Kako sam i rekao o ovoj je temi vrlo nezahvalno donositi a priori zakljucke, jer smo vec u sferi u kojoj igraju samo afiniteti i trazenja korisnika koja on postavlja pred svoj digitalni foto aparat.
Cinjenica je da bi sa R1 modelom dobio bolji objektiv na aparatu negli sto bi to bio ikoji koji mozes kupiti u kitu sa entry level DSLR modelima. Takodjer izgubio bi na dinamoci i brzini fotografiranja. Kolika ti je brzina i ta vrsta ucinkovitosti doista potrebna moras ocijeniti sam!
SLR fotografije cesto iziskuje i neka dodatna ulaganja, ali cemo tako i dodaci za R1 postoje i cijena im je prilicna posto se radi o Sony - ju, a alternativnih proizvodjaca nema.
Sto se crno-bijele fotografije tice, najbolji se rezultati dobivaju slikajuci u boji u sirovom formatu, te nakon prebacivanja na racunalo, formatiranjem tako dobivenih rezultata u sirovome formatu u grayscale. Tako fotografije zadrzava bodatstvo igre sjatla i sjena koje bi se izgubile da se fotografiralo u komprimiranim modovima sa B/W prepodesenim opcijama koje foto aparat nudi.
Posto i R1 ima RAW, dakle mogucnost fotografiranja u sirovom formatu, dvojba je jos i teza!

Odgovori uz citat
odo ja Googlat...

Bookmarks