Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nino_SA Pregledaj post
    Uvažavam opasku za naslov teme. Nisam pratio dosadašnje polemike oko toga, ali evo... Bimbi je preimenovao.
    Mislim da sam sve bliži SLR-u. Prednosti R1 vidim u sljedećem: jednostavnija upotreba i all-in-one varijanta; ergonomija i design su također sa prefiksom +.
    Osim toga, sada imam H2 pa, mada nije velika ušteda, ipak je ušteda na karticama koje trenutno imam.
    No, informacije o brzini (sporosti) fokusa kod R1 su mi već dovoljan znak da rješenje potražim na strani SLR-a. Teoretski je moguće da nikada ne dođem u situaciju da mi je njegov fokus prespor, mada ne vidim zašto bih eksperimentirao ako već za iste novce sa SLR-om dobijam bolje performanse. Također, mogućnosti nadogradnje SLR-ova, koliko god je to i opasnost po budžet, su u svakom slučaju dodatni uteg na vagi.
    Evo, ovo bi bilo ukratko moje prvo promišljanje na ovu temu, a za iskusnije fotografe koji se eventualno hoće uključiti u ovu moju dilemu, informacija da me ponajprije zanima c/b fotografija, pa bih i tu volio čuti kako stvari stoje R1 Vs SLR.
    Kako sam i rekao o ovoj je temi vrlo nezahvalno donositi a priori zakljucke, jer smo vec u sferi u kojoj igraju samo afiniteti i trazenja korisnika koja on postavlja pred svoj digitalni foto aparat.

Cinjenica je da bi sa R1 modelom dobio bolji objektiv na aparatu negli sto bi to bio ikoji koji mozes kupiti u kitu sa entry level DSLR modelima. Takodjer izgubio bi na dinamoci i brzini fotografiranja. Kolika ti je brzina i ta vrsta ucinkovitosti doista potrebna moras ocijeniti sam!

SLR fotografije cesto iziskuje i neka dodatna ulaganja, ali cemo tako i dodaci za R1 postoje i cijena im je prilicna posto se radi o Sony - ju, a alternativnih proizvodjaca nema.

Sto se crno-bijele fotografije tice, najbolji se rezultati dobivaju slikajuci u boji u sirovom formatu, te nakon prebacivanja na racunalo, formatiranjem tako dobivenih rezultata u sirovome formatu u grayscale. Tako fotografije zadrzava bodatstvo igre sjatla i sjena koje bi se izgubile da se fotografiralo u komprimiranim modovima sa B/W prepodesenim opcijama koje foto aparat nudi.

Posto i R1 ima RAW, dakle mogucnost fotografiranja u sirovom formatu, dvojba je jos i teza!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Sto se crno-bijele fotografije tice, najbolji se rezultati dobivaju slikajuci u boji u sirovom formatu, te nakon prebacivanja na racunalo, formatiranjem tako dobivenih rezultata u sirovome formatu u grayscale. Tako fotografije zadrzava bodatstvo igre sjatla i sjena koje bi se izgubile da se fotografiralo u komprimiranim modovima sa B/W prepodesenim opcijama koje foto aparat nudi.
    Vrlo koristan savjet, ovo bome nisam znao.... hvala!

BTW, EOS 40DD? Nisam još to vidio, zašto to nitko nije na forum stavio? odo ja Googlat...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove