Najprije, ogradio sam se od opcenitosti, rekavsi kako ja izbjegavam Olympus SLR modele u sirokom luku...iako nije to bas potpuno dosljedno...razmisljao sam i ja svojevremeno o kupnji bas modela E1...dok je bio u onoj nekoj akciji za cca 1000 eura. Odustao iz razloga koje navodim u prethodnome postu.
Sto se objektiva tice, valja najprije reci kako je ponuda objektiva koje Olympus nudi za svoje SLR digitalce (oni samo i imaju digitalne foto aparate, tako da objektive za klasicne SLR - ove niti ne proizvode) prilicno ogranicenija od ponude objektiva koje Canon ili Nikon proizvode i plasiraju na trziste za svoje SLR digitalne modele.
Ponude diferencirane po zarisnim duljinama takodjer odudaraju jedna od druge gledajuci kroz navedene brandove. Tako da je vrlo tesko naci komparativne proizvode na kojima bi adekvatno komparirali cijenu izmedju brandova.
Primjer koji si naveo je usporedba dvije klase objektiva Ovaj navedeni Oly - jev je svj. vri. 2.8-3.5 dok su Nikorrovi ili Canonovi objektivi konstantne blende...ta razlika prilicno kosta, tako da konacna cijena nije za komparaciju.
Sigma je imala i ima pokusaja...ali citajuci po netu...vrlo je malo korisnika Oly. SLR - ova koji se odlucuju za Sigmu. Nekako sam stekao dojam da su oni koji se odluce na kupnju Olympus SLR aparata najvjerniji brandu, pa tako dalje kupuju iskljucivo Oly. opremu, sto uvjetovano zahtjevima aparata, sto iz "odanosti"
Da, da...naculo se nesto oko nasljednika E1...i to je jedna od stvari kojih najvise ocekujem da vidim, kada se o digitalnoj fotografiji radi, ove godine. Ne znam sto ocekivati, ali biti ce zainmljivo.
E500 je definitivno najuvjerljiviji Oly. model od ovih novijega datuma.
Prema ostalima nemam bas visoko misljenje (nekako su mi cak i za marketing uvijek odabirali krive poteze, kao npr. "najmanji i najlaksi SLR model danas, ili forsiranje ovoga live preview sustava...ne smatram da je i jedna od ovih cinjenica bitna potencijalnim kupcima ovakvoga profila aparata).

Odgovori uz citat
Bookmarks