Yesss.....
Umjetnik
Seljačina
Yesss.....
Slažem se s tobom.Ako je iz neke pašćare ne mora to prenositi na film.Sve je to stvar odgoja..u njegovom slučaju stvar neodgoja
E ljudi, ljudi... Jel mi zivimo u istoj zemlji i pricamo o istom covjeku??? Kad vas sve nesto fino, lijepo, a kod mene bezveze...
Mogu doc kod vas ziviti da vidim kakav je svijet iz te perspektive...
Covjek samo pjeva o realnom stanju srednjeg sloja drustva (ne viseg srednjeg)...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
Da,i to mu nitko ne oduzima.Nego je riječ o njegovom ponašanju i nekulturi.Odgoj mu je 0bodova.A ni higijena mu nije jača strana.I onda neko takav biva uzor djeci.DAj molim te...zrel je za blok za nogu
Je malo je svinja sto se higijene tice, al bar ne porice... On zeli ostati seljak, ne zeli se prilagodjavati svijetu, u tom i je fora... A to sto ce neki klinci izvuce neke stvari iz konteksta, to je njihov problem...
Koji ste vi svi likovi... napisao sam klincima ne misleci na vas nego na KLINCE u doslovnom smislu koji ce slusati njegove pjesme i onda se poceti ponasati prema necemu sto je on rekao...
vi ste (bar mislim) formirane osobe i na vas ne bi trebalo utjevati ono sto on kaze, trebate imati svoje stavove...
daj ljudi razmisljajte... (govorit cu vama klinci, a mladji sam od vas)![]()
volim poslusat edu majku... al zasto u anketi nije dodana opcija - oboje!
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
@ivstojic a šta se ti okomio na Maajku
Šta ti "slušaš", šta tvome srcu čini beat???
RESPECT
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
A onaj jesu li Sexpistolsi umjetnici?
Jesu li Gunsi umjetnici?
po ponašanju, a i po higijeni nisu baš puno različiti od Maajke XD
Edit: napisah samo pistolsi gore, pa ispade pistolsi i gunsi XD
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Ne slušam ga. Ne vidim razloga zašto bi bio umjetnik, a niti zašto bi bio seljačina. Mislim da je raja koja je u javnosti, priča o istim stvarima kao i svi ljudi, a manje-više i način govora mu je ista kao kod "normalnih" ljudi..
Mislim da je ponajprije zajebant kojemu je uspjelo izboriti se za svoje mjesto pod reflektorom javnosti, a onda sve drugo.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
jooj!! si ti njega vidio? kak on izgleda? kak se drzi? pa tak se ne drzi jedan umjetnik...izgleda ko da tuš u zivotu nije vidio, a kamoli kadu. podriguje se, prdi...ljigavo zgleda.takva osoba za mene je seljacina..moze imat dobre tekstove i moze on prdit i podrigivat se ali doma! meni je uzasan..![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
mozemo reci da je umjetnik sto se pjesama tice ....
inace to sa ponasanjem iskreno svi mi muski smo takvi kad smo sami kod kuce .... on se toga ne stidi i radi to na ulici ......
da kazem da je kulturan i nije previse ...
Glas ide za umjetnike jer ja ga slusam ne gledam ga iskreno .....
0977901005
Točno.Di je sve ovo otišlo.Današnja muzika je postala škart.Nažalost.Rijetko tko danas radi kvalitetnu muziku.Sve je manji br.školovanih glazbenika a sve više ovih koji dolaze na estradu direkt s njive.Danas se ljudi smiju kada netko kaže da sluša beatlese,dean martin(da me ne napadate odma->ne slušam ih).Tko je edo maajka?koliko razreda osnovne ima?koji instrument svira?
Pogledajte i onog 'repera' Nereda..SRAMOTA...i sad se samo usudite i recite da je edina muzika kvalitetna(bez obzira na tekstove koji imaju smisla)..'Mi smo prikaze' Boga mi jeste
Ne znam, meni je npr. bio Ok album Bolesne Brace- lovci na subare sto se tice takve vrste glazbe...
Ovi danasnji izvodaci se isfuravaju na amere ili koga vec i to se hebeno kuzi, a onog NEREDA necu ni spominjati kao osobu ni kao izvodaca, frajer je tenkre kakvog svijet nije vidio čovječe...![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Ispravi me ako sam u krivu, no za dobru glazbu (u to ubrajam i rijeci pjesama) ne moras imati nikakvu skolu niti znati svirati neki instrument. Vecina rock i slicne glazbe nastala je bas od ljudi koji nisu imali nista, pa tako niti obrazovanje (crnci na americkom jugu). Ovo sto si rekao (HR estrada) ne ubrajam u glazbu. Radi se o ljudima koji bi do slave dosli prostitucijom ako treba, tako da je tu glazba u drugom planu.
Svejedno mi je otkuda, zasto i kada je tko dosao, vazno mi je jedino da uzivam u tome sto glazbeno proizvodi. A ti i dalje prvo citaj biografije pa odluci dal ti je neki izvodac OK.
I za kraj jedna odlicna pjesma od Maajke koja bi i njegove najvece protivnike ovdje trebala malo zamisliti i pokazati da se iza smrada i prostacina krije nesto dobro:
Edo Maajka - Mater Vam *****
Ovako,
Kod nas se od Dejtona godine broje
ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje
brđani postaju građani
do jučer svjetla gasili sjekirama, a sad su u odijelima
Mirnese, sredi ih Mirnese, jebi im mater
ako se ti počneš prodavat' i tebi ću mater jebavat'
da znaš, nije bitna ideologija, bitna je biologija
bitna je genetika balije, ustaše i četnika
svaka ovca svome krdu, krave uz telad
u šarena vrata gledat, jedni drugima mater jebat
znam ko je počeo rat, znam šta je glad
znam kad su Šešeljevci došli u moj grad
pričam o onom kako je sad, slabo se mičemo s mjesta
puni smo rupa k'o naša cesta
često vučemo ručnu - vidiš svaki biser
išli bi naprijed al' volimo taj rikverc
postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika
malverzacije prešutimo, gazde ne ljutimo
navikli se, na gebiru i u miru
mladi iz zemlje bježe, izbjeglice se vratit' neće
ne moraju, nek zarađuju, nek nam šalju para
mi ćemo živit u mraku i jedni drugima jebavat majku.
Cijela država plaća reket
po kućama oružja od rata - čuje se zveket
imamo mina ko jagoda , pune oranice
al' neće brati urod ovi što su pravili sadnice
bole nas kite, imamo resursa više
pogotovo metala, govana, metana
to je naš zrak i hrana - s tim nas vođe hrane
ne znam za vas, ja sam sit, u mene više ne stane
svako ***** u državi puši, zatvara uši
pred nepoznatim ljudima držim jezik za zubima
da l' selam, zdravo, bog? Kako je pravo?
ne znam više šta da kažem, u sranju da se ne nađem
bace u uho bubu, sviraju ratnu trubu
ljude drukčijeg pogleda imaju na zubu
a da im isprave pogled poslaće jedan odred
da im zapaljenu kuću gledaju kroz dvogled.
Al' nema ratne nevjere sto može uništit temelje
onaj korijen kuće u kojem su naše duše
onu burmu i lanac što u temelj baci Bosanac,
kad kuću pravi u temelj dio sebe stavi
sruši do temelja, ne ide temelj
on će ostat' vječan k'o Sava
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Bookmarks