Izvorno postao
Nino_SA
Uvažavam opasku za naslov teme. Nisam pratio dosadašnje polemike oko toga, ali evo... Bimbi je preimenovao.
Mislim da sam sve bliži SLR-u. Prednosti R1 vidim u sljedećem: jednostavnija upotreba i all-in-one varijanta; ergonomija i design su također sa prefiksom +.
Osim toga, sada imam H2 pa, mada nije velika ušteda, ipak je ušteda na karticama koje trenutno imam.
No, informacije o brzini (sporosti) fokusa kod R1 su mi već dovoljan znak da rješenje potražim na strani SLR-a. Teoretski je moguće da nikada ne dođem u situaciju da mi je njegov fokus prespor, mada ne vidim zašto bih eksperimentirao ako već za iste novce sa SLR-om dobijam bolje performanse. Također, mogućnosti nadogradnje SLR-ova, koliko god je to i opasnost po budžet, su u svakom slučaju dodatni uteg na vagi.
Evo, ovo bi bilo ukratko moje prvo promišljanje na ovu temu, a za iskusnije fotografe koji se eventualno hoće uključiti u ovu moju dilemu, informacija da me ponajprije zanima c/b fotografija, pa bih i tu volio čuti kako stvari stoje R1 Vs SLR.
Bookmarks