Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Hybrid View

Ivica
    Guest
    Pa ovako doktore, obzirom da ja nisam baš neki veliki znalac, možda vama bude smiješno sve ovo, ali ovako sam ja to napravio:

-prvo se tamo na stranici pronađe link "Nokia 6600 themes"
    (ima tri stranice s temama-1, 2, 3)

Teme se mogu daunlodirati ali dobiješ Zip fajl koji kad pošalješ u Nokiu i pokušaš u Nokiji otvoriti-ona kaže "Unknown file format".

Tamo na stranici piše da su fajlovi zaštićeni Passwordom a da je on negdje na Banneru.

Password je "gsmztnawhcs"

Dakle download teme (koja je Zip fajl) na komp u jedan folder koji nazovemo npr. "Nokia teme", nakon toga dvoklik na taj Zip file unutar tog našeg foldera i otvori se opet "ime teme" ali ovaj puta sa "sis" ekstenzijom!
    Desni klik na "ime teme".sis i kažemo Copy, gdje copy, pa u taj naš folder s temama, dakle vratimo se jedan folder unazad, desni klik i kažemo Paste !
    E sad nam se otvori prozor koji traži Password, ukucamo ga i napravili smo Paste.

Sad unutar našeg "Nokia Teme" foldera imamo istu temu sa zip ekstenzijom i sa sis ekstenzijom, e ovu sa sis ekstenzijom pošaljemo u Nokiu (a ovu sa zip ekstenzijom možemo obrisati jer nam više ne treba), ona se pojavi u Manageru, od tamo je instaliramo na karticu ili u memoriju telefona i sve radi fenomenalno!

Stavio sam si 57 tema u Nokiu, na MMC, fenomenalne su, pogotovo Windows XP tema, i Linux, i Mac.

I da, tema u Nokiji zauzima skoro duplo više memorije nego što piše da ima sis fajl.

Eto.
    Zadnji uredio Ivica : 22-01-2004 u 10:59

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nokia 6600 i Siemens SX1
    By Bronth in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 09-04-2006, 12:41
  2. PC Suite za 6600
    By shadowthrone in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 27-03-2006, 23:28