ za apsolutne početnike" od Ratka Jakopeca. Imaš u Školskoj knjizi u Masarykovoj. Ja sam s tom knjigom naučio osnove C/C++-a. Dotični se malčice razlikuje od C-a,ako naučiš njega,znat ćeš i C. Imaš i na netu gomilu tutoriala,samo malo proguglaj
Bookmarks