U firmi ćemo kupiti još jedan SLR (i to upravo u entry-level klasi) koji također mogu koristiti i privatno, tako da sam se onda odlučio za R1.
Tako ću u praksi moći osjetiti "čari" i jedne i druge opcije...
Zamislite si ovo: u subotu me zovu da su moj R1 ipak uspjeli dobiti ranije a ne u naredni petak kako je dogovoreno. Odjurim ja odmah tamo, a bilo je kratko pred kraj radnog dana, sav sretan pokupim ga, dodjem kuci, stavim bateriju da se puni... I cekam... Hocu ga isprobati, kad imam što vidjeti. Kartica iz mog starog H2 je ms pro duo i nemam za nju adapter kako bih je mogao koristiti u R1. I tako ja cijelu nedjelju držim aparat u ruci, isprobavam ovo i ono, a nigdje fotki... Prvi utisak je da veoma dobro leži u ruci (mada će se trebati naviknuti na novu težinu jer je znatno teži od H2) i da su navigacijske i ostale kontrole dobro postavljene. Zamjerka ide u pravcu niza kontrola koje se moraju dvoručno podešavati (funkcijska tipka + kotačić istovremeno). Također mi se bljeskalica čini veoma nesretno podešena. Čim je objektiv izvučen, makar i najmanje, već tu se pojavljuje sjena. Bljeskalica bi morala biti dobrih par centimetara izdignuta od sadašnje pozicije. No, sve u svemu, na prvi pogled (design, ergonomija, brzina,...) sam veoma zadovoljan odabirom. Ne sumnjam da će i kvaliteta fotografija biti na razini zadatka. Čitao sam mnoge recenzije po netu, i uvijek je R1 izlazio kao veoma dobra preporuka.
Sada je na meni... Fotke slijede...
Bookmarks